Νίκη με 1-0 επί του Εθνικού Άχνας

Με σύνθεση… ανάγκης ο Ηρακλής επικράτησε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παναγιωτούδη της κυπριακής ομάδας.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες διεξάγεται η προετοιμασία του Ηρακλή στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας, καθώς ο Σπύρος Μπαξεβάνος, στην παρούσα φάση, έχει διαθέσιμους ελάχιστους από τους παίκτες του ρόστερ (όπως αυτό διαμορφώνεται από τις αλλεπάλληλες μεταγραφικές προσθήκες), ενώ μεταξύ των παρόντων παικτών υπάρχουν και ορισμένοι που δεν μετέχουν ακόμη του προγράμματος των φιλικών αγώνων…

Με αυτά τα δεδομένα, όσοι αγωνίστηκαν, επικράτησαν του Εθνικού Άχνας με 1-0, στο φιλικό, το οποίο διεξήχθη στο γειτονικό προς το αθλητικό κέντρο προετοιμασίας γήπεδο «Λιβάδι».

Παρά τις εγγενείς αδυναμίες στον τομέα του αγωνιστικού δυναμικού, ο Ημίθεος εμφανίστηκε συγκροτημένος και αξιόμαχος απέναντι σε μία ομάδα, η οποία την περασμένη περίοδο αγωνιζόταν στην Α΄ κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος, από όπου και υποβιβάστηκε.

Μάλιστα, ο Ηρακλής κατόρθωσε να φύγει και νικητής, χάρη στο τέρμα, που πέτυχε ο Κώστας Παναγιωτούδης στο τέλος της αναμέτρησης, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, ύστερα από χέρι των Κυπρίων εντός της περιοχής τους.

Ενδεικτικό της… λειψανδρίας, που επικρατεί στην ομάδα, είναι το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού αγωνίστηκε με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω τραυματισμού του Κριστιάνο Μεντί και της μη ύπαρξης άλλης διαθέσιμης εναλλακτικής λύσης, μολονότι ο κόουτς είχε πραγματοποιήσει μόλις τρεις αλλαγές (εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν στην είσοδο παικτών υπό δοκιμήν…).

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

13΄ Ο Σίντνεϊ δημιούργησε την πρώτη φάση του αγώνα για την κυπριακή ομάδα, καθώς με δυνατό σουτ απείλησε, αλλά ο Αμπάρης σε ετοιμότητα απέκρουσε σε κόρνερ.

15΄ Απάντηση με ευκαιρία για τον Ηρακλή, με τον Παναγιωτούδη να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον τερματοφύλακα Μπογκαντίνοφ να επεμβαίνει.

28΄ Σέντρα του Φωτίου, ο Κυπριανού κερδίζει την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα περνά λίγο έξω από τα δοκάρια του Αμπάρη.

52΄ Ο Κυπριανού βγήκε τετ α τετ με τον Γρηγοριάδη, αλλά δεν κατάφερε να είναι αποτελεσματικός και να εκμεταλλευτεί το κενό στην άμυνα του «Γηραιού».

88΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ. Ο Παναγιωτούδης κάνει το 1-0, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μεντί, όταν σε προσπάθεια του τελευταίου ο Φωτίου βρήκε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής.

 

Η σύνθεση του  Ηρακλή: Αμπάρης (34΄ Γρηγοριάδης – 62΄ Βοσνιάδης), Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Νικολακάκης (82΄ Στόιος – υπό δοκιμήν), Κωστούλας, Πτηνόπουλος, Παναγιωτούδης, Β. Παπαδόπουλος, Αμαραντίδης (80΄ Μακρής – υπό δοκιμήν), Ρόβας (60΄ Μεντί).

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top