Η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης «ακτινογραφεί» τον Σορούρ!

«Παράλληλες» εξελίξεις στο θέμα του Αιγύπτιου επιχειρηματία αυτήν την εβδομάδα.

Εξελίξεις και μάλιστα σημαντικές αναμένονται την εβδομάδα αυτή στο θέμα του ενδιαφέροντος του Καρίμ Σορούρ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ηρακλής.

Μάλιστα, η όλη υπόθεση αναμένεται να «τρέξει» σε ένα πεδίο «παράλληλων» εξελίξεων, οι οποίες αφορούν ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης. Στο τέλος αυτής της διαδρομής, θα μπορούμε να προσδιορίσουμε αν η υποψηφιότητα του Αιγύπτιου επιχειρηματία διατηρεί ουσιαστικές και ρεαλιστικές πιθανότητες να υπερισχύσει.

Από τη μία πλευρά οι «κυανόλευκοι» παράγοντες, με τη βοήθεια και νομικών συμβούλων, αναζητούν κάθε λεπτομέρεια γύρω από το επιχειρηματικό ποιόν του Καρίμ Σορούρ, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο βέβαιοι ως προς την επιλογή τους να διαπραγματευτούν σοβαρά την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της νέας ποδοσφαιρικής εταιρείας του Ημίθεου στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλίσουν την αποφυγή τραγικών και ολέθριων για την ομάδα σφαλμάτων του πρόσφατου παρελθόντος, έχουν ενεργοποιήσει και ένα εργαλείο έρευνας, το οποίο έχει να κάνει με τη δικαιοδοσία του ελληνικού Δημοσίου έναντι των υποψηφίων για επένδυση στη χώρα.

Μέσω του Υπουργείου Οικονομίας, λοιπόν, και της εξειδικευμένης υπηρεσίας του  (Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης), «ακτινογραφείται» με κάθε λεπτομέρεια η επιχειρηματική δράση του Αιγύπτιου επιχειρηματία και αυτές τις μέρες αναμένεται να παραδοθεί στην ενδιαφερόμενη πλευρά του ποδοσφαιρικού Ηρακλή το σχετικό πόρισμα.

Παραλλήλως, από την άλλη «όχθη» της διαπραγμάτευσης και ο υποψήφιος επενδυτής διεξάγει – μέσω νομικών και φοροτεχνικών εκπροσώπων του – ανάλογο έλεγχο για τα οικονομικά δεδομένα και τις υποχρεώσεις, με τις οποίες θα επιβαρυνθεί η υπό σύσταση ΠΑΕ, επιχειρώντας να διαμορφώσει μία όσον το δυνατόν πιο σαφή εικόνα για το οικονομικό περιβάλλον, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί, αν και εφόσον αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών παράλληλων ερευνών αναμένεται να έχουμε την αποκρυστάλλωση μιας τελικής εικόνας, μέσω της οποίας θα φανεί αν, όντως, το ζήτημα μπορεί να προχωρήσει μέχρι την οριστική συμφωνία ή αν κάποιος εκ των δύο – τελικά – θα κάνει το βήμα προς τα πίσω…

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top