Πρώτο φιλικό με νίκη

«Σφιγμένος» – απολύτως φυσιολογικά – ο Ηρακλής, φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και επικράτησε με 0-2 της Νάουσας – Αμαραντίδης και Καραντασιάδης οι σκόρερ.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Άκρως αναμενόμενο το αγωνιστικό «σφίξιμο» του Ηρακλή στην πρώτη φιλική αναμέτρησή του για την περίοδο της προετοιμασίας. Οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου, με ανεβασμένα επίπεδα προπονήσεων φυσικής κατάστασης και την ανάλογη σωματική επιβάρυνση, κλήθηκαν να βρεθούν για πρώτη φορά μετά από καιρό σε αγωνιστικούς ρυθμούς απέναντι στη Νάουσα.

Οι φιλοξενούμενοι της αναμέτρησης  στην Ημαθιώτικη πόλη επικράτησαν με 0-2, χάρη σε δύο τέρματα που πέτυχαν οι Αμαραντίδης (74΄) και Καραντασιάδης (82΄) και στο γεγονός ότι βρήκαν καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με την άνευρη εμφάνισή τους στο πρώτο μέρος.

Άτονος στο πρώτο μέρος

Όπως ήταν απολύτως λογικό για πρώτο φιλικό της προαγωνιστικής περιόδου, ο Ηρακλής μπήκε ιδιαίτερα άτονα στο παιχνίδι. Διατήρησε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του 45λέπτου, αλλά δεν είχε τις εμπνεύσεις και τον ρυθμό, που απαιτούνταν, προκειμένου να φτάσει στο γκολ.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος επέμεινε στο καθιερωμένο «4-5-1», προσπαθώντας να καλύψει την έλλειψη κλασικού αριστερού οπισθοφύλακα, περνώντας τον Νικολακάκη στα αριστερά, τον Καζναφέρη στα δεξιά και προτίμησε το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της περσινή περιόδου, δηλαδή τους Γιαννίτση και Καραντασιάδη. Στη μεσαία γραμμή κεντρική τριάδα ήταν οι Κωστούλας, ο υπό δοκιμήν Μακρής και ο Παναγιωτούδης, ενώ στα πλάγια οι Β. Παπαδόπουλος και Πτηνόπουλος με σέντερ φορ τον Ρόβα.

6΄ Κοντινή προσπάθεια Παναγιωτούδη και δύσκολη επέμβαση του Νομικού.

17΄ ατομική προσπάθεια του Καζναφέρη από δεξιά, αλλά άστοχη κοντινή σέντρα.

22΄ Κάθετη του Β. Παπαδόπουλου για τον Καζναφέρη, που βγαίνει από δεξιά, αλλά τη συρτή σέντρα του έκοψε ο τερματοφύλακας Νομικός, μπλοκάροντας τη μπάλα.

28΄ Ο Καζναφέρης βγάζει για τον Ρόβα από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος καθυστερεί από κοντινή θέση και κόβεται σε κόρνερ.

30΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παναγιωτούδη από το ημικύκλιο, η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Βελτιωμένος στο δεύτερο

Πιο «ζωηρός» στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ο Ηρακλής, με τις αλλαγές να λειτουργούν μάλλον ευεργετικά. Βρήκε έναν κάποιο ρυθμό, ήταν πιο επικίνδυνος μπροστά και έφτασε στα δύο γκολ της τελικής επικράτησής του.

55΄ Ο Παναγιωτούδης βγάζει μόνο προ του τερματοφύλακα τον Αμαραντίδη, που πλασάρει άστοχα.

60΄ Καλό σουτ του Παναγιωτούδη έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Ζάχος.

74΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ: Σέντρα Καζναφέρη από τα αριστερά, μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Αμαραντίδης, σκοράρει με απευθείας κοντινό σουτ και κάνει το 0-1.

78΄ Ο Β. Παπαδόπουλος μπήκε από δεξιά, έβγαλε στο δεύτερο δοκάρι στον Μεντί, που απέτυχε να προωθήσει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα και στην επαναφορά αποκρούστηκε από τον Ζάχο το σουτ του Παναγιωτούδη.

82΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ: Κόρνερ Παναγιωτούδη, κεφαλιά Καραντασιάδη και 0-2.

85΄ Ο Νίκου χάνει ευκαιρία για τη Νάουσα, όταν πλασάρει τον Γρηγοριάδη, αλλά προλαβαίνει και σώζει ο Γιαννίτσης.

89΄ Ο Νίκου σε καλή θέση, αλλά σουτάρει πάνω στον Γρηγοριάδη.

90΄+1΄ Εκτέλεση φάουλ Αμαραντίδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Κωστούλα στο δοκάρι.

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης (32΄ Αμπάρης – 61΄ Γρηγοριάδης), Νικολακάκης (46΄ Αμαραντίδης), Καζναφέρης, Γιαννίτσης, Καραντασιάδης, Μακρής (υπό δοκιμήν) – (46΄ Στόιος – υπό δοκιμήν), Παναγιωτούδης, Β. Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος, Ρόβας (61΄ Μεντί), Κωστούλας.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top