Γιαννακόπουλος και… ΠΑΕ ΑΕΚ δυσκολεύουν τη μάχη της κορυφής…

Πέρα από τις αντικειμενικές και μόνιμες δυσχέρειες στο οικονομικό πεδίο, ο φετινός Ηρακλής θα κληθεί να διαχειριστεί νέες προκλήσεις στον αγωνιστικό τομέα.

Βόλει, Ηρακλής

Ο Μάκης Καλαϊτζίδης, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για στήριξη της ομάδας βόλεϊ και επαναφοράς της – υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες – στις αγωνιστικές διακρίσεις, είχε – ορθότατα και ρεαλιστικά – σημειώσει στην ενημέρωση των δημοσιογράφων πριν από αρκετές εβδομάδες, ότι με δεδομένες τις συνεχείς μεγάλες επενδύσεις των δύο οικονομικώς ισχυρών ομάδων της Volley League, θέμα πρωταθλητισμού για τον Ηρακλή δεν τίθεται.

Ο ρεαλισμός επιτάσσει την προσπάθεια διατήρησης της ομάδας σε ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας και να επιδιώκει τίτλο μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου, μέχρις ότου αλλάξουν τα δεδομένα στον οικονομικό τομέα, είτε για τον «Γηραιό» (προς τα πάνω), είτε για τους “big spenders” του πρωταθλήματος (προς τα κάτω).

Όμως, από εδώ και πέρα, σε αυτόν τον τόσο πραγματιστικό προγραμματισμό, προκύπτουν έντονες δυσκολίες, πριν καλά – καλά μπούμε στην προαγωνιστική περίοδο. Αυτό, καθώς πέρα από τους «δύο λεφτάδες» της όλης ιστορίας, έρχονται να «παρεισφρήσουν» και δύο ομάδες, οι οποίες στο περασμένο πρωτάθλημα ήταν στο… πουθενά: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ…

Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χαριστικά στη Volley League 2017-2018, με πολύ… «σπρώξιμο» από το σύστημα του ελληνικού βόλεϊ (άλλωστε και σε αυτό το άθλημα γνωρίζουν άριστα να ευνοούν τους «δικούς» τους, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση, που επιφυλάσσουν στον Ηρακλή) και κατέληξαν να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία μέσω των play outs, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Όμως, τα δεδομένα σε οικονομικό και – κατά συνέπεια – σε αγωνιστικό επίπεδο άλλαξαν άρδην στο «τριφύλλι» με την έλευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες του Ερασιτέχνη και του τμήματος βόλεϊ. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κινήσεις πρώτης γραμμής για την ενίσχυση του ρόστερ και όλα προδίδουν ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανίσει στην αφετηρία της σεζόν ένα σύνολο, το οποίο θα διεκδικήσει πλασάρισμα στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια.

Παράλληλα, η ΑΕΚ, η οποία πέρσι δεν υπήρχε στη μεγάλη κατηγορία, με την επάνοδό της φαίνεται ότι βρήκε οικονομική βάση για να επενδύσει στη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, μέσω σημαντικών μεταγραφικών προσθηκών και δείχνει και εκείνη (σύμφωνα με την εκτίμηση όσων γνωρίζουν το αντικείμενο) ικανή να διεκδικήσει υψηλό πλασάρισμα.

Οι εξ Αθηνών πληροφόρηση «εξηγεί» ότι η δυνατότητα των «ενωσιτών» προέρχεται από μία πολύ «απλή» πηγή: από το ποσοστό, που αποδίδει η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, πηγή η οποία εξυπηρετεί άριστα όσες ομάδες βόλεϊ διαθέτουν στο σύλλογό τους ισχυρή σε οικονομικό επίπεδο ΠΑΕ…

Όλα αυτά απέναντι σε έναν Ηρακλή, ο οποίος πέρσι βρέθηκε – με σχετική άνεση, μάλιστα – στην 4η θέση της κανονικής περιόδου, την οποία – όπως ομολόγησαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ομάδας – «παρέδωσαν» στην Κηφισιά μέσω των play offs, επιλέγοντας να δώσουν βάρος στο Final 4 του κυπέλλου, έχοντας διασφαλίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή μέσω του πρωταθλήματος.

Συνεπώς, αν όλα δρομολογηθούν ικανοποιητικά και υπερβληθούν οι οικονομικές δυσκολίες, και ο φετινός στόχος των «κυανολεύκων» θα είναι ανάλογος. Μόνο, που αυτήν τη φορά, η ομάδα του Γιάννη Ορφανού θα βρει εμπρός της τα εμπόδια, τα οποία θα ορθώσουν άλλες δύο φιλόδοξες ομάδες, οι οποίες θα διαθέτουν το γνωστό και εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο για την επιτυχία: την οικονομική δυναμική…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top