- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ζωντανή η ελπίδα για μεγαλομέτοχο

Ο Θόδωρος Καράογλου έριξε φως με τις χθεσινές δηλώσεις του ως προς το θέμα του αν πραγματικά υφίσταται προοπτική για εξεύρεση του «ενός και αξιόπιστου μεγαλομετόχου – επενδυτή».

Οι αποκαλύψεις του έδωσαν καταφατική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον όσον αφορά στο θεωρητικό πεδίο του πράγματος. Αυτό, καθώς υπάρχουν, όντως, υποψήφιοι για αυτόν τον σκοπό και μάλιστα τρεις, συγκεκριμένοι και σοβαροί.

Το θέμα είναι αν κάποιος εξ αυτών πείσει τους ανθρώπους του Συλλόγου, κι αν αυτός ο οποίος, τελικά, πείσει ότι διατηρεί τα εχέγγυα για την αποστολή, που θα κληθεί να αναλάβει στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, θα καταλήξει και σε συμφωνία, με τους ανθρώπους, οι οποίοι «τρέχουν» την προσπάθεια εξ ονόματος του Ημίθεου.

Δύο Έλληνες επιχειρηματίες

Τα στοιχεία, που έχουν πλέον διαρρεύσει για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, αφορούν σε δύο συγκεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται και βολιδοσκοπούνται στην προοπτική της ανάλυψης των τυχών της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

Οι διαβεβαιώσεις κάνουν λόγο για σοβαρούς παράγοντες του επιχειρηματικού χώρου, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα «λάθη του παρελθόντος» και ιδίως με το «κορυφαίο λάθος του πρόσφατου παρελθόντος», που εντοπίζεται στην περίπτωση Παπαθανασάκη.

Δηλαδή, δεν πρόκειται για αγνώστους επιχειρηματικά ανθρώπους, με ασαφή επαγγελματική δραστηριότητα, επιπέδου «ούτε η μάνα μου δεν ξέρει με τι ασχολούμαι», κατά την μνημειώδη ατάκα, που ακόμη στοιχειώνει τα όνειρα ολόκληρου του κόσμου του Συλλόγου…

Πρόκειται για γνωστούς επιχειρηματίες, με γνωστή επαγγελματική ενασχόληση, ικανό κύκλο επιχειρηματικών εργασιών και δεδομένη οικονομική δυναμική.

Βορειοευρωπαϊκός Όμιλος

Η τρίτη περίπτωση αφορά σε ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Πρόκειται για Όμιλο, ο οποίος εδρεύει σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης και ασχολείται με το αντικείμενο του αθλητισμού. Προφανώς έχει εκφράσει ενδιαφέρον να εντάξει και τη νέα ΠΑΕ Ηρακλής στα project, τα οποία εκπονεί και βάσει αυτής της πρόθεσης διεξάγονται οι συζητήσεις.

Εδώ, σίγουρα, οι ιθύνοντες του Ηρακλή έχουν περισσότερη έρευνα να κάνουν, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχειρηματικό Όμιλο, για τον οποίο ευκολότατα μπορείς να αναζητήσεις και να εντοπίσεις ασφαλές πληροφοριακό υλικό.

Ελπίδα για αλλαγή επιπέδου

Είναι δεδομένο (και απολύτως αυτονόητο) ότι, με το καθεστώς της ευρύτατης πολυμετοχικότητας, η ΠΑΕ και η ομάδα θα προχωρήσουν για το καλύτερο δυνατό, με τη λογική των χαμηλών πτήσεων στον τομέα της οικονομικής επένδυσης και την προοπτική να κερδίσουν αγωνιστικά από την υπεραξία της φανέλας και της αύρας του Συλλόγου, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

Η μόνη ελπίδα για δημιουργία «καραμπινάτου» ρόστερ πρωταθλητισμού και λύσης μακράς πνοής και βιωσιμότητας, έχει να κάνει με την έλευση ενός δυνατού και αξιόπιστου επενδυτή (επίσης αυτονόητο).

Ένα μεγαλομέτοχος, που δεν θα εξαρτά το μέλλον της ομάδας από τη συνεισφορά των Ηρακλειδέων, οι οποίοι θα πρέπει να αποδώσουν το υστέρημά τους, μόνο και μόνο για να υπάρχει η ομάδα και να μπορεί να διατηρεί – τουλάχιστον – πιθανότητες διάκρισης.

Αυτή είναι η σκληρή, αλλά αναντίρρητη αλήθεια και ας ευχηθούμε την καλύτερη δυνατή έκβαση για την ομάδα…