- Bluearena - https://bluearena.gr -

Εναλλακτικό πλάνο για απευθείας άνοδο μόνο για τον πρωταθλητή της Football League

Το εναλλακτικό πλάνο της Super League στη μάχη της προκήρυξης προβλέπει απευθείας άνοδο μόνο για τον πρωταθλητή της Football League.

Κρατούμενο πρώτο. Μάθαμε την ημερομηνία της κλήρωσης της Super League. Αυτή θα γίνει στις 30/7 μαζί με τη Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας αρχής που ζήτησε και προφανώς πήρε παράταση από την ΕΠΟ για την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τον καταρτισμό του προγράμματος στην αυγή του Αυγούστου.

Κρατούμενο δεύτερο. Παραμένει σε εκκρεμότητα το τηλεοπτικό μέλλον των 7 «άστεγων» ΠΑΕ αν και λύσεις υπάρχουν μετά το «μπάσιμο» του Epsilon και το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Alpha, Αnt1 ή ακόμα και της wind.

Κρατούμενο τρίτο. Η πρόταση Βασιλειάδη για ολική αναδιάρθρωση που καταργεί επί της ουσίας την τωρινή Γ’ Εθνική και μετατρέπει σε ημιεπαγγελματική κατηγορία την Football League έχει απορριφθεί.

Κρατούμενο τέταρτο. Επίσημα μένει μια ακόμα πράξη για να μπει οριστικά στο συρτάρι το πλάνο Βασιλειάδη μετά το τελεσίγραφο που απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην Super League και με το οποίο ζήτησε να το ξανασκεφτεί πριν τα μπάνια του λαού.

Κάτι που σημαίνει ότι πριν την κλήρωση, στις 30/7 ή λίγα 24ωρα νωρίτερα, θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις που έχουν άμεση σύνδεση τόσο με την Football League όσο και με την Γ’ Εθνική της νέας σεζόν.

Στη ΓΣ θα αποφασιστεί τι θα συμβεί με την προκήρυξη ως προς τους υποβιβασμούς και τους προβιβασμούς. Το ζήτημα αυτό είναι στον «αέρα», αλλά η mikriliga σας έχει βάλει ήδη στο πνεύμα.

Η πρόταση-σοκ για κανέναν απευθείας προβιβασμό ομάδας από την Football League αρχίζει και χάνει πόντους. Είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, όμως, όπως γράψαμε αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα: Να διασφαλιστεί η απευθείας άνοδο μόνο του πρωταθλητή της Football League.

Απορία: Σε ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο η ηγεσία της Football League θα συμφωνήσει; Ήδη έχει εκφράσει τη διαφωνία της και αξιώνει άνοδο δύο ομάδων όπως και ίσχυε. Για να μείνουν 14 ομάδες όμως την σεζόν 2019-2020 στην Super League χρειάζεται οι δύο λίγκες να βρουν τη χρυσή τομή. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Η νεότερη εξέλιξη είναι αυτή: Να ανέβει απευθείας ο πρωταθλητής της Football League, από τη Super League να υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες (14η, 15η, 16η) και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη 2η της Football League. Κι αν δεν υπάρξει συμφωνία;  Η ΕΠΟ τέλος του μήνα θα αναλάβει δράση και θα αποφασίσει τι ακριβώς θα συμβεί και τους όρους που το παιχνίδι θα παιχτεί. Άλλωστε οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων πρέπει να έχουν την έγκρισή της και παράλληλα να συμβαδίζουν με όλες τις κατηγορίες.

Και κάπου εδώ έρχεται και η Γ’ Εθνική. Όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα ζητήματα των «πάνω» κατηγοριών κάθε σχέδιο για την τρίτη κατηγορία είναι μόνο στο χαρτί. Το ενδεχόμενο επιστροφής στο μοντέλο της παλιάς Δ’ Εθνικής παραμένει ως σκέψη. Όπως και η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με τέσσερις ομίλους των 16 ομάδων.

Το «πακέτο» αυτό αφορά τη σεζόν 2019-2020. Και περιλάμβανε, πάντα ως σκέψη, τα μπαράζ ανόδου ανάμεσα στους πρωταθλητές των ΕΠΣ. Με το τοπίο θολό και εν αναμονή των προκηρύξεων ένα σίγουρο: η Γ’ Εθνική αναμένεται να έχει 8 ομίλους την προσεχή σεζόν. Για του χρόνου βλέπουμε.

Πηγή: mikriliga.com