- Bluearena - https://bluearena.gr -

Εκκίνηση με πολυμετοχικότητα, συνεχής αγώνας για επενδυτή!

Η πολυμετοχικότητα άνευ βασικών μετόχων, η οποία εφαρμόζεται, προκειμένου να συσταθεί και να εκκινήσει η νέα ΠΑΕ Ηρακλής, δεν αποτελεί λύση «μακράς πνοής» και – κατά συνέπεια – βιώσιμο σχεδιασμό για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ημίθεου.

Όσο και να θέλουμε να τη «φτιασιδώσουμε», όσο και να θέλουν να την εξωραΐσουν, ως προοπτική ιδιοκτησιακής κατάστασης, οι άνθρωποι, οι οποίοι «τρέχουν» την όλη προσπάθεια, επειδή – ακριβώς – δεν έχουν πού αλλού να πατήσουν επί του παρόντος, η πολυμετοχικότητα (υπό αυτήν τη  μορφή, της ευρύτατης διασποράς μετοχών και της μικροσυμμετοχής), δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει μακριά, ως όχημα, τον «Γηραιό», στο ταξίδι των επαγγελματικών κατηγοριών.

Διότι – επί του παρόντος, πάντοτε – το όλο project δεν έχει υποστηριχθεί ούτε καν από τους βασικούς πυλώνες, από τους βασικούς μετόχους, οι οποίοι θα βγουν μπροστά, θα βάλουν τα μεγάλα ποσά και θα αποτελέσουν το οικονομικό απάγκιο, το ήρεμο και σίγουρο λιμάνι για κάθε ξαφνική «καταιγίδα» στα οικονομικά, στο διάβα της αγωνιστικής περιόδου.

Αναγκαστικά, λοιπόν, προχωράμε με αυτό, που έχουμε. Και για αυτό το προωθούν το συγκεκριμένο πλάνο οι ιθύνοντες της ομάδας. Διότι χωρίς τη λύση αυτή, ούτε το σημαντικότερο προαπαιτούμενο όλων δεν θα είχε προκύψει: η νέα ΠΑΕ…

Όμως, επειδή ακριβώς πρώτοι οι ίδιοι τους αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για «λύση εκκίνησης» και μόνο, δεν σταματούν τις εντατικές επαφές με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου, είτε ένας εξ αυτών, είτε περισσότεροι, να βγουν μπροστά και να αναλάβουν την ΠΑΕ. Να προκύψει, δηλαδή, είτε επενδυτής, είτε ομάδα επενδυτών, που θα στηρίξει ή θα στηρίξουν ουσιαστικά την ΠΑΕ και θα προσφέρουν σαφή και ρεαλιστική προοπτική στην ομάδα.

Η πολυμετοχικότητα προχωρά και – πράγματι – ο οβολός και η συμβολή του κάθε Ηρακλειδέα, με την αγορά ενός διαρκείας, με την αγορά μιας μετοχής, αποτελεί πολύτιμο και κρίσιμο παράγοντα, τώρα στην αρχή του όλου εγχειρήματος και είναι επιβεβλημένο και κρίσιμο αυτή η στήριξη να λάβει όσο το δυνατόν μαζικότερο χαρακτήρα.

Ωστόσο, η λύση ρεαλισμού και προοπτικής σε επίπεδο επαγγελματικών κατηγοριών, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει να κάνει μόνο με την παρουσία μίας αξιόπιστης επενδυτικής παρουσίας στα πράγματα της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση καταβάλλονται πολλές προσπάθειες, για να ακούσουμε νέα τις προσεχείς μέρες.

Ήδη, ένας πολύ αξιόπιστος και ποδοσφαιρικά έμπειρος επιχειρηματίας είναι θετικός, ως προς το πλάνο της «ομάδας μεγαλομετόχων», ενώ ακόμη και η περίπτωση του ενός επενδυτή παραμένει ανοικτή. Αυτό, που απομένει, είναι να κάνουμε υπομονή και να ευχηθούμε για το καλύτερο, όσο – βεβαίως – η πολυμετοχικότητα θα «βγάζει» τη δύσκολη δουλειά, σε αυτήν τη φάση…