Ποντίκης: “Να είναι αισιόδοξος ο κόσμος”

Ο βετεράνος του Ηρακλή πέρασε νότα αισιοδοξίας για τα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Οι θέσεις, που εξέφρασε ο Νίκος Ποντίκης στο “Metropolis 95,5”:

Για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να μη κουβαλήσει τα χρέη η νέα ΠΑΕ: «Νομίζω πως θα τα καταφέρουμε, να είναι αισιόδοξος ο κόσμος. Οι δικηγόροι μας είπαν από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση και το ξέραμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα για τον κύριο Παπαθανασάκη προς ΙΚΑ και δημόσιο. Δεν ξέρουμε όμως τα χρέη, γιατί δε γνωρίζουμε ποιοι άνθρωποι θα εμφανιστούν για να πουν ότι τους χρωστούσε. Βέβαια, θα πρέπει να φέρουν και τα αποδεικτικά στοιχεία και μετά θα το κρίνει η δικαιοσύνη».

Για την πορεία της εκκαθάρισης και τα χρέη που θα μαθαίνουν: «Θα γίνει δικαστήριο για την εκκαθάριση. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βγουν άνθρωποι και να ζητούν χρήματα, αλλά ο δικαστής θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Κανείς δε γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει συγκεκριμένη διαδικασία. Η κατάσταση πάντως είναι διαχειρίσιμη και η ομάδα προχωράει κανονικά. Ίσως, όσο περάνει ο καιρός, τα πράγματα να γίνουν ακόμα καλύτερα στα οικονομικά».

Για την υπόσχεση του Υπουργού ώστε να ενταχθεί η ΠΑΕ σε ένα δημόσιο χορηγικό πρόγραμμα: «Ενδεχομένως οι ομάδες έχουν σχέση με το δημόσιο. Αντί να παίρνει τα χρήματα ο Ηρακλής, αυτά θα πηγαίνουν προς τα χρέη. Αυτά είναι διαδικαστικά πράγματα. Το σημαντικότερο είναι να φτιαχτεί μια ομάδα δυνατή που θα φτάσει στη Σούπερ Λιγκ. Το μεγάλο στοίχημα είναι να οργανωθεί η ομάδα ώστε να μη φτάσει ξανά στο σημείο που έφτασε.

Για την συνέπεια που υπάρχει στο αγωνιστικό κομμάτι: «Θα δείτε πολλά περισσότερα πράγματα προς την κατεύθυνση για το αγωνιστικό. Τα οποία θα μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε όπως όλες οι σύγχρονες ομάδες της Ευρώπης. Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας, για αυτό έχουμε ακόμα μπροστά μας δρόμο».

Για την ανάγκη που υπάρχει ώστε να βρεθεί χρηματοδότης: «Δεν είναι κάτι απόλυτο. Είναι αποτυχημένο το συγκεκριμένο μοντέλο όπως βλέπουμε κυρίως στη Β Εθνική, όταν οι ομάδες αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Κάποιες ομάδες πρέπει να περάσουν από αυτό το στάδιο. Το πρόβλημα είναι στη Β κατηγορία, για εμένα δε χρειάζεται κανένας επενδυτής αν ανταποκριθεί ο κόσμος. Πάντως θα θέλαμε έναν άνθρωπο αξιόπιστο και νοικοκύρη που να μπορεί να βοηθήσει.

Η νοοτροπία μας είναι να κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια. Αν περάσουμε το εμπόδιο της Β Εθνικής μετά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν ομάδες με 50 φιλάθλους, οι οποίοι κρατούν εκεί τον σύλλογο. Φανταστείτε για τον Ηρακλή που όταν κερδίσει την άνοδο του ο κόσμος θα επιστρέψει μαζικά».

 

Για την μικρή ανταπόκριση του κόσμου της ομάδας: «Σταδιακά ο κόσμος θα αρχίσει να επιστρέφει και όταν ανέβουμε θα επιστρέψει μαζικά. Ο σκοπός είναι να περάσουμε αυτό το εμπόδιο της Β Εθνικής. Το πρόβλημα μας είναι η συγκεκριμένη κατηγορία. Ζητώ την στήριξη του κόσμου ώστε να μη φτάσουμε στο συγκεκριμένο αποτυχημένο μοντέλο του επενδυτή. Στο ποδόσφαιρο μπήκαν άνθρωποι που δεν άξιζαν να μπουν ποτέ. Οι κακοί παράγοντες ευθύνονται που το ποδόσφαιρο έφτασε αυτό το σημείο».

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top