- Bluearena - https://bluearena.gr -

Με “Ροδίων Άθλησις”, η μακρά ατζέντα της σύσκεψης στην ΕΣΑΠ

Αν και η ατζέντα του αυριανού ΔΣ της ΕΣΑΠ είναι μακροσκελέστατη η αλήθεια είναι ότι δύο είναι τα πιο σημαντικά θέματα.

Το πρώτο αφορά την αντικατάσταση του Εθνικού Πειραιώς που πλέον έχει ενημερώσει και επίσημα ότι αποχωρεί από τη βόλεϊ λιγκ κι εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι. Αντικατάσταση μέσω της Α2 ή wild card.
Αν η ΕΣΑΠ αποφασίσει να ακολουθήσει τον πρώτο τότε υποχρεωτικά πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Απόλλων Αθηνών, Ροδίων Άθλησις και Παλλήνη (η οποία βέβαια φέτος θα αγωνίζεται στα τοπικά) καθώς σ’ αυτόν τον όμιλο θα αγωνίζονταν ο Εθνικός Πειραιά στην Α2.
Αν επιλέξει την wild card τότε διευρύντοναι οι επιλογές καθώς μπορεί να επιλέξει απο οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή.
Ωστόσο η πραγματικότητα είναι, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, ότι η ΕΣΑΠ πρέπει αύριο να αποφασίσει και από τη στιγμή που η Ροδίων Άθλησις είναι έτοιμη για την πρόκληση της βόλεϊ λιγκ, προφανώς και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.
Οι Ροδίτες με την κίνηση τους να προσλάβουν προπονητή από τη βόλεϊ λιγκ (Σπύρος Γκολίτσης), έχοντας το ατού του νέου γηπέδου (αυτό που φιλοξένησε το φετινό φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών) έχουν προχωρήσει και σε πολλές άλλες κινήσεις που δείχνουν την αποφασιστικότητα τους για το μεγάλο άλμα. Οι άνθρωποι στο νησί έχουν καταπιαστεί με λεπτομέρειες (διαμονή και μετακινήσεις των ομάδων που θα έρχονται στην Ρόδο) που δύσκολα συναντά κανείς, δείγμα κι αυτό της επιθυμίας τους να βρεθούν στα σαλόνια της βόλεϊ λιγκ, οπότε οι πληροφορίες που εμφανίζουν κάποιες ομάδες της βόλεϊ λιγκ να αντιδρούν στην προοπτική της Ρόδου λόγω της ακριβής μετακίνησης μάλλον πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ανέκδοτο.

Δύο προτάσεις για το σύστημα διεξαγωγής
Το δεύτερο σημαντικό θέμα αφορά το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος καθώς υπάρχουν δύο προτάσεις στο τραπέζι. Η πρώτη έχει να κάνει με τη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος (κανονική περίοδος 22 αγωνιστικών και πλέι οφ 1-8 με τις ομάδες του 9-12 να παίζουν πλέι άουτ).
Η δεύτερη είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς προβλέπει ένα γύρο (11 αγωνιστικές) και κατόπιν οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ, 1-6, 7-12 όπου παίζουν δύο νέους γύρους εντός και εκτός (συνολικά λοιπόν η κανονική περίοδος θα έχει 21 αγώνες).
Με την ολοκλήρωση των δύο γκρουπ οι δύο πρώτες ομάδες του 7-12 θα μεταφερθούν στο γκρουπ 1-6 και θα έχουμε πλέι οφ (1-8, 2-7, 3-6, 4-5).
Μ’ αυτό το σύστημα διασφαλίοζεται ότι θα έχουμε λιγότερα αδιάφορα ματς και πολλά περισσότερα ντέρμπι, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να παίξει μια ομάδα στον μονό γύρο όλα τα ντέρμπι εκτός…
Επίσης όσον αφορά το Λιγκ Καπ υπάρχει διπλή πρόταση με διατήρηση του συστήματος με ομίλους και φάιναλ φορ ή διπλοί αγώνες από την αρχή έως το τέλος…
Ένα ακόμη ζήτημα που θα απασχολήσει την ΕΣΑΠ είναι το video challenge, το οποίο τύποις εφαρμόζεται στους τελικούς, αλλά στην πραγματικότητα είχαμε μια ελληνική πατέντα που ήταν απογοητευτική…
Τώρα όμως η ΕΣΑΠ φαίνεται να συζητά σοβαρά την αγορά πλήρους συστήματος (ή συστημάτων) που θα χρησιμοποιείται τουλάχιστον στα τηλεοπτικά παιχνίδια και σε όλα τα πλέι οφ.
Αναλυτικά η ατζέντα του αυριανού ΔΣ:
1. Ενημέρωση νεοσύστατων ΤΑΑ για την πορεία των διαδικασιών για την ίδρυσή τους
2. Ενημέρωση από εκπροσώπους του Εθνικού Πειραιά για το μέλλον του ΤΑΑ
3. Επιτροπή αδειοδότησης – οφειλές ομάδων
4. Προκήρυξη
5. Αγωνιστικά συστήματα
6. Σύστημα League Cup
7. Συγκρότηση Eπιτροπής Πρωταθλήματος
8. Συμφωνία ΕΣΑΠ με ΠΑΣΑΠ -ΕΟΠΕ
9. Video Challenge
10. Θέματα διαιτησίας
11. Αίτημα ΣΕΠΠΕ
12. Οικονομικός Απολογισμός από την ημέρα των εκλογών 9/6/2018 έως 30/6/2018
13. Χορηγικά
14. V.L.A
15. Απόφαση για διεξαγωγή Αll Star

Πηγή: sportsfeed.gr