Με 11 ομάδες η Volley League

Αποφάσεις από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ για ιστορικές αλλαγές στην Volley League

Βόλει, Ηρακλής

Χωρίς να αναπληρωθεί το κενό που θα αφήσει η αποχώρηση του Εθνικού Πειραίως θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Volley League. Συγκεκριμένα το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με έντεκα ομάδες αντί για δώδεκα που ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η 134η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ όπου πάρθηκαν ιστορικές αποφάσεις για το επαγγελματικό ανδρικό βόλεϊ:

1. Μετά από διεξοδική συζήτηση και προβληματισμό πολλών ετών και με αφορμή την αποχώρηση του Εθνικού Πειραιώς από την ΕΣΑΠ, τα ΤΑΑ πήραν γενναία απόφαση να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναβάθμισης του ελληνικού πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα με ορίζοντα τριετίες αρχίζοντας από τη σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων στην κατηγορία.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της σταδιακής μείωσης του αριθμού των ομάδων, αποφασίστηκε από τη σεζόν 2018-19 να μην αναπληρωθεί η θέση του ΤΑΑ Εθνικού Πειραιώς που αποχωρεί και δεν θα αγωνιστεί σε καμία κατηγορία (2018-19).

Τα ΤΑΑ ανταποκρινόμενα στον ανωτέρο σχεδιασμό αποφάσισαν με υπευθυνότητα όπως από τις 11 ομάδες που θα αγωνιστούν τη σεζόν 2018-19 να υποβιβαστούν πάλι οι δύο (2) ομάδες.

Την περίοδο 2019-20 θα υποβιβαστούν – προβιβαστούν με αντίστοιχη πρόβλεψη στις προκηρύξεις ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ (και μετά από συνεννόηση των δύο φορέων) τόσες ομάδες ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων θα είναι δέκα (10) στη Volley League.

Για την απόφαση των ανωτέρω αλλαγών θα ενημερωθεί άμεσα η ΕΟΠΕ.

Σημειώνεται πως με έγγραφα τους προς την ΕΑΠ δύο σωματεία εξέφρασαν την πρόθεση τους να αναπληρώσουν τη θέση του Εθνικού Πειραιώς εφόσον η ΕΣΑΠ αποφάσιζε την προσθήκη και δωδέκατης (12ης) ομάδας στην Volley League. Τα σωματεία αυτά είναι η Ροδίων Άθλησις και ο ΔΑΣ Δραπετσώνας. Η ΕΣΑΠ ευχαριστεί δημόσια τις διοικήσεις τους για το ενδιαφέρον τους.

2. Εγινε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής Αδειοδότησης η οποία συνεδριάζει για δεύτερη φορά την Πέμπτη 19 Ιουλίου (13.00) στα γραφεία της ΕΣΑΠ. Οι περισσότερες ομάδες έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους και υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

3. Ομόφωνα αποφασίστηκε για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 να ισχύσει το αγωνιστικό σύστημα στην Volley League που ίσχυσε και την περίοδο 2017-18 και κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο.

 

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top