- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ελευθεριάδης: “Τα χρέη δεν θα αποτελέσουν ανυπέρβλητο εμπόδιο”

Οι θέσεις, τις οποίες εξέφρασε ο Σάκης Ελευθεριάδης στον “Fair Play 96,1” :

Ο κ. Ελευθεριάδης υπογράμμισε αρχικά: «Ο Ηρακλής έχει ήδη κάνει το ιδρυτικό σωματείο. Έχει ήδη κάνει αίτηση και υπάρχει προσωρινή διαταγή για εκκαθαριστή, ενώ περιμένουμε την έκδοση οριστικής απόφασης. Ο ορισμός προσωρινού εκκαθαριστή δίνει το δικαίωμα σύστασης νέας ΠΑΕ με καινούριο ΑΦΜ. Αυτό, επομένως, δε σημαίνει ότι θα λάβει καινούριο ΑΦΜ από άλλη ομάδα με το καθεστώς της συγχώνευσης. Υπάρχει ένα παράρτημα του ΚΑΠ για αποπληρωμή του 50% των χρεών προς ποδοσφαιριστές και προπονητές, το οποίο θα πρέπει να εναρμονιστεί με τον αθλητικό νόμο. Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής οφείλει να πληρώσει το 100% των χρεών. Ο ΚΑΠ αφορά την πλευρά της ΕΠΟ. Ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα που έχει «πληρώσει» δύο φορές με υποβιβασμό για πράγματα, τα οποία δεν ισχύουν για άλλες ομάδες. Η διοίκηση του Ηρακλή θέλει να πετύχει είτε την αποπληρωμή του 50% των χρεών προς τρίτους είτε την οριστική διαγραφή αυτών των χρεών. Η προσπάθεια γίνεται για το αυτονόητο, αυτό για το οποίο ίσχυσε για άλλες ομάδες πέρσι».

Και πρόσθεσε: «Πριν από ενάμιση μήνα όλοι λέγανε μετά βεβαιότητας ότι ο Ηρακλής δεν πρόκειται να συστήσει νέα ΠΑΕ. Με ενέργειες της διοίκησης και των νομικών παραστατών, το πρόβλημα έχει λυθεί οριστικά. Χωρίς να μεταφέρω θέση της διοίκησης, ως νομικός και ως φίλαθλος του Ηρακλή μπορώ να σας πω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος με τη διαγραφή χρεών. Τα χρέη θα καταλογιστούν και στον κύριο Παπαθανασάκη και σε όσους έχουν νομική ευθύνη από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά και στη νέα ΠΑΕ. Καλό θα είναι να μην κινδυνολογούμε. Θεωρώ ότι με το ειδικό βάρος της ομάδας του Ηρακλή, τα χρέη δε θα αποτελούν ένα δυσβάστακτο εμπόδιο για έναν επενδυτή».

Ο δικηγόρος του Ηρακλή κατέληξε ως εξής: «Υπάρχει ένα θολό τοπίο σχετικά με τα χρέη που έχει αφήσει ο κ. Παπαθανασάκης. Πιστεύω, πάντως, ότι τα χρέη προς εφορία και ΙΚΑ τοποθετούνται κάτω του ενός εκατ. ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν από ένα υποβιβασμό του Ηρακλή, ο οποίος δεν είχε νόμιμη αιτία. Ξέρω ότι ο Υφυπουργός έχει πολύ καλή διάθεση προς τους ανθρώπους του Ηρακλή κι ελπίζω ότι στην αυριανή συνάντηση όλα θα πάνε καλά, προκειμένου στη συνέχεια να μπορούμε να σχεδιάζουμε με αισιοδοξία για την επιστροφή του Ηρακλή στη Superleague».