- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πλάνο για ομάδα πρωταθλητισμού στην Α2, ικανή και για… «παραπάνω»

Στο Ιβανώφειο επιμένουν ότι έμαθαν από τα λάθη του περασμένου – κυρίως – καλοκαιριού, επί του συγκεκριμένου θέματος. Ο «φάκελος Basket League» έχει ανοίξει και αυτήν τη θερινή περίοδο, αλλά με διαφορετική συλλογιστική.

«Φέτος δεν επενδύουμε επάνω σε αυτό το ενδεχόμενο. Θα ετοιμάσουμε μία εξαιρετική ομάδα για την Α2 κι αν μας… εκπλήξουν ευχάριστα με κλήση για την παραπάνω κατηγορία, θα μας λείπουν μόνο ορισμένοι ξένοι παίκτες. Στόχος, η δημιουργία ρόστερ πρωταθλητισμού στην Α2 και για όλα τα άλλα βλέπουμε, αν και εφόσον χρειαστεί», λένε οι του «κυανόλευκου» μπάσκετ.

«Αυτήν τη φορά δεν θέλω να μιλάμε για την Α1. Μας αποσυντόνισε πέρσι και δεν θέλω να μας αποσυντονίσει και φέτος», είπε αυστηρά και εντελώς αποτρεπτικά, σε πρόσφατη παρουσία του στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης ο Θόδωρος Δρακόπουλος.

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας και ο κόουτς, Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, έχουν συνεννοηθεί, ώστε ο σχεδιασμός του καλαθοσφαιρικού Ημίθεου να αποφύγει την… πεταμένη μπανανόφλουδα, αυτό το καλοκαίρι.

Το πλάνο απλό και ορθολογιστικό: Μία ομάδα εξαιρετική για τα δεδομένα της Α2, ικανή να πάρει το πρωτάθλημα, αποτελεί τον άμεσο και θεμελιώδη στόχο. Στο ρόστερ θα προστεθεί και ο ικανός ξένος, τον οποίο – ούτως ή άλλως – δικαιούται η ομάδα για την κατηγορία και αν και εφόσον προκύψει η χαρμόσυνη είδηση για συμμετοχή στην πιο πάνω κατηγορία, άπαντες του νεοσύστατου αγωνιστικού δυναμικού θα είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν, με την προσθήκη άλλων 2-3 ξένων.

Εξάλλου, μην πάμε μακριά, το περσινό Περιστέρι του Κι – Κι Κλαρκ, με τη στοχευμένη προσθήκη ξένων, στεκόταν άνετα στην ελληνική Α1…

Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με το ενδεχόμενο και να το θέτεις ως εμμονικό αυτοσκοπό, που θα σε οδηγήσει – με μαθηματική ακρίβεια – σε απορρύθμιση και αποτυχία σχεδιασμού.

Απλός ο δρόμος και αυτόν αποφάσισαν να ακολουθήσουν στο Ιβανώφειο: Σούπερ ομάδα για Α2, συνεπάγεται – με τις κατάλληλες «πινελιές» – αποτελεσματικότητα και στο παραπάνω επίπεδο, αν σου προκύψει.

Έτσι, μάλιστα… Προχωράμε…