- Bluearena - https://bluearena.gr -

Όλα στο τραπέζι…

Το σαββατοκύριακο, που πέρασε, ήταν πολύ σημαντικό, καθώς σε αυτό το χρονικό πλαίσιο,πραγματοποιήθηκαν κατά μόνας επαφές των επιτελών του ποδοσφαιρικού Ηρακλή με ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι διαθέτουν τη δυνατότητα να αναλάβουν από κοινού το σημαντικότερο μέρος της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, ενόψει σύστασης της νέας ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες, οι οποίες «διακινούνται» στο «κυανόλευκο» περιβάλλον, αναφέρουν ότι ο δείκτης αισιοδοξίας εμφανίζει ενισχυτικές τάσεις, κατόπιν των τελευταίων προσεγγίσεων, αλλά περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά και την αποψινή – σημαντική – συγκέντρωση στα γραφεία της Μίκρας.

Η κρίσιμη σύσκεψη

Συγκεκριμένα, για τις 20:00, απόψε (Δευτέρα 9/7) έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των μελών της διοικητικής ομάδας με στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, που δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων, οι οποίοι εμφανίζουν πρόθεση συμμετοχής στο εγχείρημα.

Πρόκειται, συνεπώς, για ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να συνδράμουν οικονομικά στην όλη προσπάθεια και απομένει να διευκρινιστεί το – καθοριστικό, βεβαίως – μέγεθος του ποσοστού της συνεισφοράς τους.

Σενάριο «κλειστού πυρήνα βασικών μετόχων»

Η μία εκδοχή, η οποία συζητήθηκε μέσα από τις πρόσφατες επαφές, είναι αυτή της δημιουργίας ενός «κλειστού πυρήνα» βασικών μετόχων. Να προκύψουν δηλαδή 4-5 επιχειρηματίες, οι οποίοι θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου και – κατά συνέπεια – της χρηματοδότησης του όλου project.

Πάντοτε θεωρείται ως δεδομένο ότι, πίσω τους θα υπάρχει η στήριξη της πολυμετοχικής ενίσχυσης του κόσμου, μέσω της ευρύτατης διασποράς μετοχών και της αγοράς εισιτηρίων διαρκείας.

Σενάριο για «ομάδα βασικών μετόχων»

Η αποψινή σύσκεψη στη Μίκρα αναμένεται να δώσει απαντήσεις ως προς το αν αυτό το κλειστό γκρουπ βασικών χρηματοδοτών υπάρχει δυνατότητα να «ανοίξει», προκειμένου να υλοποιηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και οικονομική σταθερότητα ο σχεδιασμός.

Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, να προκύψει η ένταξη περισσότερων επιχειρηματικών παραγόντων στην κεφαλή του πολυμετοχικού πλάνου, ώστε από την προοπτική της συγκρότησης ενός «κλειστού πυρήνα», να μεταβούμε σε αυτήν της συγκρότησης μιας «ομάδας βασικών μετόχων».

Όλα αυτά, σαφέστατα, βρίσκονται – επί του παρόντος – στη σφαίρα της θεωρητικής διερεύνησης, με μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι η απόπειρα εξελίσσεται ελαφρώς πιο ελπιδοφόρα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Κοντά και επιχειρηματίας, που μπήκε προσφάτως στην οικογένεια

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτήν τη δύσκολη, όσο και κρίσιμη, για την ποδοσφαιρική ομάδα και το μέλλον της, φάση, στο συγκεκριμένο εγχείρημα τα μέλη της «κυανόλευκης» επιτροπής έχουν πετύχει να προσεγγίσουν και επιχειρηματία, ο οποίος δεν ανήκει στην κατηγορία των «παραδοσιακών Ηρακλειδέων επιχειρηματικών παραγόντων».

Πρόκειται για σοβαρό και οικονομικά ισχυρό επιχειρηματικό παράγοντα, ο οποίος εισήλθε στην «κυανόλευκη» οικογένεια προσφάτως, στηρίζοντας και εκείνος την προσπάθεια της επανεκκίνησης μέσω της Γ΄ Εθνικής.