Βοσνιάδης: “Ο Ηρακλής, ιδανική ομάδα για έναν ποδοσφαιριστή”

Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή μιλά για την ομάδα, την παραμονή του και το αγωνιστικό “αύριο”.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Στην εφημερίδα “Metrosport” και στον Γιάννη Τσερβίνη παραχώρησε συνέντευξη ο Παναγιώτης Βοσνιάδης.

Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος με τη συνέντευξη του “κυανόλευκου” τερματοφύλακα έχει ως εξής:

“Αποτέλεσε έναν εκ των βασικών και αναντικατάστατων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή την περσινή αγωνιστική περίοδο. Σταθερός, με πολλά αθλητικά προσόντα, σε μία πολύ ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία, με γνώση της ιστορίας και των αποδυτηρίων του Ηρακλή.

 

Ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, περί αυτού ο λόγος, συνέβαλε τα μέγιστα στο στόχο της ανόδου με την πολύ καλή παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ, όντας ο βασικός τερματοφύλακας των κυανόλευκων. Έγινε μάλιστα προ ημερών ένας από τους πρώτους που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Ηρακλή και θα είναι μέλος του Ημίθεου και στη Football League. Η «Μ» τον εντόπισε στις καλοκαιρινές διακοπές του και ο 29χρονος τερματοφύλακας μίλησε τόσο για τη χρονιά που πέρασε όσο και για αυτή που έρχεται και την περιμένει με μεγάλη προσμονή.

 

-Παναγιώτη ήταν εύκολο να πεις ναι στην πρόταση ανανέωσης;

«Ηθελα να παραμείνω και εγώ πολύ, ήθελε να με κρατήσει και η ομάδα οπότε η θετική απάντηση ήρθε εύκολα. Ο Ηρακλής προσφέρει όλα όσα ζητάει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

 

Οι στιγμές που έμειναν και οι διαφορές

 

Η είσοδος του Βοσνιάδη στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του Γιούδα στον αγώνα με τον Μακεδονικό, σήμανε και τη μονιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα. Ο έλληνας γκολκίπερ ήταν από τους πιο σταθερούς άλλωστε και αποτέλεσε τον φύλακα-άγγελο των κυανόλευκων σε πολλά παιχνίδια. Ποια ήταν όμως αυτά που κράτησε στη μνήμη του;

 

«Η φετινή κατάσταση δεν ήταν εύκολη, έτσι μάλιστα βιαστικά όπως δημιουργήθηκε η κατάσταση. Ανεβήκαμε λόγω ποιότητας αλλά και ονόματος. Δεν ξεχωρίζω κάποια παιχνίδια, ίσως αυτό με τη Νάουσα στο Καυτανζόγλειο. Αναφέρομαι στην απόκρουση που έκανα και ενώ το σκορ ήταν 1-1. Θετικό για την ομάδα και για μένα προσωπικά ήταν και το σερί των αγώνων στα οποία δε δεχτήκαμε τέρμα».

 

-Έχεις αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες. Μεγάλες οι διαφορές Β’ και Γ’ Εθνικής;

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Στη Β’ οι αγώνες είναι περισσότερο κλειστοί, δεν «ανοίγουν» εύκολα, χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση και οι παίκτες είναι ένα-δύο επίπεδα πάνω στην ποιότητα».

 

-Είναι νωρίς να τεθεί στόχος για τη νέα χρονιά;

«Ακόμη ναι γιατί απομένουν οι μεταγραφές, να δούμε τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Όμως ως Ηρακλής εξυπακούεται ότι στόχος θα είναι πρωταγωνιστικός και η νίκη σε κάθε αγώνα».

 

Το εξαιρετικό κλίμα και η σχέση με τον Αμπάρη

 

Ο Παναγιώτης Βοσνιάδης αποτέλεσε μαζί με τον Γιώργο Αμπάρη το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων της κατηγορίας. Πώς ήταν όμως αλήθεια η μεταξύ τους σχέση; «Η συνεργασία μου με τον Γιώργο όπως και με τα άλλα παιδιά ήταν εξαιρετική. Ο Αμπάρης είναι καταπληκτικός τερματοφύλακας και εξαίρετος χαρακτήρας, έχει χιούμορ και την εμπειρία να συμβουλεύει τους νεότερους».

 

-Στη Μίκρα ωστόσο βρήκες αρκετούς γνωστούς σου.

«Οντως έτσι είναι, γνώριζα πρόσωπα και καταστάσεις. Τον Γιώργο τον Σιάγκα, ένα από τα καλύτερα παιδιά, τον Φώτη Γκιζέλη που είναι από τους καλύτερους προπονητές τερματοφυλάκων».

 

 

-Η σχέση σου με τους Σπύρο Μπαξεβάνο και Τάσο Κατσαμπή;

«Εξαιρετική και με τους δύο. Ο κ. Μπαξεβάνος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και υπέροχος χαρακτήρας. Ηρεμος, με γνώσεις και με μεγάλη διάθεση. Ο κ. Κατσαμπής πρόσφερε πάρα πολλά όλη τη χρονιά στην ομάδα, έτρεχε να διευθετήσει σειρά ζητημάτων και βρισκόταν πάντα κοντά μας. Το κλίμα ήταν απίστευτο παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν και μεγάλο μερίδιο αυτού οφείλεται στους προαναφερθέντες».

 

«Ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμή μας»

 

Ανυπόμονος να επιστρέψει στη Μίκρα και να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά δήλωσε στη «Μ» ο Παναγιώτης Βοσνιάδης. Περιμένοντας παράλληλα και το πρώτο χειροκρότημα του κόσμου τον οποίο χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη δύναμη του συλλόγου.

 

«Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Εκανα μερικές ημέρες διακοπών στη Σκιάθο, γεμίσαμε μπαταρίες και τώρα μετράω αντίστροφα.»

 

 

-Σου έλειψε η ατμόσφαιρα του γηπέδου;

«Φυσικά και μου έλειψε. Ο κόσμος αποτελεί τη δύναμη της ομάδας, μας βοήθησε πολύ και πέρυσι καθώς όπου και αν αγωνιστήκαμε είχαμε τη συμπαράστασή του. Εύχομαι να είναι κοντά μας και τη νέα σεζόν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πηγή: Metrosport

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top