- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η εκλογή προέδρου στη Football League, οι κρυφές στηρίξεις και ο Ηρακλής…

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο Άρης Λυχναράς μονομαχούν σήμερα (Παρασκευή 6/7) για τη θέση του προέδρου της Football League, μέσα από την προγραμματισμένη εκλογική διαδικασία, με ψηφοφόρους τα μέλη της Ένωσης των ομάδων της κατηγορίας.

Από τη μία, ο νυν πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος και, από την άλλη, ο νυν Β΄ αντιπρόεδρός της και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κισσαμικός, Άρης Λυχναράς.

Οι πληροφορίες, που προκύπτουν από το σχετικό ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι ο νέος υποψήφιος σε αυτήν τη διαδικασία, ο Άρης Λυχναράς, κινητοποιήθηκε, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη από ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά…

Εδώ κάπου έρχεται να… εμπλακεί και ο Ηρακλής, καθώς έχει πληρώσει επανειλημμένως τις «λυκοσυμμαχίες» αυτών των ΠΑΕ, γεγονός, που τον κάνει να ρέπει ξεκάθαρα προς την άλλη κατεύθυνση…

Το θέμα, ωστόσο, είναι αν ο Ημίθεος θα μετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Και εξηγούμαστε: το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα ψηφίσουν όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων, που μετέχουν στη Λίγκα, πλην του Αήττητου Σπάτων, ο οποίος διατηρεί εκκρεμοδικία.

Όμως, ο κανονισμός προβλέπει να λάβουν μέρος στη ψηφοφορία μόνο ΠΑΕ, καθώς δίδει δικαίωμα ψήφου σε εκπροσώπους, οι οποίοι είναι πρόεδροι ή αντιπρόεδροι ή μεγαλομέτοχοι ή κάτοχοι του 10% των μετοχών Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Το αν θα ψηφίσουν κανονικά και οι εκπρόσωποι και των ομάδων, οι οποίες βρίσκονται υπό σύσταση νέας ποδοσφαιρικής εταιρείας, θα διευκρινιστεί λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με ξεκάθαρο ενδιαφέρον, όσον αφορά στην εκλογή του ανθρώπου, που θα ηγηθεί της δύσκολης προσπάθειας στη Football League.