- Bluearena - https://bluearena.gr -

No pay, no play…

Φαίνεται ότι βιαστήκαμε, πριν από 45 περίπου μέρες, όταν σε ανάρτησή μας είχαμε χαρακτηρίσει τη Football League «πιο… βιαστική από ποτέ». Το είχαμε σχολιάσει στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της δεύτερης της τάξει Λίγκας του ελληνικού ποδοσφαίρου για έναρξη του πρωταθλήματός της το σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου, πολύ νωρίτερα δηλαδή, από ό,τι μας έχει συνηθίσει η «προβληματική» αυτή κατηγορία τα τελευταία χρόνια.

Όμως, φαίνεται ότι όλα περνούν σε κατάσταση… «εξομάλυνσης», καθώς ήδη τα προβλήματα και οι πιθανές αναβολές στην έναρξη της αγωνιστικής δράσης έκαναν με αποφασιστικότητα την εμφάνισή τους στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Λίγκας, ο πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος, έχει στη διάθεσή του την απόλυτη συναίνεση και εξουσιοδότηση των ομάδων της κατηγορίας να μην δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στην αγωνιστική περίοδο 2018-2019, αν πρώτα δεν διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι οικονομικής επιβίωσης των ΠΑΕ, οι οποίες θα διαγωνιστούν.

«Δεν είναι εκβιασμός. Είναι ρεαλισμός. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να αρχίζουμε το πρωτάθλημα και στην πορεία να καταρρέουν και να αποχωρούν ομάδες, λόγω οικονομικής συντριβής και παράλληλα να καταρρέει και η αξιοπιστία του πρωταθλήματός μας. Αν δεν εξασφαλιστούν από τους αρμόδιους φορείς οι αναγκαίοι πόροι για να λειτουργήσουμε, δεν αρχίζει το πρωτάθλημα. Δεν είναι απειλή. Είναι αναπότρεπτη βεβαιότητα, στην οποία μας οδηγεί η όλη κατάσταση», είναι το μήνυμα, που εκπέμπει η Football League, προαναγγέλλοντας ένα… σίριαλ με πολλές συνέχειες, εντός της καλοκαιρινής σεζόν…