- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Κυανόλευκη» αναμονή ελπίδας για Basket League…

«Αυτήν τη φορά δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το ενδεχόμενο εξωαγωνιστικής ανόδου στην Α1. Δεν θα πέσουμε στην ίδια παγίδα…», δήλωνε, πραγματοποιώντας μία ρεαλιστική και ορθότατη τοποθέτηση στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης ο Θόδωρος Δρακόπουλος, όταν η αποτυχία της ανόδου ήταν ακόμη νωπή, μετά την ήττα στην Περιβόλα, στις 19 Μαΐου.

Απολύτως ορθολογιστική τοποθέτηση, καθώς ο Ηρακλής πλήρωσε τεράστιο τίμημα στον τομέα του αγωνιστικού σχεδιασμού του, κατά το πρόσφατο παρελθόν, κυνηγώντας την ίδια – όπως αποδείχθηκε – «χίμαιρα».

Βλέπετε, όμως, η «ρημάδα» η ελπίδα δύσκολα πεθαίνει και όταν το αποφασίζει, το κάνει τελευταία… Για ένα, λοιπόν, ακόμη καλοκαίρι, στο Ιβανώφειο τρέφουν κρυφές (φανερές στην πραγματικότητα, απλώς δεν τις κοινολογούν) ελπίδες για εξωαγωνιστική «ανάβαση» στη Basket League.

Μολονότι, μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι για τον Ημίθεο είναι ακόμη πιο δύσβατο ως προς αυτόν τον στόχο, καθώς δεν είναι καν ο πρώτος επιλαχών, μιας και δεν έφτασε στον τελικό των play offs της ανόδου. Τουτέστιν, προηγείται ο Απόλλων Πάτρας.

Η – επιβεβαιωμένη πλέον – αλήθεια είναι ότι ο Θόδωρος Δρακόπουλος, μπορεί να καθυστέρησε να ανακοινώσει δομικές αποφάσεις για την ομάδα και την αγωνιστική στελέχωσή της, λόγω απορρόφησής του από το σημαντικότατο θέμα, που προέκυψε στον επαγγελματικό χώρο του (όπως αναφέραμε προ ημερών), αλλά ταυτοχρόνως «κέρδιζε» χρόνο, προκειμένου να καταλήξει σχετικά με το για ποια κατηγορία ετοιμάζει ομάδα… Ξανά – μανά τα ίδια δηλαδή…

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πάει μακριά το θέμα…

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο Ιβανώφειο διευκρινίζουν ότι, αυτήν τη φορά, η ομάδα δεν πρόκειται να βγάλει το καλοκαίρι «πατώντας σε δύο βάρκες», καθώς υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι το όλο ζήτημα δεν θα τραβήξει μέχρι τον… Σεπτέμβριο, όπως συνέβη πέρσι.

«Είναι δεδομένες οι ομάδες, που έχουν πρόβλημα συμμετοχής στην Basket League και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Κι αν – παρ’ ελπίδα – δεν τελειώσει νωρίς, ο Ηρακλής δεν πρόκειται να το παρακολουθεί μέχρι το φθινόπωρο, όπως έκανε πέρσι…», επιμένουν οι… γνωρίζοντες.

Κι αν σου… «κάτσει»;

Επειδή πολλές φορές η κριτική είναι εύκολη, αλλά και στείρα, όταν είναι μονόπλευρη, αν κληθούμε να αποκτήσουμε «ενσυναίσθηση» στην όλη κατάσταση, δηλαδή να έρθουμε στη θέση των ιθυνόντων του μπασκετικού Ημίθεου, μπορούμε να αντιληφθούμε και την οπτική της δική τους πλευράς.

Σίγουρα ισχύει ότι «μυαλό δεν βάζουμε» και ότι βαδίζουμε προς το… «πολλάκις… εξαμαρτείν», αλλά… κι αν σου… «κάτσει»;… όπως – εκφραστικότατα – ανέφερε το γνωστό σλόγκαν παλαιότερου διαφημιστικού σποτ τυχερού παιχνιδιού.

Όπως και να το κάνουμε, είναι τεραστίως δύσκολο να λες «δεν θα ξαναπέσω στην παγίδα σας» και «δεν θα ασχοληθώ καν», όταν σου δίνουν – και πάλι – βάσιμες ελπίδες…

Εν πάση περιπτώσει, ας ελπίσουμε ότι – φέτος – όντως «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες» και, είτε θα προκύψει η συγκλονιστική έκπληξη και θα λήξει ευνοϊκά το θέμα, είτε η ενασχόληση με αυτό θα είναι τόση, όση δεν θα λειτουργήσει επιβαρυντικά ως προς τον αγωνιστικό σχεδιασμό των «κυανολεύκων» ενόψει της προσεχούς Α2.

Ίδωμεν…