- Bluearena - https://bluearena.gr -

Έρχονται ανακοινώσεις και για την πρώτη ομάδα!

Εντυπωσιακές οι κινήσεις ενίσχυσης στο επίπεδο της Υποδομής για τον μπασκετικό Ηρακλή, καθώς κοινή απόφαση προέδρου και στελεχών της «κυανόλευκης» Ακαδημίας είναι η συγκρότηση ισχυρών αγωνιστικών Τμημάτων κάτω από την πρώτη ομάδα, ώστε η παραγωγή παικτών να συνεισφέρει πολυδιάστατα στην καλαθοσφαίριση του Ημίθεου.

Οι επιλογές δυναμικών προσθηκών, σε αυτό το επίπεδο, θα συνεχιστούν, όμως εκείνο, το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει στην επικαιρότητα τις προσεχείς μέρες, είναι οι ανάλογες ανακοινώσεις για την αντρική ομάδα.

Παρά τη «σιωπή», που επικράτησε, για περισσότερο από έναν μήνα, ο Θόδωρος Δρακόπουλος προβλέπεται να ανάψει «πράσινο» για δημοσιοποίηση συμφωνιών, οι οποίες έχουν ήδη κλείσει ή σχεδόν κλείσει.

Ο προπονητής. Οι οριστικές αποφάσεις του προέδρου για το θέμα του κόουτς, ο οποίος θα επιχειρήσει να επιτύχει την άνοδο τη νέα αγωνιστική περίοδο, πρόκειται να ανακοινωθούν. Μετά από πολλές… «πρώτες» και… «δεύτερες» σκέψεις, ο χρηματοδότης της ομάδας έχει καταλήξει σε αυτόν, τον οποίο θεωρεί κατάλληλο για τη θέση και προτίθεται να κοινοποιήσει την είδηση.

Οι παραμένοντες. Τις προσεχείς μέρες θα πάψει να υφίσταται η εκκρεμότητα σχετικά με το ποιοι από το προηγούμενο ρόστερ θα παραμείνουν στην ομάδα. Με συμβόλαιο δεσμεύονται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο Γιάννης Αθανασούλας (για τους οποίους υπάρχει θετική προδιάθεση), όπως – βεβαίως – και ο 17χρονος Θανάσης Τσούκας, ο οποίος από εδώ και πέρα αναμένεται να «ανεβαίνει» και να κερδίζει περισσότερο χρόνο στην αντρική ομάδα.

Προσυμφωνίες για μεταγραφές. Έχουν ήδη προσυμφωνηθεί οι συνεργασίες με παίκτες, οι οποίοι τα πήγαν θαυμάσια στην περσινή Α2 και περιμένουν από τον Ηρακλή την οριστικοποίηση της μετακίνησής τους. Και σε αυτόν τον τομέα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Η περίπτωση του Παρασκευά Μουρατίδη. Το γεγονός ότι ο μπασκετικός Ηρακλής… «διέρρευσε» το όνομα του επόμενου Team Manager της ομάδας, σημαίνει ότι ο – περί ου ο λόγος – Παρασκευάς Μουρατίδης έχει κλείσει αρνητικά το κεφάλαιο των συζητήσεων με την ΚΑΕ Άρης (είχε επαφές για το πόστο του τεχνικού διευθυντή) και αναμένεται να ανακοινωθεί από τους «κυανολεύκους» ως ο νέος μπασκετικός γενικός αρχηγός.

Οργανωτικός τομέας. Τέλος, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο Ιβανώφειο… «ευαγγελίζονται» σημαντικές ανακατατάξεις στον οργανωτικό και λειτουργικό – εξωαγωνιστικό τομέα, με κυριότερη (και πιο σημαντική για τη βιωσιμότητα της ομάδας) την αναδιοργάνωση ή – για την ακρίβεια – τη σύσταση τμήματος marketing, προκειμένου να μπει (επιτέλους) και η ΚΑΕ Ηρακλής στο χορηγικό «παιχνίδι». Οσονούπω θα διαπιστώσουμε αν θα προκύψουν εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα, αυτήν τη φορά ουσιαστικές…