Τελικά, απολύτως δικαιολογημένη η… «σιωπή ασυρμάτου»…

Πώς το – απίστευτο, για άλλη μία φορά – ελληνικό Δημόσιο, θέτοντας τρομακτικές δυσκολίες στον επιχειρηματικό κόσμο, απειλεί άμεσα τον επαγγελματικό κλάδο του Θόδωρου Δρακόπουλου…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Του έχουμε ασκήσει κριτική και μάλιστα σκληρή για πολλά επικοινωνιακά – και όχι μόνο σφάλματα – στα οποία έχει – καταφανέστατα – περιπέσει. Του έχουμε αναγνωρίσει – επανειλημμένως – ωστόσο, ότι είναι ο τελευταίος βασικός και γενναίος χρηματοδότης Τμήματος του «κυανόλευκου» Συλλόγου και, ως εκ τούτου, υπερπολύτιμος.

Ήρθε η ώρα, όμως, να τον δικαιολογήσουμε και για ένα ακόμη επικοινωνιακό ολίσθημα, το οποίο του «χρεώναμε» μέχρι σήμερα και, όπως αποδείχθηκε, το κάναμε αδίκως…

Για να εξηγήσουμε, όμως, το που έγκειται η «αδικία», θα πρέπει να αναφερθούμε σε στοιχεία… επιχειρηματικού ρεπορτάζ, καθώς είναι αναγκαίο. Ο λόγος για το γεγονός ότι κρίναμε αρνητικά τη… «σιγή ασυρμάτου», που επέβαλε ο Θόδωρος Δρακόπουλος εδώ και έναν μήνα στα πράγματα του μπασκετικού Ηρακλή, αποφεύγοντας να επικοινωνήσει, έστω και τηλεφωνικώς, ακόμη και με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Κι όμως, το όλο ζήτημα, όπως αποδείχθηκε, έχει την εξήγησή του…

Ο επιχειρηματικός κλάδος με τον οποίο ασχολείται ο πρόεδρος της ΚΑΕ, αυτός των εταιρειών Ιατρικών Προϊόντων, το τελευταίο διάστημα μαστίζεται από τις απίστευτες απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες απειλούν με «λουκέτο» πάμπολλες επιχειρήσεις του χώρου.

Το θέμα έχει να κάνει με την αιφνιδιαστική και οριζόντιας λογικής απαίτηση των κρατικών υπηρεσιών για υποχρεωτική επιστροφή μεγάλων ποσοστών από τις πωλήσεις των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου χώρου, γεγονός, το οποίο, αν ισχύσει, θα φέρει προ του φάσματος της χρεωκοπίας πολλές εταιρείες.

Ως γνωστόν, ο χρηματοδότης του Ημίθεου διατηρεί στην Αθήνα επιχείρηση στον χώρο αυτό, την “Nutrimedica”, με συνέπεια να είναι εξαιρετικά απορροφημένος το τελευταίο διάστημα με τα θέματα του επαγγελματικού αντικειμένου του και την προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν οι επιχειρηματίες του παραϊατρικού – παραφαρμακευτικού χώρου και των προϊόντων βιοτεχνολογίας, προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στο διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Συνεπώς, πρόκειται για μία θεμελιώδη παράμετρο, την οποία αγνοούσαμε, καθώς με τον Θόδωρο Δρακόπουλο να τρέχει από τη μία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες στην άλλη, ώστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα, που απειλεί σημαντικά αυτήν την ίδια την επιχειρηματική δραστηριότητά του, ήταν επόμενο να αναβληθεί για κάποιες μέρες η εντατική ενασχόλησή του με τα της ομάδας.

Εξάλλου, τα κεφάλαια, τα οποία επενδύει τα τελευταία χρόνια στην (έστω και ατυχή, έως σήμερα) προσπάθεια του Τμήματος μπάσκετ του Ημίθεου, δεν τα «παράγει» μέσω… μηχανής κοπής χρήματος, αλλά προέρχονται από τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ενασχόλησή του…

Το αισιόδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν προοπτικές εξομάλυνσης, καθώς απειλείται ένας ολόκληρος επιχειρηματικός κλάδος, με όποια δυσάρεστα παρεπόμενα και παράπλευρες απώλειες (ακόμη και για τους πάμπολλους απλούς εργαζομένους του χώρου) αυτό συνεπάγεται. Σύντομα αναμένεται το πρόβλημα να διευθετηθεί μέσω μιας μέσης οδού, προκειμένου να μην φτάσει η υπόθεση σε ακραίο σημείο.

Πάντως, πλέον, ο Θόδωρος Δρακόπουλος έχει προχωρήσει σημαντικά τα θέματα της νέας σεζόν, καθώς έχει κλείσει νέο Team Manager, θα ανακοινώσει κόουτς, έχει προσυμφωνήσει με παίκτες, έχει δρομολογήσει οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματά της ΚΑΕ, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη στελέχωση και ενίσχυση της Υποδομής.

Σύντομα θα προκύψουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Πάντως, τη δημοσιοποίηση του όλου ζητήματος, την οφείλαμε, καθώς ήμασταν οι μόνοι, που επιμείναμε να «ψέγουμε» αυτήν τη… «σιωπή ασυρμάτου» από πλευράς προέδρου. ..

 

Σχετικά Άρθρα

Μαλέσεβιτς: “Ακόμη καλύτεροι, για να φτάσουμε στην τρίτη νίκη!”

Μπάσκετ

Yπόκλιση Μάνταλου στους Ηρακλειδείς: “Οι τύποι είναι απίστευτοι!”

Μπάσκετ

Back to Top