- Bluearena - https://bluearena.gr -

H Super League ζητεί την άνοδο μόνο μιας ομάδας από τη Football League

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ:

“Οι πρώτες πληροφορίες από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας αναφέρουν πως δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού για πρωτάθλημα με 12 ομάδες τη μεθεπόμενη σεζόν.

Όπως φέρεται να έχει ήδη αποφασιστεί, η πρόθεση της Λίγκας είναι η Superleague να διεξαχθεί με 14 ομάδες την αγωνιστική σεζόν 2019-2020 και όχι με 12 που πρότεινε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Το πώς θα μειωθεί ο αριθμός από τις 16 ομάδες και θα πάμε στις 14 είναι κάτι που θ’ αποφασιστεί μετά από συζητήσεις που θα γίνουν με την Football League και την ΕΠΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόταση της Superleague θα είναι να υποβιβαστούν 3 ομάδες και ν’ ανέβει 1 από το πρωτάθλημα της Stoiximan Football League την προσεχή σεζόν.

Να σημειωθεί ότι αποχωρώντας από το Συμβούλιο ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι η Λίγκα περιμένει από τον υπουργό να δεχτεί τη δική της απόφαση, καθώς σέβονται μεν την άποψή του, αλλά ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής.

Αξίζει ν’ αναφερθεί, πάντως, πως από την συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του Βασιλειάδη και των ΠΑΕ προέκυπτε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί πρωτάθλημα με πάνω από 12 ομάδες για την σεζόν 2019-2020″.

Πηγή: sdna.gr