- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Νίκος Οικονόμου παραμένει στο προσκήνιο!

Ίσως και σήμερα, Τετάρτη 27/6, να έχουμε αυτό, που περιμέναμε εδώ και ένα μήνα και έχει να κάνει με το ουσιαστικό και το θεμελιώδες: την οριστικοποίηση του ανθρώπου, ο οποίος θα ηγηθεί σε αγωνιστικό επίπεδο της προσπάθειας του μπασκετικού Ηρακλή για την περίοδο 2018-2019. Την ανακοίνωση, δηλαδή, του ονόματος του κόουτς.

Υπό… «επικοινωνιακά ομαλές συνθήκες», αυτός θα ήταν ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, καθώς ο Θόδωρος Δρακόπουλος του έδωσε το χρίσμα την επομένη κιόλας του αποκλεισμού από την τελική φάση των play offs ανόδου. Ωστόσο, το γεγονός ότι έκτοτε πέρασε διάστημα ενός μηνός χωρίς ο κόουτς να δεχθεί την παραμικρή κλήση από τον πρόεδρο, μένοντας – ουσιαστικά – στο περιθώριο των εξελίξεων, δημιούργησε την αίσθηση ότι ο επενδυτής του «κυανόλευκου» μπάσκετ, στην πορεία, απέκτησε δεύτερες σκέψεις.

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε αναφερθεί στον φαβοριτισμό, που αποδίδει στην περίπτωση του Νίκου Οικονόμου η εξ Αθηνών πληροφόρηση, κάτι για το οποίο έχουμε φτάσει στο επίπεδο βεβαιότητας, πια, με βάση την ίδια πηγή πληροφόρησης.

Τα αθηναϊκά μπασκετικά και δημοσιογραφικά «στέκια» αλλά και media «βοούν» περί συμφωνίας του Θόδωρου Δρακόπουλου με τον 45χρονο τεχνικό, ο οποίος στη 10ετή προπονητική πορεία του έχει καταγράψει θετικά σημεία, με πιο πρόσφατο το γεγονός ότι έφτασε με προβάδισμα έδρας στους ημιτελικούς των play offs ανόδου τον Απόλλωνα Πάτρας, παρά τις τεράστιες οικονομικές αντιξοότητες, που αντιμετώπισε η αχαϊκή ομάδα και ουσιαστικά προλείανε το έδαφος για την πρόκριση στον τελικό.

Βεβαίως, την προηγούμενη περίοδο επίσης, ήταν εκείνος, που «άρπαξε» το ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου στη Basket League από τα χέρια του Ηρακλή, καθώς οδήγησε στη μεγάλη κατηγορία τον Πανιώνιο, κατακτώντας το πρωτάθλημα και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι διαθέτει το “know how” για αυτό το οποίο επιδιώκουν διακαώς στον Ημίθεο.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ αναμένεται να ανακοινώσει την καθοριστική για την προοπτική του Ημίθεου απόφασή του για τη θέση του προπονητή, με τον Νικαιώτη κόουτς να φέρεται ότι έχει πάρει προ πολλού το προβάδισμα, αν και όταν αναφερόμαστε στον Θόδωρο Δρακόπουλο και στις επιλογές του, θα πρέπει να είμαστε πάντοτε δεκτικοί πολλών ανατροπών και εκπλήξεων, όπως μας έχει συνηθίσει ο «κυανόλευκος» διοικητικός ηγέτης…