Το πλάνο Μπαξεβάνου για το νέο ρόστερ

Οι «παραμένοντες», η φιλοσοφία των μεταγραφικών προσθηκών και το δόγμα «εχθρός του καλού, το καλύτερο»…

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος εύχεται – όπως όλοι στον Σύλλογο – να πάνε καλά τα πράγματα σχετικά με τα δεδομένα και την προοπτική του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, προκειμένου να τεθεί προς υλοποίηση ο σχεδιασμός του σχετικά με τη συγκρότηση του ρόστερ της ομάδας, η οποία θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Μάλιστα, ο Γιαννιτσιώτης τεχνικός έχει καταστρώσει πλάνο εντός του πλαισίου του εφικτού και της λογικής, το οποίο όμως – όπως θεωρεί – μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα: ομάδα ανταγωνιστική, που θα κάνει πρωταθλητισμό, με στόχο την επιστροφή στη Super League. Χωρίς «τρελό» μπάτζετ, αλλά με λογική, σύνεση και μπόλικη τεχνογνωσία…

Κρίσιμο μέγεθος οι «παραμένοντες»

Βασικότατη παράμετρος υλοποίησης του σχεδιασμού του «κυανόλευκου» προπονητή αποτελεί η παραμονή των παικτών, οι οποίοι βρίσκονταν στο ρόστερ της περασμένης σεζόν και προκρίθηκαν από τον ίδιο να στελεχώσουν και την ομάδα της επόμενης περιόδου στην παραπάνω κατηγορία.

Έχει ζητήσει την παραμονή 13-14 ποδοσφαιριστών, με το συγκεκριμένο εγχείρημα να «βαδίζει» καλά μέχρι στιγμής. Πρόκειται για όσους έχουν αποδειχθεί χρήσιμοι για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του και ποιοτικοί για τα δεδομένα της κατηγορίας, στην οποία θα κληθούν να αγωνιστούν.

Μεταγραφές: 7-8 «ενδεκαδάτοι» επαγγελματικών κατηγοριών

Από εκεί και πέρα, επιθυμεί να προστεθούν στην ομάδα 7-8 παίκτες από τη μεταγραφική αγορά, οι οποίοι θα είναι έμπειροι από τις επαγγελματικές κατηγορίες (Super και Football League), με αξιόλογη πορεία σε αυτές και αγωνιστικώς ποιοτικοί.

Βασικά κριτήρια για αυτό το επίπεδο επιλογών, το να ταιριάζουν στον σχεδιασμό του, να είναι επιπέδου άμεσου «κουμπώματος» στη βασική ενδεκάδα και να έχουν τις δυνατότητες με την παρουσία τους να ανεβάσουν σαφέστατα την ποιοτική στάθμη της ομάδας.

Βεβαίως, ο αριθμός των μεταγραφικών προσθηκών μπορεί να αυξηθεί, αναλόγως με το πόσοι θα είναι τελικά οι παίκτες της περασμένης σεζόν, οι οποίοι θα συμφωνήσουν να συνεχίσουν.

Στο στόχαστρο για αυτόν τον σκοπό βρίσκονται τόσο Έλληνες, όσο και ξένοι παίκτες, ενώ μάλιστα  περιλαμβάνονται και ξένοι με σημαντική εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο…

«Εχθρός του καλού, το καλύτερο»…

Ο 47χρονος κόουτς επιδιώκει να σχηματίσει ένα δυνατό ρόστερ με αρκετές επιλογές και έντονο το στοιχείο του εσωτερικού συναγωνισμού προς όφελος της ομάδας.

Προγραμματίζοντας την προσθήκη 7-8 μεταγραφών για το βασικό σχήμα, αυτομάτως περνά σε ρόλο πολύτιμης εφεδρείας αντίστοιχο αριθμό περσινών «ενεκαδάτων» παικτών του, ενισχύοντας την ποιοτική αναβάθμιση του αγωνιστικού δυναμικού του και εξασφαλίζοντας βάθος λύσεων και επιλογών.

Η λογική του έχει να κάνει με το δόγμα «εχθρός του καλού, το καλύτερο», καθώς πιστεύει στα παιδιά, που ο ίδιος επέλεξε να παραμείνουν, ωστόσο – ορθότατα – επισημαίνει ότι «η μία κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με την άλλη και η ποιοτική αναβάθμιση του αγωνιστικού υλικού μας είναι άκρως απαραίτητη…».

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top