Εντατικές επαφές για τους «βασικούς μετόχους»

Η διάθεση για συμμετοχή στο πλάνο υπάρχει, έστω και αν δεν είναι τόση, όση απαιτούν οι ανάγκες χρηματοδότησης, ενώ το κύριο ζητούμενο πλέον είναι να βρεθούν εκείνοι, που θα μπουν μπροστά, προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Σε κρίσιμη φάση έχει περάσει τις τελευταίες μέρες το θέμα της εξεύρεσης μεθόδου χρηματοδότησης των αναγκών της νέας ΠΑΕ, αλλά και της ομάδας, ιδίως μετά την οργανωμένη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση οι ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού Ηρακλή σφυγμομέτρησαν την κατάσταση και διερεύνησαν σε πρακτικό επίπεδο προθέσεις και διαθέσεις. Το συμπέρασμα, που προέκυψε, δεν τους έκανε να οπισθοχωρήσουν ως προς την προοπτική εφαρμογής του πλάνου της πολυμετοχικότητας, αλλά τους κατέστησε σαφές ότι η αισιόδοξη πρόβλεψη, πως αποκλειστικά και μόνο μέσω της ευρείας διασποράς του μετοχικού κεφαλαίου θα προκύψει βιώσιμη λύση, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν ενταθεί οι επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο, με στόχο – ελλείψει, πάντοτε, του επενδυτή – να βρεθούν οι «βασικοί μέτοχοι», οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν κατά την εφαρμογή του συγκεκριμένου πλάνου. Επιχειρηματίες, δηλαδή, οι οποίοι δεν έχουν, μεν, τη διάθεση να διαδραματίσουν ρόλο «μοναχικού ιδιοκτήτη» και να αναλάβουν το πλήρες βάρος και ευθύνη της ΠΑΕ, αλλά έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, προκειμένου να «βγει» το “project”, αποκτώντας αντιστοίχως κατά πολύ μεγαλύτερο αριθμό μετοχών από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην προσπάθεια.

Οι επαφές αυτού του τύπου έχουν πυκνώσει και κάποιοι στη Μίκρα (γνωρίζοντες το όλο θέμα) υποστηρίζουν ότι έχουμε περάσει σε κρίσιμη φάση. Επιχειρείται να πειστούν οι συγκεκριμένοι παράγοντες να «βγουν μπροστά» και να αναλάβουν τον κρίσιμο αυτό ρόλο, καταβάλλοντας άμεσα κάποια χρήματα, τα οποία θα μετοχοποιηθούν, μετά το τέλος Αυγούστου, όταν η νέα εταιρική μορφή του ποδοσφαιρικού «Γηραιού» θα είναι πραγματικότητα.

Όσοι χειρίζονται το ζήτημα εκφράζουν αισιοδοξία και υποστηρίζουν ότι οι «κολώνες» της πολυμετοχικότητας έχουν… «εντοπιστεί» και η «βολιδοσκόπηση» βαίνει καλώς, με συνέπεια στο προσεχές διάστημα να αναμένουμε εξελίξεις από αυτό το μέτωπο, ελπίζεται θετικές…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top