- Bluearena - https://bluearena.gr -

Απόλυτη η ανάγκη συμπαράστασης του κόσμου στο βόλεϊ

Ο κόσμος του Ηρακλή – και πάλι – ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα πρέπει να συμπαρασταθεί ηθικά, αλλά και οικονομικά στην προσπάθεια της ομάδας βόλεϊ, αν επιθυμεί να τη δει να επιβιώνει και να είναι αξιόπιστη και ευπρόσωπη σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η διοίκηση κάνει τα πάντα, προκειμένου να δημιουργήσει πηγές εσόδων (κυρίως από τον τομέα των διαφημιστικών χορηγιών), ωστόσο αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί – εκ των πραγμάτων – να σταθεί ικανή για να προσφέρει στο Τμήμα τις οικονομικές ανάσες, που απαιτούνται, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες και πολλαπλές υποχρεώσεις του.

Ζωτικής σημασίας η μαζική αγορά διαρκείας

Κατά συνέπεια, το να σπεύσουν οι Ηρακλειδείς με μαζικό τρόπο να προμηθευθούν τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα βόλεϊ. Και μάλιστα, είναι πολύ κρίσιμο να το πράξουν εντός της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς τώρα «παίζεται» και το θέμα της αδειοδότησης, αλλά και της δημιουργίας της νέας ομάδας.

Οι διοικούντες του «κυανόλευκου» βόλεϊ δεν παραγνωρίζουν σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι, σε μία κάκιστη οικονομικά περίοδο για ολόκληρη την ελληνική πραγματικότητα, απαιτείται από την κοινωνία των Ηρακλειδέων να ανταποκριθεί στην οικονομική στήριξη, τόσο του ποδοσφαιρικού, όσο και του βολεϊκού Τμήματος.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι το να απευθυνθούν και εκείνοι στον κόσμο αποτελεί μονόδρομο, από τη στιγμή κατά την οποία δεν υφίσταται βασικός και ισχυρός χρηματοδότης για την ομάδα, όπως συμβαίνει σε αρκετές (πλέον) ομάδες της Volley League…

Μια πρόχειρη – και σε αδρές γραμμές – καταγραφή των άμεσων αναγκών, έχει ως εξής:

Κάλυψη υποχρεώσεων για αδειοδότηση. Το πρώτο βήμα, που πρέπει να γίνει είναι να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίες απορρέουν από ρυθμισμένες οφειλές, που αφορούν άμεσα στην αδειοδότηση της ομάδας για το προσεχές πρωτάθλημα της Volley League. Υποχρεώσεις συγκεκριμένες, οι οποίες «τρέχουν» και είναι απαιτητές.

Κάλυψη του κενού της χρονιάς που πέρασε. Θα πρέπει να κλείσει και σε οικονομικό επίπεδο, όπως έκλεισε και σε αγωνιστικό, η χρονιά, που πέρασε. Προκειμένου να αρχίσει η ουσιαστική συγκρότηση του ρόστερ της νέας περιόδου, θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Να δημιουργηθεί το νέο μπάτζετ. Με στόχο να «κτιστεί» η ομάδα της περιόδου 2018-2019, θα πρέπει να βρεθούν οι πόροι συγκρότησης του αναγκαίου μπάτζετ, το οποίο θα στηρίξει τόσο τη δημιουργία της, όσο και την πορεία της μέχρι τέλους της χρονιάς.

Οι πρόσθετες ανάγκες του Challenge Cup. Τέλος, μη λησμονούμε ότι η ικανοποίηση, που απορρέει από την ιστορική επιστροφή αυτού του μέγιστου βολεϊκού Σωματείου στην πραγματικότητα των ευρωπαϊκών διασυλλογικών θεσμών, έχει και το δεδομένο οικονομικό αντίτιμό της. Μία επιπλέον διοργάνωση, με επιπλέον και ιδιαίτερες οικονομικές απαιτήσεις, καθώς περιλαμβάνει και τον παράγοντα της μετάβασης στο εξωτερικό.

Και για όσους θα σπεύσουν να σημειώσουν το υπεραπλουστευτικό «εφόσον δεν μπορούν ας μην δήλωναν συμμετοχή στην Ευρώπη», η απάντηση είναι αυτονόητη: η θέση του Ηρακλή είναι στην Ευρώπη, καθώς η ίδια η ιστορία του βολεϊκού Ηρακλή διδάσκει και απαιτεί τη στόχευση στα ψηλά και στη διάκριση, με κάθε κόστος. Διότι δίπλα στους λίγους  Ηρακλειδείς της μιζέριας και του «ωχ αδερφέ», υπάρχει πάντοτε, αποφασιστικά και σταθερά, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλόδοξων για την ομάδα τους Ηρακλειδέων, οι οποίοι στηρίζουν την προοπτική της, παράλληλα με τη – σημαδιακή για τα δεδομένα του Συλλόγου – επάνοδό της στα ευρωπαϊκά κύπελλα…