Σήμερα (18/6) η συνάντηση για την πολυμετοχικότητα

Προσδοκάται να πραγματοποιηθεί το σημαντικό πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, μέσα από την πρωτοβουλία του Θόδωρου Καράογλου.

Η μέρα του πρώτου ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση της πολυμετοχικότητας έφτασε. Σήμερα, Δευτέρα 18/6, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, έχουν κληθεί να συγκεντρωθούν Ηρακλειδείς του επιχειρηματικού χώρου και εν γένει γνωστοί παράγοντες της «κυανόλευκης» κοινωνίας, προκειμένου να προλειανθεί το έδαφος για τη συγκρότηση μιας πολυμετοχικής ομάδας, η οποία θα στηρίξει οικονομικά τη νέα ΠΑΕ και τις – αδιαμφισβήτητα μεγάλες – ανάγκες της, αλλά και την προοπτική της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League.

Η πρωτοβουλία και η οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης ανήκει στον Θόδωρο Καράογλου, ο οποίος συντονίστηκε με τις προσπάθειες των διοικούντων του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, με στόχο τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη δυνατή εξεύρεση λύσης σε αυτό το μέγιστο, για την επιβίωση και τις προοπτικές της ομάδας, ζήτημα.

Πρωτοβουλία, η οποία – εκ των πραγμάτων – κρίνεται απαραίτητη, από τη στιγμή κατά την οποία οι ιθύνοντες του Ημίθεου, με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση, διαμηνύουν ότι δεν υφίσταται – επί του παρόντος – θέμα επενδυτή για τη νέα «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική εταιρία.

Τα κομβικά ζητούμενα της συνάντησης

Να προκύψει ικανός αριθμός υποψηφίων μετόχων. Θεωρείται από εξαιρετικά πιθανό έως βέβαιο το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα οι Ηρακλειδείς επιχειρηματίες, οι οποίοι υπήρξαν οι πολύτιμοι χρηματοδότες της προσπάθειας στη Γ΄ Εθνική, την περίοδο, που πέρασε. Το πρώτο ζητούμενο αφορά, λοιπόν, στο να βρεθούν και άλλοι παράγοντες του «κυανόλευκου» χώρου, που θα εκδηλώσουν επιθυμία πλαισίωσής τους και μάλιστα σε ικανό αριθμό, ώστε να προκύψει μία συνολική διάθεση για χρηματοδότηση, τέτοια και τόση, ώστε θα δημιουργεί τις βάσεις για ικανή χρηματοδότηση.

Να καταστούν μέτοχοι και συνιδιοκτήτες. Το δεύτερο από τα βασικά ζητούμενα είναι, όσοι αποφασίσουν να βοηθήσουν, να βρεθούν με ουσιαστικό τρόπο κοντά στην ομάδα, γενόμενοι συμμέτοχοι του εγχειρήματος και όχι απλώς συμμετέχοντας σε έναν περιστασιακό… έρανο, με τη λογική του «ήρθα, σας δίνω αυτά και ξεχάστε με…». Η ΠΑΕ, ελλείψει του ενός μεγαλομετόχου – ιδιοκτήτη, αναζητεί πολυμετοχικό σχήμα συνιδιοκτησίας, με όποιες ευθύνες κι αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο, αναφορικά με όσους αποφασίσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Το να συνδράμει ο οποιοσδήποτε με ένα ποσό είναι χρήσιμο και ευπρόσδεκτο, αλλά η σημερινή συγκέντρωση σχεδιάστηκε για να αποφέρει βαθύτερες, ουσιαστικότερες και μονιμότερες λύσεις.

Να είναι συνειδητοποιημένοι. Τέλος, κρίσιμο στην απόπειρα εξεύρεσης λύσης στον τομέα της οικονομικής στήριξης είναι, όσοι τελικά μετάσχουν στο πολυμετοχικό σχήμα, να αντιληφθούν ότι πρόκειται για μία ευθύνη, η οποία χαρακτηρίζεται από την δέσμευση της διάρκειας και όχι από το στοιχείο της στιγμιαίας συνεισφοράς. Αυτό, καθώς άπαντες θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι ότι η ευθύνη τους έναντι της ομάδας και της ΠΑΕ θα διαρκεί για όσο διάστημα δεν υφίσταται κάποιος επενδυτής, ο οποίος θα αποκτήσει το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο. Εξάλλου, είναι σαφές ότι η εγκατάλειψη του εγχειρήματος μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου θα αποτελέσει καταστροφική εξέλιξη για τον σχεδιασμό, τόσο του αγωνιστικού τμήματος, όσο και της εταιρίας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top