Ερασιτέχνης: Αγώνας και αγωνία μέχρι το φθινόπωρο…

Η προσπάθεια να μην μείνει ακέφαλος ο Σύλλογος, τα μηνύματα για το τέλος του… Μνημονίου και η ελπίδα για πλήρη επανεκκίνηση…

Ερασιτέχνης

Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν ευνοεί τους Ηρακλειδείς, οι οποίοι αποφάσισαν να επιχειρήσουν τη διοικητική επανεκκίνηση του Ερασιτέχνη, με απώτερο, αλλά σαφέστατο σκοπό και την οικονομική – λειτουργική επανεκκίνησή του.

Η δέσμευση για τροπολογία απαλλαγής από τον βραχνά των δυσθεώρητων και μη διαχειρίσιμων χρεών δεν ήλθε ποτέ, με συνέπεια οι… «επανεκκινητές» του Συλλόγου να αισθάνονται ότι τους έχουν «αδειάσει», με υποσχέσεις, οι οποίες δεν μετασχηματίζονται σε πράξη.

Ακέφαλος Σύλλογος, ισοδυναμεί με καταστροφή

Από εβδομάδα αναμένεται να σφίξουν τα δόντια και πάλι και να προτείνουν μία νέα διοίκηση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, ώστε να διοριστεί να οδηγήσει τον Γυμναστικό Σύλλογο, προκειμένου να μην μείνει ακυβέρνητος, όπως συνέβη την προηγούμενη πενταετία.

Στόχος τους είναι να μη χαθεί η ελπίδα, που έφεραν με την εισδοχή τους στα πράγματα ο Φώτης Θέος και οι διοικητικοί συνεργάτες του, καθώς εκτιμούν – ορθότατα – ότι ενδεχόμενη εγκατάλειψη του καραβιού θα σημάνει και την οριστική καταστροφή και την καταπόντισή του.

Είναι μάλιστα ιδιαιτέρως πιθανό να συνεχίσουν πολλοί από τους μετέχοντες στο παρόν διοικητικό σχήμα, αν όχι σχεδόν όλοι.

Συνεχίζουν, με το βλέμμα στο φθινόπωρο

Όχι μόνο από το κυβερνητικό πεδίο, αλλά από πολλές πλευρές παίρνουν το μήνυμα ότι – εν τέλει – η υπόθεση της πολυπόθητης τροπολογίας είναι θέμα χρόνου να κλείσει οριστικά και θετικά για τον Ηρακλή, γενόμενη αποδεκτή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τους εξηγούν ότι το πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί ανάσχεση στο όλο θέμα, έχει να κάνει με το τυπικό της παρουσίας της χώρας εντός… Μνημονίου και ότι από το φθινόπωρο, όταν (σε τυπικό και μόνο επίπεδο, βεβαίως, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας) θα κλείσει ο συγκεκριμένος κύκλος, θα κινηθεί καταληκτικά η συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα απαλλάξει από το τεράστιο βάρος τον Ημίθεο, θα ξεμπλοκάρει τον ΑΦΜ του και θα οδηγήσει στην απόλυτη επανεκκίνηση, σε όλα τα επίπεδα.

Όλα δείχνουν ότι θα συγκροτηθεί εκ νέου μία ομάδα ανθρώπων, με σκοπό να συνεχίσει να «τρέχει» τον Σύλλογο, επιχειρώντας να βρει λύσεις με τη λογική της προσωρινότητας και διατηρώντας το βλέμμα στο τέλος του καλοκαιριού και προς το φθινόπωρο, όταν και η τελευταία δικαιολογία της πολιτειακής εξουσίας θα έχει καταρρεύσει…

 

 

Back to Top