Η… «πολλαπλή» κάλυψη της θέσης του assistant coach

Γιατί ο Σπύρος Μπαξεβάνος επέλεξε να συνεχίσει χωρίς τον «αποκλειστικό» βοηθό προπονητή…

Χωρίς την παραμικρή μεταβολή παρέμεινε το τεχνικό επιτελείο του Ηρακλή, σε σχέση με τη σύνθεση, την οποία είχε κατά τη διαδρομή της Γ΄ Εθνικής, ενόψει και της νέας περιόδου, που βρίσκει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League.

Προπονητής ο Σπύρος Μπαξεβάνος, βοηθός προπονητή και γυμναστής ο Θάνος Κούρτογλου, προπονητής τερματοφυλάκων ο Φώτης Γκιζέλης, με τον Τάσο Κασταμπή, φυσικά, να συνεχίζει στον ρόλο του Γενικού Αρχηγού.

Ουσιαστικά, η μόνη μεταβολή, η οποία θα μπορούσε να προκύψει στην – εκ του αποτελέσματος –  επιτυχημένη «ομάδα Μπαξεβάνου», θα ήταν εκείνη της παρουσίας ενός «αποκλειστικού» assistant coach, με την προοπτική ο Θάνος Κούρτογλου να επικεντρωθεί μόνο στα καθήκοντα της εκγύμνασης των «κυανόλευκων» ποδοσφαιριστών.

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο ο πρώτος προπονητής επέλεξε να συνεχίσει την επιτυχημένη «συνταγή» της Γ΄ Εθνικής, ως προς τη σύνθεση, δομή και λειτουργία του επιτελείου του, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος δέχεται… «διπλή» ενίσχυση, όσον αφορά στην τεχνική υποστήριξη των καθηκόντων του.

Αυτό, διότι ο Θάνος Κούρτογλου, μολονότι νεαρός (27 ετών), πέρα από εξειδικευμένος γυμναστής ποδοσφαίρου (πανεπιστημιακός απόφοιτος  του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο), είναι και διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου, ως κάτοχος διπλώματος της UEFA, διατηρώντας και το απαιτούμενο γνωστικό πλαίσιο για τα παράλληλα καθήκοντα του βοηθού προπονητή.

Παράλληλα, όμως, είναι κοινό μυστικό ότι και ο Τάσος Κατσαμπής, πέρα από τη σημαντική και πολυδιάστατη λειτουργία του στον ρόλο του team manager, υποστηρίζει – παράλληλα – και το έργο του κόουτς, ως ένας επιπλέον – άτυπος, βεβαίως – assistant, όχι μόνο λόγω των εμπειριών του, ως ποδοσφαιρανθρώπου, που προέρχεται από το υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού μέσα από την αγωνιστική θητεία του, αλλά και χάριν στις γνώσεις, που έχει αποκτήσει, καθώς και εκείνος τυγχάνει κάτοχος διπλώματος προπονητικής της UEFA.

Μάλιστα, είναι γνωστό ότι ο «αρχηγός» διατηρεί πάντοτε «εν υπνώσει» και την προπονητική ιδιότητα, καθώς, πριν επανέλθει στον Ηρακλή αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γενικού Αρχηγού, είχε εργαστεί σε επίπεδο επαγγελματικών κατηγοριών δίπλα στον – προσωπικό φίλο του – Παναγιώτη Διλμπέρη, ως assistant coach, τόσο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όσο και στον Αγροτικό Αστέρα.

Συνεπώς, ο Σπύρος Μπαξεβάνος, διαθέτοντας… «πολλαπλές» λύσεις στήριξης σε τεχνικό επίπεδο από το επιτελείο του, δεν είχε κανένα ρόλο να μεταβάλλει τη σύνθεσή του και να ρισκάρει τη διατάραξη της εσωτερικής «χημείας» του.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top