Χαλαρό καλοκαίρι στον Ηρακλή; Μπαααααα!…

Άλλο ένα «ανήσυχο» καλοκαίρι για τον κόσμο του Συλλόγου, γεγονός, που μόνο έκπληξη δεν προξενεί…

Διάφορα, Ηρακλής

Έχει γίνει συνήθεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγινε… λατρεία, όπως υποστήριζε το γνωστό σλόγκαν παλαιού τηλεοπτικού reality.

Οι Ηρακλειδείς έχουν… εθιστεί στα δύσκολα (στα πολύ δύσκολα) καλοκαίρια, στα άχαρα καλοκαίρια αγώνων και αγωνίας και άλλο ένα τέτοιο είναι και το φετινό, τούτο εδώ δηλαδή, που έχει ήδη αρχίσει.

Μπορεί καμία ομάδα του Ημίθεου να μην απειλείται από άδικο εξωαγωνιστικό υποβιβασμό, μπορεί να μην οργανώνονται πορείες και δράσεις εκδήλωσης μαζικής αγανάκτησης, αλλά η αγωνία δεν αφήνει και πάλι την κοινωνία του Ηρακλή να ηρεμήσει και να απολαύσει τη χαλάρωση της θερινής ραστώνης…

Ηρακλής και ήσυχο καλοκαίρι, σχήμα απολύτως οξύμωρο, λοιπόν…

Ερασιτέχνης: Αγωνιώδης αναμονή για μία τροπολογία

Η προσπάθεια για επανεκκίνηση του Γυμναστικού Συλλόγου έγινε και εξακολουθεί να «τρέχει» από τους Ηρακλειδείς, οι οποίοι ανέλαβαν τα διοικητικά ηνία ως προσωρινή διοίκηση.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν ότι η διοικητική επανεκκίνηση δεν εγγυάται την επαναφορά στην πλήρη κανονικότητα για τον Σύλλογο, καθώς εκείνος θα πρέπει να λειτουργήσει και σε οικονομικό – επιχειρηματικό επίπεδο. Να αποκτήσει εκ νέου τη δυνατότητα εισροών, εσόδων δηλαδή, που θα κινητοποιήσουν τη μηχανή του, η οποία έχει νεκρώσει.

Για αυτόν τον σκοπό θα πρέπει να ρυθμιστεί το τεράστιο και ζωτικής σημασίας ζήτημα με τα δυσθεώρητα και παράλογα χρέη, που βαρύνουν τον Ερασιτέχνη και να ξεμπλοκαριστεί ο ΑΦΜ του Συλλόγου, διαδικασία, που προϋποθέτει την – περιβόητη – τροπολογία ρύθμισης του θέματος, την οποία έχει προ πολλού υποσχεθεί η κυβέρνηση, αλλά δεν καταθέτει προς ψήφιση.

Συνεπώς, οι Ηρακλειδείς θα αναμένουν τουλάχιστον ολόκληρο το καλοκαίρι, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η πολιτειακή δέσμευση θα γίνει πράξη, προκειμένου να φύγει η θηλιά από τον λαιμό της θεσμικής κοιτίδας ολόκληρου του Συλλόγου, καθώς οι νέες υποσχέσεις μεταθέτουν το εγχείρημα για το φθινόπωρο…

Ποδόσφαιρο: Η νέα ΠΑΕ αναζητεί χρηματοδότηση

Η καλοκαιρινή… ανησυχία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο έχει να κάνει με τις ανάγκες της νέας ΠΑΕ. Επίκειται η σύστασή της, χωρίς κανέναν υποψήφιο επενδυτή – τη δεδομένη χρονική στιγμή – να βρίσκεται στην… αίθουσα αναμονής, προσδοκώντας να την αναλάβει.

Το τεράστιο και θεμελιώδες ζητούμενο για το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο είναι η χρηματοδότηση, μιας και με την εξαιρετικά επιτυχημένη προσπάθεια της περιόδου, που πέρασε, βρέθηκε στην πραγματικότητα των επαγγελματικών κατηγοριών, εκ νέου.

Η πολυμετοχικότητα, δηλαδή η παρουσία πολλών μεγαλομετόχων ταυτόχρονα, οι οποίοι θα συγχρηματοδοτούν την προσπάθεια, φαντάζει μονόδρομος, όμως αποτελεί μία δύσκολη και σύνθετη διαδικασία, η οποία – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών – δεν θα είναι ανάλογης δυναμικής σε επίπεδο οικονομικής ισχύος, σε σχέση με την προοπτική του «ενός και δυνατού επενδυτή»…

Μπάσκετ: Αγωνιστικό αδιέξοδο

Στην ΚΑΕ, ευτυχώς, υπάρχει ο χρηματοδότης και μάλιστα είναι ισχυρός, για τα δεδομένα της ελληνικής Α2. Ο Θόδωρος Δρακόπουλος επένδυσε και φαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να επενδύει σημαντικά ποσά στην υπόθεση της ανόδου, όμως, τα πολλά λάθη επιλογών οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν σε αλλεπάλληλες αποτυχίες στο εγχείρημα.

Ουσιαστικά, οι Ηρακλειδείς θα περάσουν ένα καλοκαίρι υπό το καθεστώς της απογοήτευσης ότι η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου βρίσκεται προ ενός σαφούς αγωνιστικού αδιεξόδου.

Και, όπως δίδαξε το πρόσφατο παρελθόν, κι αν ακόμη έλθει η συγκρότηση ενός δυνατού – σε επίπεδο ονομάτων – ρόστερ, ο κόσμος δεν θα μπορέσει να ησυχάσει, πριν γίνει μάρτυρας των αποτελεσμάτων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια της περιόδου…

Βόλεϊ: Μάχη διαρκείας για την οικονομική επιβίωση

Εδώ υπάρχει η αγωνιστική τεχνογνωσία και το έχουν αποδείξει περίτρανα οι διοικούντες του Τμήματος τη χρονιά που πέρασε.

Χρήματα δεν υπάρχουν. Και όλα προδίδουν ότι οι Ηρακλειδείς θα περάσουν το καλοκαίρι τους γνωρίζοντας ότι τους περιμένει μία χρονιά (ακόμη μία), με μία αξιόπιστη και αξιοπρεπή ομάδα βόλεϊ – σε αγωνιστικό επίπεδο – αλλά με πολλές και ακάλυπτες οικονομικές ανάγκες.

Οι εκκλήσεις από τα παιδιά, που κουβαλούν το τεράστιο διοικητικό βάρος της ομάδας  βόλεϊ, για συνεισφορά των φίλων του Ηρακλή στην προσπάθεια, θα είναι συνεχείς, ενώ ο αγώνας για οικονομική επιβίωση της ομάδας καθημερινός και η αγωνία τεράστια…

Οπότε, μην περιμένουμε ήρεμο και χαλαρό καλοκαίρι. Όχι ότι το περιμέναμε, δηλαδή…

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top