Ώρα αποφάσεων για τους διοικούντες του Ερασιτέχνη

Από το υφυπουργείο αθλητισμού περνούν το μήνυμα ότι… θα το ξαναπροσπαθήσουν με την τροπολογία, αλλά στην πραγματικότητα, το αδιέξοδο είναι προφανές…

Ερασιτέχνης

Η αρχική αθέτηση της υπόσχεσης από πλευράς Πολιτείας για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, έχει φέρει σε κατάσταση απόγνωσης και πλήρους αδιεξόδου τον Φώτη Θέο και τους διοικητικούς συνεργάτες του.

Η ομάδα Ηρακλειδέων, η οποία ανέλαβε να «τρέξει» το εγχείρημα της επανεκκίνησης, μπήκε μπροστά, όχι μόνο με σκοπό να προσδώσει μία διοικητική οντότητα στον Σύλλογο, αλλά με απώτερο και θεμελιώδη στόχο να τον οδηγήσει σε πλήρη επαναλειτουργία και όσον αφορά στο οικονομικό επίπεδο.

Και αυτό για να συμβεί, προφανέστατα, ήταν απαιτητή η συνδρομή του πολιτειακού παράγοντα, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας. Οι υποσχέσεις ήταν πολλές και σαφείς, αλλά η υλοποίηση δεν ήρθε, καθώς η σχετική τροπολογία, εν τέλει, δεν πέρασε.

«Θα το κάνουμε, εν καιρώ…»

Οι συνεργάτες του Γιώργου Βασιλειάδη θέτουν, πλέον, στα πράγματα ένα νέο σενάριο υποσχεσεολογίας, υποστηρίζοντας ότι στον Ηρακλή δεν έχουν… λόγο να αγανακτούν και να απογοητεύονται, καθώς ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης για το θέμα της τροπολογίας παραμένει ανοικτός και ότι το θέμα θα ρυθμιστεί… εν καιρώ, καθώς είναι… δύσκολο και απαιτεί επίμονους και χρονοβόρους χειρισμούς…

Τώρα, μεταθέτουν το ζήτημα για το φθινόπωρο και υποστηρίζουν ότι η λύση θα δοθεί και ο μπλοκαρισμένος από τα δυσθεώρητα και απολύτως μη αντιμετωπίσιμα χρέη του ΓΣ, ΑΦΜ, θα «ξεκοκκινίσει», ώστε ο Ερασιτέχνης Ημίθεος να αρχίσει την πλήρη λειτουργία του σε όλους τους τομείς.

Αποφασίζει η διοίκηση

Στο τέλος της εβδομάδας η θητεία της προσωρινής διοίκησης του Γυμναστικού εκπνέει. Οι διοικούντες καλούνται να λάβουν μία πολύ σοβαρή απόφαση, η οποία θα έχει να κάνει με το αν θα συνεχίσουν, παρατείνοντας τη θητεία τους και επιδιώκοντας να βρεθεί άλλη δραστική λύση στο μέγιστο πρόβλημα των οικονομικών (ακόμη και ευελπιστώντας ότι η νέα υπόσχεση για «λύση σε δεύτερο χρόνο» – αυτήν τη φορά – θα υλοποιηθεί) ή αν θα επιλέξουν να αποχωρήσουν απογοητευμένοι, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Πάντως, φαίνεται ότι προκρίνουν πως το συμφέρον του Συλλόγου επιτάσσει να μην αφήσουν ακέφαλο τον Ερασιτέχνη, καθώς κάτι τέτοιο θα αποβεί πλήρως καταστροφικό και θα αποτελέσει ταφόπλακα για κάθε δυνατότητα ουσιαστικής επανεκκίνησης και θα αποφασίσουν – τελικά – την παράταση της διοικητικής παρουσίας τους, μέσω Ειρηνοδικείου.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, ενώπιον του απόλυτου αδιεξόδου, το οποίο προκαλείται – ξεκάθαρα – από το γεγονός ότι ο μέγιστος σε συλλογικό, αθλητικό και οπαδικό επίπεδο Ηρακλής, δεν έχει τη δυνατότητα να τύχει της αντιμετώπισης, της οποίας τυγχάνει από πλευράς κυβέρνησης, η κάθε (αρεστή)… Παναχαϊκή, της οποίας το θέμα τελειώνει εν μια νυκτί και με τον τρόπο, που γνωρίζουν άριστα οι σημερινοί κρατούντες, δηλαδή… «με ένα νόμο κι ένα άρθρο»…

 

 

Back to Top