Μπαξεβάνος: «Θυμίσαμε Δανία στο Euro του ’92…»

«Κλειδί για κάθε επιτυχία το τεράστιο μέγεθος του Ηρακλή», δήλωσε στην «Ώρα για Μπλε» ο «κυανόλευκος» κόουτς…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Μία συνέντευξη με τοποθετήσεις χωρίς περιστροφές για όλους και για όλα παραχώρησε στην «κυανόλευκη» εκπομπή «Ώρα για Μπλε», του “Libero 107,4”, ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Όσα επεσήμανε ο προπονητής του ποδοσφαιρικού Ημίθεου:

Μικρός μπροστά στον Ηρακλή. «Ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλο όνομα και εγώ πολύ μικρός, όπως ο οποιοσδήποτε προπονητής μπροστά στον Ηρακλή, είναι η ευκαιρία μου δεν το κρύβω».

Το πρώτο βήμα. «Αυτό είπα και στα παιδιά, ότι κάναμε το πρώτο βήμα και πρέπει να κάνουμε και το άλλο, να φέρουμε την ομάδα στην κατηγορία, που ανήκει».

Μεγαλύτερη η ευθύνη. «Ικανοποιημένος που συνεχίζω, αλλά η ευθύνη είναι μεγαλύτερη, τελείως διαφορετική κατηγορία. Η χρονιά που πέρασε έγινε εύκολη από την προσπάθεια των παιδιών. Άρχισε διαφορετικά και κατέληξε με επιτυχία».

Σπριντ διαρκείας. «Να κάνουμε σπριντ διαρκείας από εδώ και πέρα. Σε μικρό χρόνο πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Αισιοδοξία υπάρχει και χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους μας στην ομάδα».

Θυμίσαμε Δανία του ’92. «Θυμίσαμε τη Δανία, που πήρε το Euro, όταν την φωνάξανε από τις παραλίες. Για αυτό είναι γοητευτικό το ποδόσφαιρο. Βοήθησε καταλυτικά το μέγεθος της ομάδας. Άλλη ομάδα δεν θα άντεχε. Το πιο δύσκολο ήταν να φτάσει μέχρι τον Ιανουάριο, μετά ενισχύθηκε και όλα πήραν τον δρόμο τους».

Το άγχος. «Το μόνο άγχος που είχα όταν ανέλαβα ήταν το πρώτο παιχνίδι γιατί δεν είχα τον χρόνο να δουλέψω. Μας πήγε καλά το παιχνίδι με το γκολ του Παντελή Κρυστάλλη στις καθυστερήσεις. Από εκεί και πέρα είχε τον χρόνο να περάσω αυτά που ήθελα στην ομάδα».

Τάι και Καζναφέρης. «Η ποιότητα και η εμπειρία του Τάι και του Καζναφέρη, που μπήκαν από ένα σημείο και μετά στην ομάδα έδωσε το κάτι παραπάνω. Αλλά «γυάλιζε» το μάτι όλων των παιδιών, παρά το βάρος της φανέλας και πήραν αποτελέσματα, παίζοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο».

 Η αυτοπεποίθηση. «Υπήρχε αυτοπεποίθηση στην ομάδα, παρά την πίεση και με αυτό το στοιχείο κερδίζαμε παιχνίδια».

Ο κορμός. «Θα στηριχθούμε στην ομοιογένεια του κορμού που έχουμε και σαν ηθική ανταμοιβή. Θα χρειαστούμε άλλα 7-8 παιδιά μεγαλύτερης ποιότητας για το κάτι παραπάνω. Η μία κατηγορία με την άλλη είναι η μέρα με τη νύχτα. Πολλά θα εξαρτηθούν από το οικονομικό».

Πρωταθλητισμός. «Δυστυχώς ή ευτυχώς θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Πρέπει να επανέλθουμε στην κατηγορία που ανήκουμε. Με ό,τι όπλα κι αν έχουμε».

Ο κόσμος. «Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ομάδας. Μεγάλη η φετινή βοήθεια, ακόμη και σε παιχνίδια, που υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης. Θα μας βοηθήσει πολύ και στη νέα περίοδο».

Η Ακαδημία. «Πρέπει να τρέξουμε γοργά στο θέμα της Ακαδημίας. Πρέπει να δώσουμε κίνητρο στα μικρά παιδιά, να βελτιώνονται, προκειμένου να φτάσουν στην πρώτη ομάδα».

Το μεγαλύτερο μέγεθος στην κατηγορία. «Θα έχουμε απώλειες στο ρόστερ, καθώς κάποια παιδιά ήταν δανεικοί, αλλά θα προσελκύσουμε παίκτες, λόγω του ονόματος του Ηρακλή. θα είμαστε το μεγαλύτερο μέγεθος στην κατηγορία. Θα πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι να αρχίσουμε την προετοιμασία».

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top