- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η Football League ζητά 16,8 εκ. ευρώ από τη Super League

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των δύο επαγγελματικών λιγκών αφού οι προσπάθειες συνεννόησης για εξεύρεση συναινετικής λύσης εδώ και πολύ καιρό, δεν είχαν αντίκρισμα.

Ειδικότερα, η Football League κατέθεσε αγωγή-μαμούθ ύψους 16.825.000 ευρώ σε βάρος της Super League για οικονομικές ενισχύσεις που δεν δόθηκαν από την «μεγάλη» λίγκα στην «μικρή» εδώ και χρόνια.

Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις είναι θεσμοθετημένες με νόμο από το 2006, όταν διαλύθηκε η ΕΠΑΕ και δημιουργήθηκαν οι δύο ξεχωριστές λίγκες. Τότε, η Football League είχε επωμιστεί όλα τα οικονομικά βάρη και τις οφειλές της ΕΠΑΕ και η Super League ήταν υποχρεωμένη να δίνει από το 2006 και κάθε χρόνο ένα ποσό ώστε να εξοφλούνται τα χρέη της παλιάς διοργανώτριας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η δεύτερη τη τάξει κατηγορία, χρήματα έχουν δοθεί μόλις τρεις φορές, με αποτέλεσμα η Football League να πληρώνει ακόμη από μόνη της πρόστιμα από την εφορία, ενώ απειλείται και με κατάσχεση από δάνειο που είχε πάρει και δεν εξυπηρετείται.

Έτσι, η Football League αξιώνει πλέον 16,8 εκατ. ευρώ από την Super League που αντιστοιχεί σε περίπου 2,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αναμένεται πλέον η απάντηση της «μεγάλης» κατηγορίας, που είτε θα οδηγηθεί στα δικαστήρια είτε σε κάποια εξωδικαστική συμφωνία.

Πηγή : SDNA