- Bluearena - https://bluearena.gr -

Φήμες επί φημών για επενδυτή από το εξωτερικό

Είναι σίγουρο ότι δεν συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Συμβαίνει καιρό. Από τη στιγμή σχεδόν, που ο Ηρακλής εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στη Football League και η σύσταση της νέας ΠΑΕ κατέστη μία βεβαιότητα.

Πρόκειται για τις διαρκώς και εντεινόμενες φήμες, οι οποίες επιμένουν ότι η μόνη προσιτή και κοντινή προοπτική για να προκύψει ο ένας και μόνος μεγαλομέτοχος, χωρίς την ανάγκη για καταφυγή στη λύση της πολυμετοχικότητας, είναι το να ευοδωθεί το σενάριο ιδιοκτησιακής λύσης από το εξωτερικό.

Ο λόγος γίνεται για περίπτωση επενδυτικού Ομίλου, ή επιχειρηματία εκτός ελληνικής επικράτειας, ο οποίος προτίθεται να «μπει» στα πράγματα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, μέσω της νέας ΠΑΕ Ηρακλής.

Επί του παρόντος, οι διοικούντες της ομάδας δεν επιβεβαιώνουν κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, συνεχίζοντας τις επαφές τους με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για συμμετοχή στο πολυμετοχικό σχήμα. Βεβαίως, η μη επιβεβαίωση δεν μπορεί να προσδώσει μια σταθερή αναφορά διάψευσης στο όλο θέμα, καθώς, αν βρίσκεται κάτι τέτοιο υπό εξέλιξη, πολύ ορθώς δεν θέλουν να το κοινωνήσουν οι «κυανόλευκοι» ιθύνοντες, πριν την ώρα που θα είναι ώριμο και εύθετο να το πράξουν.

Περίπτωση δύσκολα ελέγξιμη

Επειδή στο ζήτημα του ενός και μοναδικού μεγαλομετόχου εμπίπτει η τεράστια παράμετρος του ελέγχου, πριν την απόφαση για αποδοχή του στα πράγματα της ομάδας, από πλευράς των φορέων του Συλλόγου, είναι σαφές ότι μία τέτοιου επιπέδου λύση από το εξωτερικό, σε πολλές περιπτώσεις, είναι δύσκολα ελέγξιμη.

Όχι, όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, στον κύκλο εργασιών και στα ευρύτερα επιχειρηματικά ή επενδυτικά πεπραγμένα της επιχείρησης, η οποία ενδεχομένως να ενδιαφερθεί για τον Ημίθεο, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με το κεντρικό πρόσωπο του όλου σκηνικού.

Δηλαδή το πώς λειτουργεί ο εν δυνάμει νέος μεγαλομέτοχος ως επιχειρηματική προσωπικότητα, τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτόν, ιδίως, όταν – κατά παγία τακτική – σε τέτοια επενδυτικά εγχειρήματα, μπαίνουν μπροστά στελέχη – συνεργάτες του ιδιοκτήτη, με αποστολή το συγκεκριμένο project, με τον τελευταίο να παραμένει σε δεύτερο και πολύ μακρινό φόντο…

Πρόκειται, συνεπώς, για ένα πιο απρόσωπο ενδεχόμενο, την ώρα κατά την οποία η κοινωνία του Ηρακλή θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα το «ξεψάχνισμα» του κάθε ενδιαφερομένου και την τακτική του «στενού μαρκαρίσματος», με απώτερο σκοπό να βεβαιωθεί για τις προθέσεις και την πορεία της παρουσίας του στην ομάδα.

Όλα, πάντως, σε αυτή τη φάση εξακολουθούν να βρίσκονται σε θεωρητικό πεδίο, κινούμενα στον χώρο της φημολογίας και των διάσπαρτων και αδιευκρίνιστων «δημοσιογραφικών πληροφοριών»…