- Bluearena - https://bluearena.gr -

Προτεραιότητα στον «έναν και δυνατό» επενδυτή, αλλά…

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού Ηρακλή δεν φείδονται δημόσιων τοποθετήσεων, καθώς σχεδόν όλοι οι μετέχοντες από θέση διοίκησης στα πράγματα της ομάδας (Βαφειάδης, Παπαϊωάννου, Τουτζιάρης, Ποντίκης, Χατζόγλου) δεν αρνούνται τις – εκ περιτροπής και σχεδόν επί καθημερινής βάσης – παρουσίες τους στα αθλητικά ραδιόφωνα της πόλης.

Μόνιμη και σταθερή επωδός όλων για το θέμα του ιδιοκτησιακού της νέας ΠΑΕ του Ημίθεου, η προτεραιότητα, η οποία δίνεται και πρέπει να δοθεί στην προοπτική παρουσίας του ενός και μοναδικού μεγαλομετόχου, ο οποίος θα έχει την οικονομική δυναμική, με εργαλείο την οποία θα στηρίξει τις ανάγκες της ομάδας, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Συμφωνούν ότι η πολυμετοχικότητα, δηλαδή η διαμοίραση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου σε περισσότερους του ενός επιχειρηματίες, αποτελεί μία εναλλακτική λύση, αλλά είναι δύσκολο ως προς το να στηρίξει σε πολύ υψηλό οικονομικό επίπεδο την προοπτική του Ηρακλή των επαγγελματικών κατηγοριών, εκτός αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι από κοινού αποφασίσουν να προχωρήσουν σε σημαντική επένδυση χρημάτων, γεγονός το οποίο επίσης είναι δύσκολο. Εξάλλου, ισχυρές επενδύσεις χωρίς ιδιοκτησιακή αποκλειστικότητα είναι δύσκολο να προκύψουν και αυτό είναι απολύτως εύλογο και αυτονόητο.

Παράλληλα με αυτήν την τοποθέτηση και έκφραση προτίμησης, όμως, οι «κυανόλευκοι» διοικούντες επισημαίνουν ότι η υπόθεση του «επενδυτή» είναι εξαιρετικά δύσκολη και αμφίβολη, μολονότι συνεχίζουν κάνουν επαφές με αυτό το αντικείμενο.

Είναι ανοικτοί, συζητούν κάθε πρόταση, που ενδεχομένως προκύπτει και είναι έτοιμοι να την εξετάσουν διεξοδικά, περνώντας την από την κρίση των φορέων του Συλλόγου, προκειμένου να αποφευχθούν τα τραγικά σφάλματα στο ιδιοκτησιακό, τα οποία ήδη πληρώνει η ομάδα και θα τα πληρώνει για πολύ καιρό ακόμη.

Θέλουν και αναζητούν τον δυνατό και αξιόπιστο μεγαλομέτοχο, αλλά είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί για το αν και κατά πόσον θα προκύψει, την ώρα κατά την οποία οι ανάγκες της νέας ΠΑΕ και της ομάδας, η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League, «τρέχουν» και, όσο περνά ο καιρός, θα γίνονται όλο και πιο επιτακτικές…