- Bluearena - https://bluearena.gr -

Το κομβικό «κυανόλευκο» επιχείρημα για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης

Είναι γνωστό και δεδομένο ότι από τη στιγμή, που αποχώρησαν από την πρώτη συνάντησή τους με τον Γιώργο Βασιλειάδη, προ ολίγων ημερών, οι διοικούντες του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, είχαν ήδη ανανεώσει μαζί του το ραντεβού για μία δεύτερη εκ του σύνεγγυς επαφή.

Αυτή επιδιώκεται – μέσω επικοινωνίας των δύο πλευρών – να προκύψει εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος, με σκοπό να ξεκαθαρίσουν τα μη απολύτως διευκρινισμένα από την πρώτη συνάντηση θέματα της νέας ΠΑΕ, που είναι ζωτικής σημασίας για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, όπως η υπόθεση των χρεών και η φόρμουλα «αναίμακτης διαχείρισης», την οποία υποσχέθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού.

Όμως, αυτήν τη φορά, το… μενού της συζήτησης θα περιλαμβάνει και ένα άλλο βασικότατο – θεμελιώδες, στην πραγματικότητα – ζήτημα: τη θέση του Ημίθεου στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης. Στο ενδεχόμενο, δηλαδή, του να ισχύσει το «σπάσιμο» της μεγάλης κατηγορίας σε Super League και Super League 2 από την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, 2018-2019.

Βεβαίως, σαφέστατα και αυτονόητα ο Ηρακλής δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολήσει το δικαίωμα, το οποίο κατέκτησε με την εξαιρετική προσπάθεια μιας ολόκληρης σεζόν, με πολλή προσπάθεια και απίστευτες αγωνιστικές υπερβάσεις, αλλά και οικονομικές θυσίες συγκεκριμένων ανθρώπων, που στάθηκαν δίπλα σε αυτήν, το δικαίωμα, που έχει να κάνει με τον προβιβασμό του .

Το «κυανόλευκο» επιχείρημα, πέραν των εγκλημάτων…

Αυτό το οποίο κυριαρχεί ως επιχείρημα στην «κυανόλευκη οικογένεια, προκειμένου να μην καταλήξει η ομάδα να… υποβιβαστεί εκ νέου στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, μέσα από μία αναδιάρθρωση κατηγοριών, η οποία θα μετασχηματίσει σε Γ΄ Εθνική (ουσιαστικά) τη Football League, είναι ότι το ελάχιστο, που επιβάλλεται και υποχρεούται να πράξει η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας εμπράκτως την επανειλημμένη και κατάφωρη αδικία του ποδοσφαιρικού συστήματος, αποκλειστικά και μόνο εις βάρος της συγκεκριμένης ομάδας, έχει να κάνει με το να της επιτρέψει το αυτονόητο.

Δηλαδή τη συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε να μην της αφαιρεθεί – για μία ακόμη φορά (!!!) – κεκτημένο, το οποίο κέρδισε μέσω της αγωνιστικής προσπάθειας!

Και, όπως – ορθότατα και δικαιότατα – επισημαίνουν στην κοινωνία του «Γηραιού», σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, η θέση της ομάδας είναι και παραμένει – τουλάχιστον – στη Super League 2, ώστε να μην ακυρωθεί η άνοδος, η οποία κερδήθηκε στο χορτάρι…

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το επιχείρημα, που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και ένα δεύτερο, το οποίο μπορεί να «λύσει τα χέρια του υφυπουργού», σε τυπικό επίπεδο, εφόσον επιθυμεί να πράξει το δίκαιο και το αυτονόητο…

Το «υπερπρωτάθλημα»…

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ είχε προβλέψει τη διαδικασία των μπαράζ, μέσω δύο Ομίλων, για τον προβιβασμό τεσσάρων εκ των πρωταθλητών στη Football League.

Ως γνωστόν, ο Ηρακλής έθεσε ως στόχο και την κατάκτηση του «πρωταθλήματος των πρωταθλητών», δηλαδή την πρωτιά στο γκρουπ των μπαράζ, στόχο, τον οποίο πέτυχε και αυτό το γεγονός συνιστά ένα συγκεκριμένο και διακριτικό πλεονέκτημα, που μπορεί να αποβεί καταλυτικό, στο… ανακάτεμα της τράπουλας των κατηγοριών από τον υφυπουργό, αν και εφόσον υλοποιηθούν οι “αναδιαρθρωτικοί” σχεδιασμοί του.

Σε κάθε περίπτωση, στην «κυανόλευκη» πλευρά θα εξηγήσουν στον Γιώργο Βασιλειάδη ότι, αν μέχρι τώρα χρεώνεται ότι δεν παρενέβη στο έγκλημα της αδικίας εις βάρος του Ημίθεου το περασμένο καλοκαίρι, επικαλούμενος το «αυτοδιοίκητο», σε περίπτωση επανατοποθέτησης της ομάδας στην τρίτη τη τάξει κατηγορία με δική του υπογραφή, θα χρεώνεται, πλέον, νέο έγκλημα αδικίας, με ξεκάθαρα προσωπική ευθύνη…