- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μάκης Κυριζίδης: Ένας «μάχιμος» Ηρακλειδέας, υποψήφιος Δήμαρχος! (pics)

Ένας Ηρακλειδέας της κερκίδας, ένας «μάχιμος» οπαδός του Ημίθεου, είναι εκείνος, για τον οποίο γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες. Κι αυτό, διότι ο – περί ου ο λόγος – Μάκης Κυριζίδης πήρε τη μεγάλη απόφαση και ανακοίνωσε και επισήμως «το βήμα παραπέρα» στα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης.

Έμπειρος, ικανός και δραστήριος αυτοδιοικητικός της πόλης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Εντάξει», αποφάσισε να περάσει σε ρόλο πρωταγωνιστή και να διεκδικήσει ο ίδιος την Δημαρχία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, προκειμένου να επιχειρήσει τον μετασχηματισμό σε πράξη όλων εκείνων, που οραματίζεται για την πόλη του. Τη Θεσσαλονίκη, στην οποία μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται κοινωνικά και επαγγελματικά, για την Θεσσαλονίκη, που θέλει και ονειρεύεται…

«Θεσσαλονίκη – Θετικά – Θ2»

Ο Μάκης Κυριζίδης είναι ένας νέος άνθρωπος της πόλης, είναι 36 ετών, νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο και, πλέον, υποψήφιος Δήμαρχος, με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη – Θετικά – Θ2». Και δείχνει αποφασισμένος να διεκδικήσει το όνειρο και τη φιλοδοξία για μιαν άλλη Θεσσαλονίκη.

Οι σκέψεις του και τα όσα οδήγησαν τον Ηρακλειδέα αυτοδιοικητικό στο φιλόδοξο εγχείρημα, μέσα από όσα υπογράμμισε στη BlueArena:

«Η προοπτική μιας διαφορετικής Θεσσαλονίκης, μιας Θεσσαλονίκης όπως την οραματίζεται ο κάθε πολίτης, που ασφυκτιά και δυσφορεί με την όλη κατάσταση της καθημερινότητας στην πόλη, μας οδηγεί σε αυτό το εγχείρημα. Έχουμε αναλώσει πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια μακριά από την ουσία της αυτοδιοίκησης, ασχολούμενοι με θέματα, τα οποία δεν αφορούν την ουσία της αυτοδιοικητικής πολιτικής και είναι καιρός να επανέλθουμε στο ζητούμενο: στο πώς να κάνουμε καλύτερη, και πιο σύγχρονη λειτουργικά τη Θεσσαλονίκη μας.

Μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και χρίσματα, με ανοικτό ορίζοντα και προοπτικές, διαμορφώνουμε μία απολύτως πολυσυλλεκτική ομάδα νέων ανθρώπων, που έχουν κοινό όραμα για μια αλλαγμένη και εκσυγχρονισμένη, μία ποιοτικότερη και πιο ευχάριστη, για τον πολίτη της, Θεσσαλονίκη.

Σύντομα, θα ανακοινώσουμε ένα πλήρως εφαρμόσιμο και ακριβέστατα κοστολογημένο πρόγραμμα στην προοπτική αναμόρφωσης της Θεσσαλονίκης, με στόχο την περίοδο 2020 -2025 και θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, προκειμένου να το εφαρμόσουμε. Όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και μικροπολιτική, χωρίς τις στρεβλώσεις του χθες. Νομίζω ότι το αξίζουμε όλοι οι Θεσσαλονικείς…

Συζητούμε για τη στελέχωση της ομάδας μας, με πολλούς νέους δραστήριους ανθρώπους της πόλης, με ανοικτό μυαλό και πολύ διάθεση για δουλειά και προσφορά. Και κυρίως, όραμα και γνώση υλοποίησης. Αυτά χρειάζεται η πόλη μας στο σήμερα και όχι  άχρηστες και «ανέξοδες» πολιτικολογίες και άγονες αντιπαραθέσεις…».   

Στην Πράγα, στο Final Four του Champions League.

«Μάχιμος» Ηρακλειδέας και… κερκιδάτος…

Είναι η πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά της Θεσσαλονίκης, που ένας Ηρακλειδέας της κερκίδας, ένας «μάχιμος» φίλος του Συλλόγου, διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο. Η περίπτωση του αείμνηστου Ντίνου Κοσμόπουλου, βεβαίως, είχε να κάνει με έναν «καθαρόαιμο» Ηρακλειδέα, αλλά προερχόμενο από τις παραγοντικές τάξεις του Ημίθεου.

Στην “πρώτη” της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων

 

Στην περίπτωση του Μάκη Κυριζίδη, όμως, κάνουμε ξεκάθαρα λόγο για ένα καθαρό… «μαχίμι» της κερκίδας. Με μεγάλη θητεία στο… τσιμέντο για τον Ηρακλή και απίστευτα χιλιόμετρα εκδρομών (τα… φωτογραφικά ντοκουμέντα της BlueArena, αδιάψευστος μάρτυρας για την αλήθεια των ισχυρισμών μας). Ο ίδιος εξηγεί:

«Ηρακλής από μικρό παιδάκι. Με τον πατέρα μου στο γήπεδο και ο Ηρακλής έγινε τρόπος ζωής και πάθος. Παντού και πάντα με την ομάδα, Καυτανζόγλειο, Ιβανώφειο, Πράγα, σε άλλα γήπεδα της ελληνικής επικράτειας, παντού και… αθεράπευτα… Πάντοτε αποφασισμένοι, πάντοτε δυνατοί, παρά τα κτυπήματα, πάντοτε αυτόνομοι και καθαροί, γεμάτοι αξιοπρέπεια».

 

Με την αρραβωνιαστικιά του, Χριστίνα (επίσης φανατική οπαδό του Ημίθεου), στη Θύρα 10, Ηρακλής – Ολυμπιακός (Σεπτέμβριος 2016)

 

«Συρροή εγκλημάτων του συστήματος – Δεν βοήθησε ο Μπουτάρης»

Για τις επανειλημμένες απόπειρες εξόντωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας από το ποδοσφαιρικό σύστημα της διαπλοκής, ο Μάκης Κυριζίδης, σημείωσε:

«Πρόκειται για εγκλήματα κατά συρροή. Επαναλαμβάνουν την επιχείρηση εξόντωσης της ομάδας, με την ίδια μεθοδολογία, την ίδια στυγνότητα και με την ίδια επιλεκτική διαχείριση, πάντοτε εις βάρος του Ηρακλή και μόνο του Ηρακλή. Επειδή αυτός ο Σύλλογος δεν έχει διαπλακεί, δεν μετέχει της «παρέας» τους και δεν θα τον κάνουν «δικό τους» ποτέ.

Πλέον, έχει αντιληφθεί το πανελλήνιο ότι δεν είμαστε εμείς οι Ηρακλειδείς οι «γραφικοί διαμαρτυρόμενοι», που αποζητούμε τη «θυματοποίηση», αλλά ότι συντελέστηκαν εις βάρος της ομάδας επανειλημμένα κραυγαλέα εγκλήματα.

Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλω να υπογραμμίσω ότι είμαι απολύτως απογοητευμένος από την αντιμετώπιση, την οποία επεφύλαξε η παρούσα Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια συντέλεσης του νέου σκανδάλου υποβιβασμού του Ηρακλή, πέρσι το καλοκαίρι. Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ήταν πλήρως απών και παντελώς αδιάφορος σε ένα ζήτημα, το οποίο στρέφονταν κατά ενός θεσμού της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, όπως ο ιστορικότερος αθλητικός Σύλλογός της και, πέραν αυτού, σε ανύποπτο χρόνο, είχε στραφεί εναντίον του Ηρακλή και του κόσμου του με τις γνωστές απαξιωτικές τοποθετήσεις του…».

 

Στον αγώνα κυπέλλου με την Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο (Απρίλιος 2015)

 

«Επιστρέφουμε και πάλι, δυνατοί και ανεξάρτητοι…»

«Πάντως, όντως, όπως απέδειξε το φετινό θαύμα του άμεσου και θριαμβευτικού κλεισίματος της περιπέτειας της Γ΄ Εθνικής, βρισκόμαστε και πάλι στο δρόμο της επιστροφής της ομάδας στο φυσικό χώρο της. Πιστεύω, ότι με μεθοδική δουλειά και συνεισφορά όλης της «κυανόλευκης» οικογένειας, θα επιστρέψουμε σύντομα και πάντοτε με τον Ηρακλή να είναι όπως του αρμόζει: Δυνατός και ανεξάρτητος…», υπογράμμισε εμφατικά ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης…