Ο Ηρακλής έγινε σύμβολο για όλη την Ελλάδα…

Η επανειλημμένη, οργανωμένη, συστηματική και επιλεκτική εξόντωση του Ημίθεου από το διεφθαρμένο ελληνικό ποδοσφαιρικό σύστημα, οδήγησε το πανελλήνιο στην αναγνώριση του Ηρακλή ως ομάδας – συμβόλου…

Απόψεις

Ήταν λογικό και επόμενο ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Όσο κι αν οι περίτεχνοι επικοινωνιακοί ελιγμοί και οι προκαλύψεις του ποδοσφαιρικού καθεστώτος επιχειρούσαν να σκεπάσουν το όλο θέμα, περιορίζοντάς το σε τοπικό επίπεδο.

Είναι σαφές, πλέον, ότι η περίοδος κατά την οποία με τα επανειλημμένα εγκλήματα του σάπιου ποδοσφαιρικού κατεστημένου ασχολούνταν μόνο η «κυανόλευκη» κοινωνία και οι – λίγοι όσοι – «αντικειμενικοί» της φίλαθλης Θεσσαλονίκης, παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Η συνομωσία της σιωπής, που επέβαλε το ποδοσφαιρικό παρακράτος και η συστηματική επιχείρηση… «γραφικοποίησης» του Συλλόγου και των φορέων του, εις βάρος του οποίου εγκλημάτησαν κατ’ εξακολούθηση, έχει προ πολλού πέσει στο κενό.

Από τους… «γραφικούς» και «γκρινιάρηδες» του Ηρακλή, οι οποίοι… «δεν αντιλαμβάνονται ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα» και οι οποίοι… «επιχειρούν να απεμπολήσουν τις ευθύνες τους, ρίχνοντας το ανάθεμα στους άλλους», φτάσαμε στην καθολική παραδοχή των εγκλημάτων, σε πανελλήνιο επίπεδο. Κι όταν αναφερόμαστε στους πάντες, συμπεριλαμβάνουμε ακόμη και τους ίδιους τους επικοινωνιακούς εκπροσώπους του συστήματος, το οποίο εγκλημάτησε κατά του «Γηραιού».

Έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό οι δημόσιες παραδοχές «συστημικών» μέσων του αθλητικογραφικού χώρου, που ομολογούν ανοιχτά την επιλεκτική επιχείρηση εξόντωσης του Ηρακλή – και μόνο του Ηρακλή – από το σύστημα ΕΠΟ – Super League, έχοντας, μάλιστα, φτάσει στο σημείο να βγάζουν και… χιουμοριστικά σλόγκαν για το όλο θέμα, του τύπου «αποφασίστηκε η άρση της ποινής του υποβιβασμού, εξαιρουμένου του Ηρακλή, για την περίπτωση του οποίου θα ισχύει κανονικότατα…»…

Επίσης, χωρίς καν να προκληθούν για ανάλογες τοποθετήσεις, υψηλής προβολής δημοσιογράφοι των Αθηνών, ποδοσφαιρικά στελέχη και εν γένει «ποδοσφαιράνθρωποι», οι οποίοι δεν διατηρούν την παραμικρή καν σχέση με τον Ηρακλή, «ξιφουλκούν» με δηλώσεις τους εναντίον της επιλεκτικά άδικης στάσης του διαβρωμένου ποδοσφαιρικού συστήματος κατά του μέγιστου «κυανόλευκου» Συλλόγου…

Χαρακτηριστική και πιο πρόσφατη ανάλογη τοποθέτηση, ήταν αυτή του ποδοσφαιριστή της Λαμίας, Ανέστη Αναστασιάδη, ο οποίος, χωρίς καν να ερωτηθεί, σημείωσε μεταξύ δηλώσεών του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Metropolis”:

 «Χρειαζόμαστε ένα πρωτάθλημα που να ισχύουν οι νόμοι για όλους. Όταν έριξαν τον Ηρακλή, αν ίσχυαν οι νόμοι, θα έπρεπε να είχαν πέσει και άλλες ομάδες…».  

Συνεπώς, ο άλλοτε… «γραφικός» και… «παραπονιάρης» Ηρακλής, έγινε σύμβολο αδικίας και αγώνα κατά του κατεστημένου της διαπλοκής, που κατατρώγει τα σωθικά του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτή η «μετάλλαξη» του περιβάλλοντος του χώρου μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό εφόδιο στην αδιαπραγμάτευτη προσπάθεια της «κυανόλευκης» κοινωνίας για αντίσταση στην ανομία του συστήματος των συμφερόντων και των «εξυπηρετητών»…

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το charilaoschariton@gmail.com

Back to Top