“Story” επιστροφής για Χείλαρη

Η ακραία διαφωνία Δρακόπουλου – Αλεξανδρή και το σημαντικό λάθος του περασμένου καλοκαιριού, το οποίο προαλείφεται να διορθωθεί αυτό το καλοκαίρι…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όντως, ο Ηρακλής της αγωνιστικής περιόδου, που πολύ προσφάτως έκλεισε, χτίστηκε σε λάθος βάσεις, με λάθος μπασκετική φιλοσοφία και εξίσου – ως ενός σημείου – λανθασμένο… casting σε επίπεδο πρωταγωνιστών, αλλά και δευτεραγωνιστών.

Όντως, επίσης, ο Δημήτρης Χείλαρης δεν είναι ο τέλειος παίκτης, ο παίκτης – πρωταγωνιστής. Με τα αθλητικά προσόντα, τα οποία διαθέτει, θα μπορούσε να είχε γίνει προ πολλού πρωταγωνιστής, ώστε να μην αγωνίζεται στο επίπεδο της ελληνικής Α2, αλλά αυτό είναι μία άλλη υπόθεση…

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα… «ενοχλούσε» τον Ηρακλή της χρονιάς που πέρασε, το να διαθέτει, ως πολύτιμη εφεδρεία, πίσω από τη βασική πεντάδα του, έναν παίκτη με 2.04 ύψος, ο οποίος μπορεί να μπει στο παιχνίδι ανά πάσα στιγμή και να αλλάξει τη ροή του αγώνα, είτε με το μακρινό σουτ του, είτε εκμεταλλευόμενος το ύψος του και δημιουργώντας σκορ με κοντινές προσπάθειες, ποντάροντας στο ιδιαίτερο θυμικό του ενθουσιασμού και της έκρηξης, που διαθέτει. Το έκανε και την περσινή χρονιά στο Ιβανώφειο, το έκανε και φέτος, αλλά – δυστυχώς – με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος είχε φτάσει στο σημείο να… εκλιπαρεί τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να μην εμμείνει στην εμπεδωμένη άποψή του ότι ο Χείλαρης δεν πρέπει να είναι μέλος του «κυανόλευκου» ρόστερ.

«Κράτησέ τον ως εναλλακτική λύση. Έχει προσόντα, μας έχει βοηθήσει επανειλημμένως. Δεν έχει σημασία το αν δεν μπορείς να στηριχτείς επάνω του για θέση βασικού», ήταν τα επιχειρήματα του προέδρου της ομάδας, με τον προπονητή να αντιτάσσει ότι  είναι ένας παίκτης, που δεν θέλει στον Ηρακλή, τον οποίο οραματίζεται… Την όλη υπόθεση είχε ομολογήσει ο ίδιος ο Θόδωρος Δρακόπουλος, ενόσω ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξακολουθούσε να βρίσκεται στον πάγκο του Ημίθεου…

Τώρα, που ο 67χρονος κόουτς αποτελεί παρελθόν για την ομάδα και που ο 28χρονος φόργουορντ από το Λεωνίδιο απέδειξε ότι εξακολουθεί να κάνει άριστα τη δουλειά του «έκτου παίκτη», μέσα από την… πατρινή θητεία του, τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Ο μεν παίκτης δεν σταματά να δηλώνει ότι επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στο Ιβανώφειο (κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι με τη λήξη του τελευταίου αγώνα στην Πάτρα, παράτησε τους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του και έσπευσε στην κερκίδα των Ηρακλειδέων, μπαίνοντας ως ασπίδα μεταξύ των φίλων της ομάδας και των ΜΑΤ, που επιχειρούσαν επίθεση εναντίον του κόσμου, οδηγώντας με την παρέμβασή του σε λήξη το επεισόδιο), ενώ η θετική προδιάθεση του χρηματοδότη του Ηρακλή προς το πρόσωπο του Χείλαρη δεν έπαψε να υφίσταται.

Την ίδια ώρα, στον πάγκο του «Γηραιού» υπάρχει κόουτς, ο οποίος γνωρίζει και αναγνωρίζει ότι κάθε προσοντούχος αθλητής είναι χρήσιμος – και μάλιστα σημαντικά – σε ένα ρόστερ πρωταθλητισμού, ανεξαρτήτως ειδικών ιδιαιτεροτήτων αθλητικής προσωπικότητας, με συνέπεια ο δρόμος της επιστροφής για τον Δημήτρη Χείλαρη να είναι ανοικτός.

Συνεπώς, στο προσεχές διάστημα αναμένουμε οριστική έκβαση σε ένα “story” επιστροφής, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να γράφεται, με το “happy end” να αποτελεί το πλέον πιθανό κλείσιμο του σεναρίου…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top