Αισιοδοξία, άνευ – ουσιαστικής – ενημέρωσης…

Η κρισιμότητα των χειρισμών και των ισορροπιών της επόμενης μέρας, ακύρωσε κάθε διάθεση των διοικούντων να περάσουν σε λεπτομέρειες – Τα δεδομένα, που προκύπτουν από το Κατσάνειο.

«Το μεν πνεύμα πρόθυμον…», στην περίπτωση των διοικούντων του ποδοσφαιρικού Ηρακλή και της διάθεσής τους να καταστήσουν κοινωνούς τους Ηρακλειδείς, σχετικά με τις υπάρχουσες προοπτικές για τη νέα ΠΑΕ. Ωστόσο, οι κρίσιμοι χειρισμοί, οι οποίοι επίκεινται και οι αναλόγως ευαίσθητες ισορροπίες, που πρέπει να τηρηθούν γύρω από το όλο ζήτημα, κάθε άλλο παρά επέτρεψαν τους ιθύνοντες της ομάδας να διαφωτίσουν περισσότερο τον κόσμο, μέσα από τη διαδικασία της συγκέντρωσης του Κατσανείου.

Ορθώς έπραξαν, διότι είναι σαφές ότι το να περάσουν σε ένα διεξοδικό αράδιασμα των κομβικών λεπτομερειών της όλης ιστορίας και ιδίως της συνεννόησης, που είχαν με τον υφυπουργό αθλητισμού, κάθε άλλο παρά θα υπηρετούσε τα συμφέροντα του ποδοσφαιρικού Ημίθεου.

Αυτός, εξάλλου, είναι και ο λόγος για τον οποίο, όσοι παρέστησαν στη χθεσινή ενημέρωση, αποχώρησαν – ουσιαστικά – με το ίδιο επίπεδο πληροφόρησης, όσο – περίπου – είχαν αποκτήσει και από τις αναφορές των ΜΜΕ, τα οποία ίσως και να υπήρξαν ελαφρώς… αποκαλυπτικότερα γύρω από το θέμα των επαφών με τον Γιώργο Βασιλειάδη…

Επειδή, επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε, έτσι πρέπει και έτσι υπηρετείται το συμφέρον της ομάδας στην κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκεται, ενόψει της επανασύστασης του εταιρικού φορέα, που θα την εκπροσωπεί κατά την επάνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες, ας επιχειρήσουμε μόνοι μας να κωδικοποιήσουμε όσα προέκυψαν από την – ομολογουμένως εξαιρετικά λιτή και πλήρως… απέριττη – ενημέρωση του Κατσανείου:

«Τρέχουν» παράλληλα η σύσταση της ΠΑΕ και η εκκαθάριση. Επιβεβαιώθηκε και επισήμως ότι δεν υφίσταται θέμα αναμονής της ολοκλήρωσης της εκκαθαριστικής διαδικασίας της προηγούμενης ΠΑΕ, προκειμένου να αρχίσει η αντίστοιχη της σύστασης της νέας. Οι δύο διαδικασίες θα «τρέξουν» παράλληλα και αμέσως.

Δαπανηρή η εκκαθάριση. Η εκκαθάριση είναι μία δαπανηρή διαδικασία και οι ιθύνοντες των «κυανολεύκων» βρίσκονται σε φάση αναζήτησης χρημάτων για να καλύψουν το απαιτητικό κοστολόγιό της.

Επισήμως η διαδικασία θα αρχίσει να «τρέχει» από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι προεργασίες για αυτήν έχουν ήδη συμπληρώσει ένα μήνα εξέλιξης, εκπονούμενες από ομάδα νομικών και φοροτεχνικών.

Οπωσδήποτε χρηματοδότης ή χρηματοδότες. Επιβεβαιώθηκε και επισήμως το αυτονόητο: ότι για να λειτουργήσει σε επίπεδο επαγγελματικών κατηγοριών ο Ηρακλής, η νέα ΠΑΕ θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλομέτοχο ή ομάδα μεγαλομετόχων, τουτέστιν βασικό χρηματοδότη ή βασικούς χρηματοδότες. Οι ανάγκες για μαζική καταβολή χρημάτων, με τη σύστασή της, θα είναι άμεσες και σημαντικές, καθώς μόνο το ελάχιστο ύψος του μετοχικού κεφαλαίου αντιστοιχεί σε 305.000 ευρώ και δεν θα είναι το μόνο άμεσα απαιτητό μεγάλο ποσό, το οποίο θα προκύψει ως ανάγκη.

Συνεπώς, η οικονομική συνεισφορά του κόσμου θα είναι, μεν, κρίσιμη και χρήσιμη, αλλά σε υποστηρικτικό φόντο και όχι πρωταγωνιστικό.

Έχει βρεθεί φόρμουλα με τα χρέη. Σε αυτό το σημείο ήταν που δεν μπορούσαν να πουν σχεδόν τίποτε οι «κυανόλευκοι» παράγοντες. Ουσιαστικά, αφορούσε στη συνεννόησή τους με τον Γιώργο Βασιλειάδη, τις λεπτομέρειες της οποίας – ορθότατα – διατηρούν «ινκόγκνιτο» και απολύτως προστατευμένες.

Στην πραγματικότητα επαληθεύονται οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, που θέλουν τα χρέη της παλαιάς ΠΑΕ να «κληρονομούνται» σε σημαντικότατο ποσοστό από τη νέα και να τη βαραίνουν, αλλά παράλληλα να έχει βρεθεί εκ μέρους της πολιτειακής πλευράς η φόρμουλα των «αντισταθμιστικών οφελών» – η οποία για λόγους προστασίας των συμφερόντων της ομάδας δεν διευκρινίζεται – ώστε να μην επηρεάσει την ιδιοκτησία της νέας ΠΑΕ το βάρος της αποπληρωμής αυτών των χρεών…

Θέλουν να συνεχίσουν και – πιθανότατα – θα συνεχίσουν. Ήταν κάτι, το οποίο αντιλαμβανόταν ο κάθε φίλος του Ηρακλή, που παρακολουθούσε στενά την προσπάθεια των Ηρακλειδέων, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη της επανεκκίνησης του ποδοσφαιρικού Τμήματος. Οι τελευταίοι ήρθαν για να στηρίξουν αυτήν τη μεγαλόπνοη, όσο και δύσκολη, προσπάθεια, αλλά όχι σε προσωρινή βάση. Αν και εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία (η έγκριση από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νέας ΠΑΕ), επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν τη διοικητική προσπάθεια, ενδεχόμενο το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό, καθώς οι ίδιοι – εκ των πραγμάτων – χειρίζονται τα της επόμενης μέρας και του ιδιοκτησιακού περιβάλλοντος της νέας ΠΑΕ Ηρακλής. Ουσιαστικά, επιβεβαίωσαν αυτήν την προοπτική και μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στο Κατσάνειο…

Image may contain: one or more people, people sitting and crowd

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top