- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τα δεδομένα των δύο «κυανόλευκων» συναντήσεων με Βασιλειάδη

Επειδή πολλά γράφτηκαν και περισσότερα ειπώθηκαν σχετικά με τα όσα προέκυψαν από τις συναντήσεις του Ερασιτέχνη και του ποδοσφαιρικού Ηρακλή με τον υφυπουργό αθλητισμού, θα δώσουμε όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, έχοντας προκύψει από τις συγκεκριμένες επαφές, όσο γίνεται πιο μεστά και «τηλεγραφικά».

Σαφέστατα δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες των μεθοδεύσεων επίλυσης προβλημάτων, οι οποίες συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, όχι μόνο για να μην βλάψουμε την προοπτική του Γυμναστικού Συλλόγου και της νέας – υπό σύσταση – ΠΑΕ, αλλά και επειδή αυτό εναπόκειται στην κρίση και αποτελεί ευθύνη των πλευρών της διαπραγμάτευσης και ιδίως των ιθυνόντων του Ηρακλή.

Συνεπώς, τα πράγματα διαμορφώνονται ως εξής:

ΘΕΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Προοπτικές «ξεμπλοκαρίσματος» του ΑΦΜ. Ο υφυπουργός εξέθεσε στους διοικούντες τον οδικό χάρτη των διαδικασιών, οι οποίες θα οδηγήσουν στο «ξεμπλοκάρισμα» του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους Ερασιτέχνη Ηρακλή, ώστε να αποκτήσει φοροτεχνική, οικονομική και επιχειρηματική κανονικότητα ο Σύλλογος. Θεωρείται ότι, μετά τη διοικητή επαναδραστηριοποίηση του ΓΣ, θα προκύψει και η πλήρης λειτουργική του ανάκαμψη, αν και προς τούτο θα απαιτηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και κινήσεις, αλλά και σημαντικός χρονικός ορίζοντας .

Βεβαίως, κάτι άμεσο και λυσιτελές δεν προέκυψε, ώστε να μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι… «από πρώτης του μηνός, όλα καλά στον Ερασιτέχνη…»…

ΘΕΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Δεν υφίσταται προοπτική για πλήρη απαλλαγή χρεών. Το μέγιστο ζητούμενο των… υπεραισιοδόξων έπαψε να υφίσταται μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Ένα σημαντικότατο μέρος των οικονομικών αμαρτιών Παπαθανασάκη θα βαρύνει (κανονικότατα και με τον… νόμο) την ιδιοκτησία της νέας ΠΑΕ Ηρακλής.

Χορηγεί συγκεκριμένα «αντισταθμιστικά οφέλη». Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το παράθυρο, που άνοιξε το φωτογραφικό ευεργέτημα της «τροπολογίας Παναχαϊκής», έκλεισε δια παντός, αφήνοντας τον Ηρακλή και άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες, εκτός.

Αντ’ αυτού, προκειμένου η νέα ΠΑΕ να είναι άμεσα βιώσιμη οικονομικώς και να μην προβληματιστεί από τα χρέη του Παπαθανασάκη η νέα ιδιοκτησία της, δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα «αντισταθμιστικά οφέλη», τα οποία θα αναλάβει να εξασφαλίσει ο ίδιος και δεν έχουν να κάνουν με ρυθμίσεις ή δόσεις αποπληρωμής.

Πρόκειται για μία συγκεκριμένη φόρμουλα εξασφάλισης της αποπληρωμής των υποχρεώσεων αυτών, χωρίς σημαντική (ή και με καθόλου) επιβάρυνση από τον νέο ιδιοκτήτη.

Μάλιστα, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτήν την εκχώρηση, ο υφυπουργός ζήτησε από τους ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού Ημίθεου να εξασφαλίσουν μία – κατά γενική παραδοχή – υγιή, σε επίπεδο επιχειρηματικής προοπτικής, ιδιοκτησιακή κατάσταση στη νέα ΠΑΕ, ώστε να μην χρεωθεί ο ίδιος το γεγονός ότι θα σπεύσει να παράσχει ενίσχυση σε ένα σαθρό καθεστώς.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το «χειροπιαστό» θα ήταν η ισχύς της φωτογραφικής τροπολογίας για την απαλλαγή από τα χρέη. Πλέον, οι διοικούντες της ποδοσφαιρικής ομάδας θα κινήσουν τις διαδικασίες της επόμενης μέρας, βασιζόμενοι σε δεσμεύσεις και στην προοπτική της υλοποίησής τους…

Άμεση και απρόσκοπτη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Το μόνο «χειροπιαστά» θετικό, το οποίο προέκυψε από τη συνάντηση, είναι ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης προχωρά σε αλλαγή των κειμένων διατάξεων, ώστε η σύσταση μιας νέας ΠΑΕ να μην εξαρτάται από την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκκαθάρισης της προηγούμενης.

Συνεπώς, οι ποδοσφαιρικοί διοικούντες εκκινούν χωρίς το παραμικρό πρόσκομμα τη σύσταση της νέας εταιρικής βάσης της ομάδας, ενώ η εκκαθάριση μπορεί να «τρέξει» εκ παραλλήλου, δίχως άγχος και χρονική πίεση για την ολοκλήρωσή της.

Περισσότερα, αναλυτικότερα και ασφαλέστερα, από τους καθ’ ύλην αρμοδίους του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού Τμήματος, στη συγκέντρωση ενημέρωσης και αποφάσεων για την επόμενη μέρα, αύριο Πέμπτη 31/5, στις 19:00, στο Κατσάνειο…