«Διπλή» συνάντηση, που καθορίζει το αύριο

ΓΣ και ποδοσφαιρικός Ηρακλής θα γνωρίζουν ποιες είναι οι προοπτικές για τη συνέχεια, μετά τις σημερινές επαφές με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ένα καταλυτικό ξεκαθάρισμα θέσεων και προθέσεων, σχετικά με τη συμβολή του πολιτειακού παράγοντα στην επόμενη μέρα του Γυμναστικού Συλλόγου και του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, αναμένεται να έχουμε σήμερα (Τρίτη 29 Μαΐου), από το απομεσήμερο και μετά, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές επαφές με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Πρώτος στη διαδικασία των συζητήσεων με τον κυβερνητικό επιτετραμμένο «μπαίνει» ο Ερασιτέχνης Ημίθεος, με διοικητικά στελέχη του να ζητούν να πληροφορηθούν τις τελικές αποφάσεις και τις κινήσεις, στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει, σχετικά με το μέγιστο ζήτημα της ομαλής λειτουργίας του Σωματείου.

Η διοικητική επανεκκίνηση του Γυμναστικού Συλλόγου είναι δεδομένη, ωστόσο, προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία της μητρικής κοιτίδας του Ηρακλή, επιβάλλεται – ως απόλυτο προαπαιτούμενο – η οικονομική και φοροτεχνική κανονικότητα, με τη ρύθμιση όλων των συναφών θεμάτων, όπως το «ξεμπλοκάρισμα» του ΑΦΜ.

Ο υφυπουργός είχε από καιρό υποσχεθεί την εφαρμογή ενός σχεδίου, το οποίο αφορά σε λύση – πακέτο για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία και αναμένεται να φανεί αν θα προκύψει κάτι ανάλογο και κατά πόσον αυτό θα είναι λυσιτελές για την περίπτωση των «κυανολεύκων».

Τη σκυτάλη στις συζητήσεις με τον αρμόδιο για θέματα αθλητισμού της κυβέρνησης, θα λάβει η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή. Το ζητούμενο, επίσης ξεκάθαρο και απλό: Το να επεκταθεί και στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού Ημίθεου η εφαρμογή των ευεργετικών προβλέψεων της «τροπολογίας Παναχαϊκής – Κατσουράνη», ώστε να επιτραπεί στο Ιδρυτικό Σωματείο η σύσταση νέας ΠΑΕ, απολύτως απαλλαγμένης από τις οικονομικές υποχρεώσεις των παλαιοτέρων χρήσεων, όπως ακριβώς συνέβη για την περίπτωση των Πατρινών.

Ουσιαστικά, μετά από τις συγκεκριμένες επαφές, τα επιτελεία του Γυμναστικού Συλλόγου και του ποδοσφαιρικού Ηρακλή θα έχουν ξεκάθαρο πεδίο χάραξης της επόμενης μέρας, καθώς θα γνωρίζουν ποια είναι τα δεδομένα και σε τι μπορούν να υπολογίζουν από εδώ και εμπρός.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top