- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βεβαίως, Ματαλών! Αυτός είναι ο «κλεισμένος, που έκανε θραύση» της BlueArena!

Προ τεσσάρων ημερών (22/5) είχαμε επισημάνει ότι διοίκηση και Λευτέρης Χατζηκυριακίδης βαδίζουν «στα σίγουρα», στοχεύοντας σε παίκτες, που… «έκαναν θραύση» στη φετινή Α2 (και όχι μόνο) αναφέροντας ότι ήδη έχει κλείσει η μεταγραφή τους ενός από αυτήν την εξαιρετική «κατηγορία» παικτών.

Αναμέναμε, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, να διαρρεύσει από άλλη ειδησεογραφική πηγή το όνομα του συγκεκριμένου καλαθοφαιριστή, ώστε – απλώς – να το επιβεβαιώσουμε, σταματώντας τους γρίφους…

Όντως, λοιπόν, ο παίκτης, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα να φορέσει την «κυανόλευκη» φανέλα είναι ο Μάριος Ματαλών. Ο 29χρονος πλέι μέικερ είναι στον προγραμματισμό της τεχνικής ηγεσίας ο νέος βασικός κουμανταδόρος της ομάδας, ο οποίος θα συνδυαστεί στη βασική πεντάδα με έναν χαρισματικό σκόρερ, που θα είναι ο ξένος του νέου ρόστερ.

Ένας Ηρακλειδέας στο σπίτι του!

Ο Μάριος Ματαλών είναι Θεσσαλονικιός και είναι γνωστό τοις πάσι (δεν το αρνείται κι ο ίδιος) ότι είναι «κυανόλευκων» αισθημάτων. Είναι Ηρακλειδέας και αυτό βοήθησε καταλυτικά στο να κλείσει η μεταγραφή στην «ομάδα της καρδιάς του», κάτι, που αποτελούσε επιθυμία του να συμβεί από την έναρξη της καριέρας του.

Ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Ηρακλή και θα αποτελέσει την πρώτη και σημαντική κίνηση ενίσχυσης για την ομάδα, η οποία θα δημιουργηθεί ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αριστερόχειρας, σουτέρ και «driver»

Πράγματι έκανε «θραύση» στο φετινό πρωτάθλημα (και όχι μόνο) και ήταν ένας από τους βασικούς «δημίους» του Ηρακλή στους δύο αγώνες με τον Απόλλωνα Πάτρας στην κανονική περίοδο, με την απόκτησή του να αποτελεί σφοδρή επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας.

Σε εξαιρετική μπασκετικά ηλικία, στα 29 του (γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1989), αριστερόχειρας πλέι μέικερ, με ικανότητες στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην πάσα, ικανότατος μακρινός σουτέρ και «εξπέρ» στις διεισδύσεις, ιδίως από τον διάδρομο του «καλού» χεριού του.

Τεράστια η εμπειρία του και σε επίπεδο Α1, έχοντας περάσει από: Άρη, Πανεπιστήμιο Γουάιόμινγκ (ΗΠΑ), Κολοσσό, ΑΕ Λάρισας, Χαποέλ Αφούλα (Ισραήλ), Κόροιβο, Ηλυσιακό, ΟΦΗ, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Πανιώνιο και Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Ηρακλής είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, με την ευχή όλων, που τον συνοδεύει, να είναι μία: να κάνει τη διαφορά και να μην ενταχθεί στη – δυστυχώς μακρά – λίστα των top class παικτών της κατηγορίας, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν αρνητικά, ερχόμενοι στο Ιβανώφειο, τα τελευταία χρόνια…