Η Ρόδος, το πήδημα, ο ΑΦΜ και η «τροπολογία Παναχαϊκής»…

Τώρα, πλέον, όλα είναι «στο χέρι» του υφυπουργού, χωρίς δικαιολογίες, «ναι μεν, αλλά», αστερίσκους και υποσημειώσεις…

Απόψεις

Πλέον, τα πράγματα, ως προς την διοικητικοοικονομική λύτρωση Ερασιτέχνη και ποδοσφαιρικού Ηρακλή, είναι ξεκάθαρα. Κανένα «αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ» και καμιά δικαιολογία του στυλ «δεν είναι της δικαιοδοσίας μου» δεν χωρά. Οι αστερίσκοι και οι υποσημειώσεις περισσεύουν και δεν πείθουν κανέναν. Ιδίως σε αυτήν την περίπτωση.

Όσον αφορά το ζήτημα του Γυμναστικού Συλλόγου, αν δεν εξυγιανθεί πραγματικά, αν δεν μπει σε κανονική ροή Συλλογικής και επιχειρηματικής κανονικότητας, τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει στο όλον του Ηρακλή.

Κι εδώ όλα είναι, πλέον, «στο χέρι» του Γιώργου Βασιλειάδη. Εξάλλου, ο ίδιος έχει τονίσει ότι εξετάζει λύση – πακέτο για τους Ερασιτέχνες Συλλόγους, καθώς πολλοί φέρουν δεινά ανάλογα με τον Ημίθεο. Θα πρέπει να εξευρεθεί η πολιτική και τεχνοοικονομική μεθόδευση, ώστε να «ξεκοκκινίσει» ο ΑΦΜ του ΓΣ και να περάσει ο Σύλλογος σε κανονικότητα χρήσης, με έσοδα, εισροές επιχορηγήσεων, διαφημιστικές συνεργασίες και να αποκτήσει οικονομική ζωή, προκειμένου να ανασάνει και να επανακτήσει τις προοπτικές του.

Όπως το ίδιο θα συμβεί, κατ’ αντιστοιχία, μέσω της λύσης – πακέτο και για όλα τα Ερασιτεχνικά Σωματεία. Στην ουσία, δεν θα ευνοηθεί αποκλειστικά ο Ηρακλής. Θα πρέπει, παράλληλα, να καταργηθεί ο παραλογισμός της επιβάρυνσης με χρέη και τόκους χρεών, που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ από ένα ερασιτεχνικό αθλητικό φορέα, όσο κι αν εκείνος πιεστεί από το Δημόσιο, όσο κι αν απειληθεί. Με ακρίβεια μαθηματικής λογικής θα προτιμήσει – εκ των πραγμάτων, θέλοντας και μη – το λουκέτο και αυτό μόνο στα υπέρ του υφυπουργού δεν θα προσμετρηθεί…

Όσο για την ποδοσφαιρική λύση, αυτή είναι ξεκάθαρη. Ο Ηρακλής έχει εξοντωθεί επανειλημμένως από το κατάφωρα και επιλεκτικότατα άδικο εναντίον του ποδοσφαιρικό σύστημα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης συμφερόντων, κατά γενική παραδοχή, ακόμη και των αθηναϊκών συστημικών κέντρων αποφάσεων (πλέον) και κατά παραδοχή και του ιδίου του Γιώργου Βασιλειάδη.

Αντιθέτως με ομάδες του συστήματος, οι οποίες έχουν ευνοηθεί προκλητικότατα και όλως διακριτικά από την Πολιτεία. Τη χρήση, λοιπόν, μία τέτοιας ευνοϊκής – φωτογραφικής ρύθμισης απαιτεί ο ποδοσφαιρικός Ημίθεος, ώστε να τελειώσει χωρίς πρόβλημα το θέμα της νέας ΠΑΕ. Δεν ζητά τη ψήφιση κάποιου νέου νόμου ή τη θέσπιση νέων κανόνων, αλλά την επέκτασή χρήσης και στην περίπτωσή του της ευεργετικής τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο προς όφελος της Παναχαϊκής και του… «Επάρχου» του κυβερνητικού συστήματος στην Αχαΐα, Κώστα Κατσουράνη.

Όπως οι Πατρινοί, ομοίως και οι «κυανόλευκοι», θα χρησιμοποιήσουν το ευεργέτημα της πρόβλεψης για σύσταση νέας ΠΑΕ εκ του Ιδρυτικού Σωματείου, άνευ κάθε οικονομικής επιβάρυνσης από την προηγούμενη εταιρική χρήση…

Όπως συνέβη με την Παναχαϊκή και με τον… « Έπαρχό» σας, κύριε Βασιλειάδη…

Απλά τα πράγματα, συνεπώς, καθώς τα θέματα άπτονται απολύτως των αρμοδιοτήτων του υφυπουργού αθλητισμού. Και, όπως μας έλεγε ο Αίσωπος, «αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα», ή, όπως έφτασε στις μέρες μας, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»…

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το charilaoschariton@gmail.com

Back to Top