- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βαφειάδης: “Όλοι θέλουν να παραμείνουν στον Ηρακλή της επόμενη μέρας”

Ο Νίκος Βαφειάδης τοποθετήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Fair Play 96,1”:

Ο κ. Βαφειάδης επισήμανε αρχικά: «Γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες και οι απαιτούμενες ζυμώσεις. Είναι πράγματι δύσκολη χρονιά, καθώς πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός, προκειμένου του χρόνου τέτοιο καιρό η ομάδα να έχει εξασφαλίσει την άνοδο στη Superleague».

Για τα στοιχεία που συνέβαλαν στην εξασφάλιση της ανόδου: «Αυτό που οδήγησε τον Ηρακλή τη φετινή χρονιά στην άνοδο ήταν οι άνθρωποι που κλήθηκαν να βοηθήσουν δε σκέφθηκαν μισθούς και συμβόλαια. Ίσα-ίσα έβαλαν ίδιους πόρους και σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση από τη συνδρομή του κόσμου, υπάρχει πλήρης εξόφληση όλων των οφειλών μέχρι τον Απρίλιο. Λειτούργησε αρχικά το DNA του Ηρακλή. Στη συνέχεια είχαμε τη συσπείρωση του κόσμου, τόσο με τη στήριξη των οργανωμένων όσο και με την παρουσία των χορηγών. Φτάσαμε, λοιπόν, σε αυτό το αποτέλεσμα, με τον Ηρακλή να είναι αήττητος στα μπαράζ και να έχει εξασφαλίσει την άνοδο δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Βέβαια, η φυσική και η… νόμιμη θέση του Ηρακλή είναι στη Superleague, γι’ αυτό και δε θα κάνουμε κάποιας μορφής φιέστα».

Για την επόμενη μέρα στον Ηρακλή: «Παρακολουθούμε όλα τα θέματα, γι’ αυτό και γίνεται κάθε εβδομάδα συμβούλιο. Με χαροποιούν, επίσης, οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, καθώς όλα τα ζητήματα είναι τακτοποιημένα και κανείς εξ αυτών δε θέλει να φύγει από την ομάδα. Η επόμενη μέρα του Ηρακλή θα πρέπει να μας βρει πιο σοφούς. Δε θα πρέπει ο Ηρακλής να βιαστεί, δε θα πρέπει να κάνει λάθος επιλογή. Ο Ερασιτέχνης θα έχει το 10%, όπως επίσης θα μοιραστεί ένα κομμάτι των μετοχών στον κόσμο, προκειμένου να υπάρχουν μικρομέτοχοι. Δε θέλουμε να ξαναφτάσουμε σε καταστάσεις του παρελθόντος. Το ποιο μοντέλο θα υιοθετηθεί θα διαμορφωθεί στην πορεία. Μπορεί μην υπάρχει ο… μεγαλομέτοχος, αλλά δέκα άνθρωποι που θα γνωρίζουμε το ποιόν τους».

Για έναν πιθανό νέο μεγαλομέτοχο και για την παραμονή του Σπύρου Μπαξεβάνου στην τεχνική ηγεσία: Ο άνθρωπος που θα έρθει δε θα βρει το… απόλυτα τίποτα. Θα βρει ένα δομημένο ρόστερ, θα βρει βοηθητικά γήπεδα, θα βρει φως-νερό-τηλέφωνο από την προηγούμενη διοίκηση. Όσον αφορά τον προπονητή, γιατί να μην παραμείνει; Είναι επιτυχημένος, εξασφάλισε το στόχο της ομάδας και είναι ένας δομημένος άνθρωπος, χωρίς παρωχημένες απόψεις για το ποδόσφαιρο».

Ο κ. Βαφειάδης κατέληξε ως εξής: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, καθώς στα τέλη Μαΐου θα εξοφλήσουμε και τον Μάιο. Ο κόσμος στήριξε στο έπακρο την προσπάθειά μας. Λογικά την εβδομάδα μετά τον Απόλλωνα Παραλιμνίου θα δώσουμε τη συνέντευξη Τύπου, που θα είναι απολογιστική για όλη τη χρονιά».