Χατζηκυριακίδης: «Η φετινή ομάδα φτιάχτηκε λάθος»

Ο κόουτς του Ηρακλή, σε μία συνέντευξη χωρίς περιστροφές, «δείχνει» στη ρίζα του κακού των αδυναμιών της ομάδας, οι οποίες στοίχισαν στην υπόθεση της ανόδου…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όλα όσα – άκρως ενδιαφέροντα – τόνισε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή του στην «κυανόλευκη» εκπομπή «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4»:

«Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε, αλλά…»

«Δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να συνεχίσουμε και αυτό έχει σημασία τώρα και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Να έχουμε ως γνώμονα το πάθημα, γιατί κάτι μας έλειπε. Σε μια αγωνιστική χρονιά βλέπεις τι ακριβώς σου λείπει. Εγώ δεν ήμουν στην ομάδα από την αρχή και δεν έχω δικαίωμα να κρίνω γιατί δεν ήμουν εκεί στις εξελίξεις. Σίγουρα παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα λειτουργίας κατά κάποιο τρόπο και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε αυτό, όπως αλλάξαμε και τον ξένο μας. Θέλαμε όμως δουλειά παραπάνω και δεν ήταν εφικτό να τα κάνεις όλα αυτά, σε ένα πρωτάθλημα που έτρεχε. Πλησιάσαμε στο να τα λύσουμε όλα αυτά, αλλά δεν τα καταφέραμε».

«Μείναμε από δυνάμεις στην Περιβόλα»

«Υπάρχει εξήγηση για το παιχνίδι στην Πάτρα. Είχαμε δώσει ήδη ένα παιχνίδι την Τετάρτη, είχαμε ταξίδι και η ομάδα δεν κατάφερε να ακολουθήσει στο σκορ όταν έμενε πίσω με διαφορά. Η ομάδα έχει ικανότητα να σκοράρει αλλά δυστυχώς ορισμένοι παίκτες που περιμέναμε να τραβήξουν, δεν το έκαναν. Παίκτες που σε άλλες περιπτώσεις βοηθούσαν, δεν το έκαναν. Από δυνάμεις σίγουρα μείναμε και το περιμέναμε. Για ένα τρίλεπτο χάσαμε αυτό που χτίζαμε, η Πάτρα ξέφυγε και μετά δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε. Όπως έγινε εδώ στο Ιβανώφειο όταν εμείς είχαμε ξεφύγει στο σκορ». 

«Ομάδα λάθος φτιαγμένη, χωρίς «φρέσκα» πόδια…»

«Άλλη είναι η φανέλα του Ηρακλή και άλλη είναι η πίεση που δέχεται ο αθλητής εδώ. Δυστυχώς η φετινή ομάδα το πώς φτιάχτηκε με κάποια ονόματα και το τι πέτυχε έχει διαφορά. Το ότι παίρνεις 10-12 ισάξιους παίκτες, θα ανέβεις και κατηγορία. Χρειάζεται ομαδικότητα, χρειάζεται ρόλους. Είχε παιδιά με ταλέντο και καριέρα, αλλά της έλειπε η ομαδικότητα. Τα περισσότερα παιδιά είχαν πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους, παίζαμε ένα παλιό τρόπο παιχνιδιού μπάσκετ. Έλειπαν τα φρέσκα πόδια. 

Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας κορμός και 2-3 παίκτες με τρομερή ικανότητα. Το Περιστέρι πχ δεν έπαιζε πάντα καλά, αλλά είχε παίκτες που τους έλυνε το πρόβλημα». 

«Πάθημα με Μπαρτ»

«Στον Ηρακλή στην αρχή προτιμήθηκε κάτι που δεν βγήκε. Αλλάξαμε το ρόστερ, χάσαμε πολύ χρόνο με τον Μπαρτ. Μας έλεγε συνέχεια όλο και κάτι διαφορετικό, μιλούσα κάθε μέρα μαζί του. Ναι μεν υπήρχε το θέμα με την ημερομηνία, αλλά κάθε μέρα μας έβγαζε και μία αντίρρηση ο ίδιος, αυτό μας πήγε δύο βδομάδες πίσω.

Πρέπει να υπάρξει βελτίωση στα οργανωτικά ζητήματα, για να μην παθαίνουμε και τέτοια στις μεταγραφές». 

«Καθοριστική η ήττα στην κανονική περίοδο»

«Το πιο σημαντικό ήταν εκείνο το τρίλεπτο στο Ιβανώφειο όπου χάσαμε από την Πάτρα ενώ ήμασταν πάνω με 8 πόντους. Από εκείνο το ματς έπρεπε να αντιδράσουμε και να νικάμε υπό πίεση όλα τα παιχνίδια. Αν ήμασταν 1-1 με την Πάτρα όλα θα ήταν τελείως διαφορετικά».

«Χρειάζονται άνθρωποι που θα ενισχύσουν τον πρόεδρο» 

«Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον Ηρακλή και είναι κοντά στην ομάδα. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται και άλλα άτομα που μπορούν να βοηθήσουν. Έχω κάποιες προτάσεις που θα συζητήσω με τον πρόεδρο. Φυσικά και χρειαζόμαστε κόσμο που να βοηθάει γενικά.

Οι οπαδοί μας όταν ήρθα ήταν απογοητευμένοι και προσπάθησα και μίλησα με τον κ. Σαρλή και αμέσως ανταποκρίθηκε και βοήθησε πάρα πολύ στο να έρθει ξανά ο κόσμος κοντά.

Έχουμε έναν πρόεδρο που πέρα από τα χρήματα που βάζει, όσα του ζητάμε είναι πάντα εκεί. Στεναχωρηθήκαμε πολύ και για αυτόν, καθώς δεν τον δικαιώσαμε για όσα κάνει για εμάς».

«Φέτος θα δημιουργήσω εγώ την ομάδα»

«Δεν κάναμε ακόμα κάποια κουβέντα με τον πρόεδρο, αλλά φυσικά αυτό που δήλωσε με τιμά. Προφανώς πιστεύει σε μένα και τη δουλειά μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι και ένα βάρος για μένα αυτό, ώστε να δώσω πολλά περισσότερα. Φέτος πρέπει εγώ να δημιουργήσω την ομάδα αλλά δεν με αγχώνει αυτό. Είναι αλλιώς να βρίσκεις μία ομάδα και αλλιώς να κάνεις εσύ τις επιλογές. Ποτέ δεν λέω ότι φταίει κάποιος άλλος, μου αρέσει να αναλαμβάνω τις ευθύνες. Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου και πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει». 

«Νεαρότεροι παίκτες, που να μπορούν τον πρωταθλητισμό»

Σαφέστατα θέλουμε μικρότερο μέσο όρο ηλικίας τη νέα χρονιά. Θέλουμε παίκτες με όραμα. Ο πρόεδρος έδωσε το στίγμα του, είναι εδώ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε τον άνθρωπο που μπορεί να στηρίξει ατή την προσπάθεια. Αν δεν υπήρχε ο πρόεδρος θα είχαμε γυρίσει πολύ πίσω. Θέλουμε να κλείσουμε άμεσα κάποιους παίκτες και να δημιουργήσουμε μια ομάδα με παίκτες που μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό».

«Μονόδρομος η πρωτιά, για να ανυψώσουμε το ηθικό του κόσμου»

«Πρέπει να πάμε για την πρώτη θέση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Έχουμε ήδη κάποιους παίκτες στο μυαλό μας. Θέλουμε να βγάλουμε και δικά μας παιδιά και να υπάρχει μια τέτοια παρακαταθήκη. Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ανυψώσουμε το ηθικό του κόσμου μας». 

Πηγή: “Ώρα για Μπλε” – “Libero 107,4”

  

Σχετικά Άρθρα

Back to Top