- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η ώρα της μεγάλης ψυχής, των μεγάλων παικτών και της μεγάλης ομάδας!

Ένας αγώνας, 40 αγωνιστικά λεπτά και σημαντικά προαπαιτούμενα: κατάθεση ψυχής, απόδοση στο επίπεδο των πραγματικών δυνατοτήτων του καθενός και όλης της ομάδας ως συνόλου, αποτελεσματικότητα, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση. Συνταγή απαρέγκλιτη για την επιτυχία, όταν έρχεται η ώρα των μεγάλων στιγμών, των μεγάλων αγώνων.

Κι ένας τέτοιος αγώνας είναι αυτός, που φιλοξενεί το Κλειστό της Περιβόλας στην Πάτρα (Σάββατο 19/5, 18:00), μεταξύ του Απόλλωνα και του Ηρακλή. Και στον οποί, ο – θεωρητικά, αλλά και απολύτως πρακτικά – ανώτερος και ποιοτικότερος Ημίθεος, θα πρέπει να βγει οπωσδήποτε νικητής, ώστε να διεκδικήσει την αγωνιστική δικαίωσή του. Τη δικαίωση, η οποία αφορά – σε τι άλλο; – στην επάνοδό του – μετά από τόσο καιρό και τόσες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα – στο πρωτάθλημα στο οποίο ανήκει: στη Basket League.

Η ώρα του καθενός τους ξεχωριστά και όλων μαζί!

Είναι ένα παιχνίδι «δίχως αύριο» για τον Ηρακλή, διότι τα λάθη και οι επαναλαμβανόμενες αστοχίες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, εκεί οδήγησαν τα πράγματα. Σε έναν τελικό στην έδρα του απολύτως ενδιαφερόμενου για τον ίδιο στόχο, για το ίδιο αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, στις καταστάσεις όπου η αγωνιστική ανάγκη και το απόλυτο της κρισιμότητας μιας αναμέτρησης δεν περιγράφεται με λόγια, «μιλούν» οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. «Μιλά» η ψυχή και η μπασκετική ικανότητα του καθενός ξεχωριστά και η δυνατότητα της ομάδας συνολικά να διαχειριστεί μία τέτοια ειδική συνθήκη. Είναι η ώρα των μεγάλων παικτών και της μεγάλης ομάδας και οι «κυανόλευκοι» παίκτες οφείλουν να αποδείξουν με ένα «καραμπινάτο διπλό» στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ότι και μεγάλοι παίκτες είναι, αλλά  και συγκροτούν μία μεγάλη ομάδα…

Και ο Απόλλων «με το πιστόλι στον κρόταφο», πλέον…

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά τον πρώτο αγώνα του Ιβανωφείου. Η άνεση του 2-0 υπέρ του στις νίκες και της επανάπαυσης του ενός αγώνα στην έδρα του, έπαψε να υφίσταται – καθ’ ολοκληρίαν – για τον Απόλλωνα. Οι πατρινοί, ναι μεν έχουν μπροστά τους αυτόν τον αγώνα στο σπίτι τους, προκειμένου να τελειώσουν τη σειρά με δική τους πρόκριση, αλλά με την ήττα την περασμένη Τετάρτη, γνωρίζουν ότι ένα ανάλογο αποτέλεσμα και στην Περιβόλα θα σημάνει ότι η αποστολή τους από «άνετα διαχειρίσιμη και ευνοϊκή», θα καταστεί «ακραία δύσκολη έως αδιανόητη»…

Πλέον και ο αντίπαλος του Ημίθεου αγωνίζεται «με το πιστόλι στον κρόταφο», επιδιώκοντας να αποφύγει σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο ενός «τελικού των τελικών» για τη σειρά εντός Ιβανωφείου και το άγχος βαραίνει και τη δική του πλευρά, με μόνο… «ελαφρυντικό» το προνόμιο της έδρας.

Η «λυσσαλέα» άμυνα θα «χτίσει» τη νίκη

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης γνωρίζει άριστα ότι μέσα στην Πάτρα η ομάδα του θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν πολύ πιο επικίνδυνο και αποτελεσματικό επιθετικά Απόλλωνα.

Δεν θα είναι μόνο οι Μαστρογιαννόπουλος και Ματαλών, που θα «τραβήξουν» κουπί, όπως στο Ιβανώφειο, αλλά και ο Άκερ αναμένεται να βρει το δρόμο προς το καλάθι και ο Κιτσούλης να δώσει σταθερές λύσεις, ενώ ο πολύ καλός επιθετικά Γόντικας πιθανόν δύσκολα θα φορτωθεί με γρήγορα φάουλ, μιας και η φετινή διαιτησία μας έχει συνηθίσει να «σφυρίζει έδρα» στους εκτός Ιβανωφείου αγώνες του Ηρακλή.

Κατά συνέπεια, το τεχνικό επιτελείου του «Γηραιού» προετοιμάζει (επί πατραϊκού εδάφους) την ομάδα, με άξονα αναφοράς την αμυντική συμπεριφορά, ώστε, μέσα από «λυσσαλέα» και αποτελεσματική άμυνα, οι «κυανόλευκοι» να επιδιώξουν τη διατήρηση του σκορ των γηπεδούχων σε χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας σαφείς προϋποθέσεις επικράτησης.

Σε κάθε περίπτωση η ώρα για τη μεγάλη νίκη, για τη νίκη ανόδου, έφτασε. Και όλοι στον Ηρακλή ελπίζουν ότι αυτή η ομάδα θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και, με εμφάνιση ανάλογη των σπουδαίων δυνατοτήτων της, θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της προοπτικής για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία…