- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Ηρακλής “τρέχει” στο Street Relays

Κατατοπιστικό το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:
“Στο ρυθμό των αγώνων Βίκος Street Relays που θα γίνουν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Παραλία (18:30) κινείται η Θεσσαλονίκη και δυναμικό παρών θα δώσουν τα τμήματα στίβου πολλών συλλόγων της πόλης.
Μεταξύ τους ο Ηρακλής που έχει δυναμική παρουσία στα Street Relays και όπως λέει η προπονήτρια του Ελεωνόρα Ρωσσιάδου στους φετινούς αγώνες η συμμετοχή θα ξεπεράσει κατά πολύ σε αριθμό αυτές των προηγούμενων ετών. Πέρσι πάνω από 150 παιδιά είχαν «ντύσει» στα μπλε ένα μεγάλο κομμάτι του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, μια εικόνα που θα επαναληφθεί και στους αγώνες της Κυριακής.
«Τα Street Relays είναι μια διαφορετική εμπειρία για τα παιδιά, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να βγουν από τα Στάδια, να τρέξουν στο πλακόστρωτο της παραλίας, δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, δίπλα στο Θερμαϊκό κόλπο. Αυτό είναι το δικό μας κίνητρο, αυτός είναι ο στόχος και ο λόγος που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουμε στα Street Relays. Γενικότερα το τμήμα στίβου του Ηρακλή έχει μια δυναμική παρουσία και καταφέρνει να πρωταγωνιστεί σ’ όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος», εξηγεί η κα Ρωσσιάδου.
Οι «κυανόλευκοι» θα έχουν ακόμη μια δυναμική παρουσία στα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης. «Από νήπια μέχρι βετεράνους αθλητές, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, το τμήμα στίβου του Ηρακλή θα βρεθεί το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία της Θεσσαλονίκης την οποία και φέτος θέλουμε να ντύσουμε στα μπλε…», τονίζει η προπονήτρια του Ηρακλή.
Ποιο είναι το μήνυμα της συμμετοχής σε αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου, όπως τα Βίκος Street Relays; «Οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν σε υψηλό βαθμό το αίσθημα του ομαδικού πνεύματος, της συμμετοχής, της δράσης και της αντίληψης ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε πιο ψηλά. Τα παιδιά χαίρονται με τη συμμετοχή τους, απολαμβάνουν την σκυτάλη και τη διαφορετικότητα των αγώνων σε ένα διαφορετικό περιβάλλον», λέει η κα Ρωσσιάδου.
Οι αγώνες σκυταλοδρομίας Βίκος Street Relays είναι 4×2500μ., 2×5000μ., υπάρχει ο ατομικός αγώνας αγωνιστικού χαρακτήρα 10.000 μ. καθώς και οι σκυταλοδρομίες για παιδιά Kids Relays 4×50 μ. και Kids Relays 4×100 μ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Θεσσαλονίκης”.