Αποδεικνύει τη διαφορά, όταν είναι πραγματικός ΗΡΑΚΛΗΣ…

Έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο και ανάγκασε μία πολύ καλή ομάδα να παραδοθεί αμαχητί, μοιράζοντας αισιοδοξία για τη συνέχεια της σειράς με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται βαριά φιλοσοφική ανάλυση για να εξακριβώσει κανείς ότι ο Ηρακλής, όταν είναι πραγματικά ΗΡΑΚΛΗΣ και δεν αδικεί τον εαυτό του, είναι ισχυρότερος ακόμη και από τις πιο ισχυρές ομάδες της φετινής Α2. Αποδείχθηκε ως αξίωμα στην αναμέτρηση του Ιβανωφείου, όπου οι «κυανόλευκοι» αγωνίζονταν με το πιστόλι στον κρόταφο και την πλάτη στον τοίχο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα της κατηγορίας, όπως ο Απόλλωνας Πάτρας.

Ωστόσο, δεν το… ταλαιπώρησαν το θέμα, βρήκαν λύσεις, ήταν αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί και τελείωσαν από νωρίς – ουσιαστικά – την υπόθεση της επικράτησης, βγάζοντας από την πλάτη τους το πρώτο μεγάλο βάρος, από αυτά που είχαν και έχουν να διαχειριστούν στη σειρά των play offs κόντρα στους Πατρινούς: τον πρώτο αγώνα δίχως αύριο, την πρώτη «must win» μάχη, την οποία την κερδίζεις και εξακολουθείς να έχεις δικαίωμα στο όνειρο, τη χάνεις και τελειώνεις. Και ο Ημίθεος την κέρδισε, «σκορπίζοντας» τον πολύ καλό αντίπαλο.

Και χωρίς Κακαρούδη και Τότσιο

Για να γίνει πιο εμφατικό το επιτυχές της «κυανόλευκης» αγωνιστικής παρουσίας, απαιτήθηκε ακόμη και η διαχείριση της απουσίας του Κώστα Κακαρούδη από την αρχή του αγώνα, λόγω κτυπήματος στη μέση. Ο πολύπειρος φόργουορντ αποτελεί βασικό άξονα επιθετικής έκφρασης της ομάδας και όταν ο λόγος γίνεται για έναν ψηλό σκόρερ, τότε η απουσία του καθίσταται καταλυτική.

Όχι όμως για τον χθεσινό απολύτως φορμαρισμένο Ηρακλή, ο οποίος διαχειρίστηκε εξαιρετικά, τόσο την απουσία του Κακαρούδη, όσο και το γεγονός ότι ο Κώστας Τότσιος δεν έβγαλε καθόλου τη φόρμα του για να προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο, προφανέστατα προφυλασσόμενος λόγω κάποιου μικροτραυματισμού.

Χαριτόπουλος, Γιαννακίδης, Ουάσινγκτον, Παπαδιονυσίου

Αυτοί ήταν οι κομβικοί πρωταγωνιστές της πρώτης αναμέτρησης της σειράς στο Ιβανώφειο.

Με έναν Δημήτρη Χαριτόπουλο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και να φορτώνει από νωρίς με φάουλ τον εξαιρετικό Γόντικα, με τον Μιχάλη Γιαννακίδη να εκμεταλλεύεται σε απίστευτο βαθμό το χάρισμα του μακρινού σουτ (στοιχείο τόσο ευεργετικό για την επιθετική έκφραση της ομάδας) και τον Στάθη Παπαδιονυσίου να αποδεικνύει και επιθετικά σε κρίσιμες στιγμές ότι αποτελεί την επιτομή του «χρήσιμου έκτου παίκτη», ο Ηρακλής βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και έβγαλε νικηφόρα την πρώτη περιπέτεια κόντρα στους Αχαιούς. Μάλιστα, το πέτυχε σε ρυθμούς υγιεινού περιπάτου, ευελπιστώντας βάσιμα σε ανάλογη συνέχεια, αρχής γενομένης από τον αγώνα τους Σαββάτου στο Κλειστό της Περιβόλας.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top