Η στάση του κόσμου «έδειξε» την «επόμενη μέρα»

Οι διοικούντες έλαβαν το μήνυμα από την… πεισματική απουσία της κύριας μάζας των Ηρακλειδέων από την προσπάθεια της επανεκκίνησης και προσανατολίζονται αναλόγως…

Πλέον, δικαιολογίες δεν χωρούν. Οριστικά και αμετάκλητα, με την απουσία της ΚΑΙ από τον τελευταίο – και πανηγυρικό – αγώνα της χρονιάς εντός Καυτανζογλείου, η ευρεία μάζα του κόσμου του Ηρακλή έχασε κάθε αναγνώριση για πρόθεση συμμετοχής της στην προσπάθεια της επανεκκίνησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, η οποία επιχειρείται από τον περασμένο Οκτώβριο.

Και πάλι, οι οργανωμένοι της Αυτόνομης Θύρας 10 και οι «μόνιμοι» του Καυτανζογλείου, οι «πιστοί και… άρρωστοι», εκείνοι που «βρέξει – χιονίσει» θα είναι στο γήπεδο. Αυτοί φώναξαν – για πολλοστή φορά – «παρών». Τα «κουκιά» μετρημένα και οι άνθρωποι, που διαχειρίζονται αυτήν τη δύσκολη και σκληρή προσπάθεια σε διοικητικό επίπεδο, γνωρίζουν πού βαδίζουν και ποια δεδομένα σε επίπεδο οπαδικής υποστήριξης έχουν να αντιμετωπίσουν.

Και στη Football League, τουλάχιστον μέχρι η ομάδα να δείξει ικανή και για μία ακόμη «back to back» πορεία πρωταθλητισμού, τα δεδομένα θα παραμείνουν απαράλλακτα, με κάποια ίσως πιθανότητα ενεργοποίησης ενός μικρού ακόμη κοινού Ηρακλειδέων, το οποίο μπορεί δειλά – δειλά να ξανακάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο. Η ουσία, πάντως – δυστυχώς – δεν πρόκειται να μεταβληθεί θεαματικά, με τον πικραμένο κύριο κορμό του «κυανόλευκου» κόσμου να περιμένει τα… «πολλά και μεγάλα» προκειμένου να επιστρέψει κοντά στην ομάδα.

Το μήνυμα για την προοπτική της νέας ΠΑΕ 

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι Ηρακλειδείς, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της διοικητικής καθοδήγησης και – εξ αντικειμένου – θα είναι εκείνοι που θα κληθούν να διαχειριστούν την επάνοδο του ποδοσφαιρικού Ημίθεου σε εταιρικό καθεστώς, έχουν έναν σαφή μπούσουλα προοπτικών μπροστά τους.

Γνωρίζουν ότι το τμήμα του κόσμου, το οποίο είναι ενεργοποιημένο σε αυτή τη φάση, είναι μεν ικανό να στηρίξει ηθικά την προσπάθεια της ομάδας (εντός και εκτός έδρας) και στη Football League, αλλά όχι ικανό να στηρίξει την οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή προοπτική. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν τη… ρομαντική σκέψη για σύσταση εταιρίας «λαϊκής βάσης», η οποία θα αποτελεί τον ιδιοκτήτη της νέας ΠΑΕ, ματαιοπονούσαν και βρίσκονταν εκτός πραγματικότητας.

Οι νυν διοικούντες γνωρίζουν άριστα, πλέον, ότι η επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού Ημίθεου θα πρέπει να αφορά σε μία «κυανόλευκη» ΠΑΕ, που θα δίνει λόγο και θα ελέγχεται σε καθημερινή βάση από την κοινωνία και τους θεσμούς του Συλλόγου, αλλά θα στηρίζεται σε συγκεκριμένο μεγαλομέτοχο ή μεγαλομετόχους, οι οποίοι θα είναι εγνωσμένης επιχειρηματικής οντότητας και δυναμικής και θα έχουν την αποδοχή όλου του Ηρακλή.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να μείνουμε μακριά από πειράματα και μακριά από αναζήτηση στήριξης από ανθρώπους, οι οποίοι δεν αποφασίζουν να βρεθούν ούτε καν στο γήπεδο…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top