Η πρώτη μάχη στον δρόμο για την υπέρβαση!

Ο Ηρακλής θέλει να δείξει ανάστημα από την αρχή της σειράς με τον Απόλλωνα Πάτρας και να τη οδηγήσει μέχρι τέλους νικηφόρα!

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η φάση, την οποία ανέμεναν όλοι στον Ηρακλή, μιαν ολόκληρη αγωνιστική περίοδο, έφτασε. Μπορεί να μην κατόρθωσαν να την προετοιμάσουν όπως θα έπρεπε και όπως θα μπορούσαν σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά η ώρα αυτής της καθοριστικής για την υπόθεση της ανόδου φάσης, όντως έφτασε.

Η ομάδα μπαίνει στην ημιτελική σειρά των play offs της ανόδου στη Basket League, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, με στόχο την απόλυτη υπέρβαση και την πρόκριση στην τελική. Διότι περί υπέρβασης θα μπορεί κανείς να κάνει λόγο, όταν καλείσαι να νικήσεις τρεις φορές σε μία εβδομάδα έναν έμπειρο και δυνατό αντίπαλο, ο οποίος κατόρθωσε να σε κερδίσει δύο φορές στην κανονική περίοδο, ενώ έχεις ως όπλο μόνο το πλεονέκτημα της έδρας στο τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Εκκίνηση με κυριαρχία

Στο Ιβανώφειο έχουν αφήσει ήδη πίσω τα πολλά και τραγικά λάθη με τα οποία αδίκησαν τους εαυτούς τους καθ’ όλη τη διαδρομή της αγωνιστικής περιόδου και είναι αυτά ακριβώς που τους έχουν φέρει σε αυτήν τη δύσκολη αποστολή του να γίνεται λόγος για «υπέρβαση».

Παίρνοντας κάθε αγώνα της σειράς ξεχωριστά και ενόψει της πρώτης αναμέτρησης εντός έδρας (Τετάρτη 16/5, 19:00), οι «κυανόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να εμφανιστούν ανάλογοι και αντάξιοι των πραγματικών αγωνιστικών δυνατοτήτων τους, κάνοντας το πρώτο βήμα προς την επιτυχή έκβαση.

Θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη και να στείλουν στον αντίπαλο ένα μήνυμα κυριαρχίας, το οποίο θα σταθεί ικανό να διασπάσει την ασπίδα που τους προσφέρει το υπέρ τους 2-0 στις νίκες. Ο πρώτος αγώνας έχει τη δική του κρισιμότητα και αυτό το ξέρουν όλοι στον Ηρακλή, προετοιμαζόμενοι για την κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος.

Ο πραγματικός Ηρακλής μπορεί κάθε «υπέρβαση»

Όπως τονίσαμε επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, ο φετινός Ηρακλής, με τις εμφανίσεις και τα αδόκητα αρνητικά αποτελέσματά του, αδίκησε τον εαυτό του και φρόντισε να βάλει μόνος του δύσκολα στην πορεία προς την άνοδο.

Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι ο Ημίθεος, παρά τα όποια λάθη αγωνιστικής συγκρότησης και τις όποιες εγγενείς αδυναμίες του, αν και εφόσον αγωνίζεται κοντά στο απόλυτο των δυνατοτήτων του, είναι μία ομάδα η οποία μπορεί να νικήσει (εξαιρουμένου του Περιστερίου, που επέδειξε απίστευτη πληρότητα και αγωνιστική χημεία) οποιονδήποτε αντίπαλο εντός και εκτός έδρας σε αυτήν την κατηγορία.

Συμπεριλαμβανομένων, βεβαίως και των Πατρινών, όσο δυνατή και έμπειρη ομάδα κι αν διαθέτουν, όσο κι αν έχουν τη δυνατότητα να «ταμπουρωθούν» πίσω από το απόλυτο προβάδισμα που διατηρούν στις νίκες. Ο πραγματικός Ηρακλής είναι καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα και αυτό οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να το αποδείξουν πάνω στο παρκέ, τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα.

Κανένα πλεονέκτημα τα προβλήματα της έμπειρης Πάτρας

Σε καμία περίπτωση δεν στέκεται πλευρά του Ημίθεου στα εσωτερικά προβλήματα, τα οποία μαστίζουν τον αντίπαλο. Είναι γνωστό ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, τέτοιες καταστάσεις πριν από κρίσιμους αγώνες, πολλές φορές, χαλυβδώνουν τις ομάδες και ότι υπηρεσιακοί προπονητές κάνουν… θαύματα στο ντεμπούτο τους.

Ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με ένα συγκρότημα, που διαθέτει πλούσιο και έμπειρο ρόστερ επιπέδου, το οποίο περιλαμβάνει μία εξαιρετική και «top class» επιλογή ξένου, όπως ο Άκερ και ικανότατους παίκτες, όπως ο Ματαλών, ο Μαστρογιαννόπουλος, ο Γόντικας, ο Κιτσούλης, ο Τσιάρας και ο Χείλαρης.

Στον «Γηραιό» ξέρουν ότι θα πρέπει να συναντηθούν με τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό τους για να πετύχουν την πρώτη νίκη στη σειρά και αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Αισιόδοξα μηνύματα από Ουάσινγκτον

Όπως δείχνει το πολύ τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Ντάριους Ουάσινγκτον έχει ξεπεράσει την αγωνιστική ύφεση, που εμφάνιζε λίγες αγωνιστικές πιο πίσω.

Στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας εξηγούν ότι ο στόχος ήταν να φορμάρουν τον Αμερικανό γκαρντ, όπως και όλη την ομάδα, για τα play offs και οι ενδείξεις πείθουν ότι ο 32χρονος παίκτης θα μπει στην καθοριστική αυτή διαδικασία σε καλή κατάσταση.

Βοηθά και το γεγονός ότι οι τρεις μήνες της επαναφοράς του στην αθλητική δραστηριότητα, που συμπληρώθηκαν, στάθηκαν διάστημα ικανό να τον επαναφέρει πολύ κοντά στη φυσιολογική εικόνα του, χωρίς τα προβλήματα απορρύθμισης, τα οποία αντιμετώπιζε όταν ήρθε τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη.

Ελπίζεται ότι ο Αμερικανός άσσος θα αποτελέσει βασικό άξονα επιθετικής αναφοράς του Ηρακλή, δίνοντας σημαντικούς πόντους, μέσα από την ικανότητά του στις κοντινές – κατά βάση – προσπάθειες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top