Βαφειάδης: “Στόχος να ανεβούμε με τα λιγότερα δυνατά οικονομικά βάρη”

Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή αναφέρθηκε στο αύριο της νέας ΠΑΕ.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όλα όσα είπε στον “Arena 89,4” ο Νίκος Βαφειάδης:

“Tο παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ κρίσιμο γιατί αν κερδίσουμε εξασφαλίζουμε την άνοδο και μαθηματικά και να ολοκληρωθεί κι αυτή η αγωνιστική για να μιλάμε με βεβαιότητα.

Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, τιτάνια, θα έλεγα και από το ποδοσφαιρικό τμήμα και από το τεχνικό τιμ για να μπορέσει ο Ηρακλής να ξεπεράσει ένα κυκεώνα προβλημάτων τον οποίο παρέλαβε, όλοι ξέρουν κάτω από ποιες συνθήκες ξεκίνησε αυτή η ομάδα, με ποιες ιδιομορφίες και αυτό που έχει καταφέρει είναι ένα ποδοσφαιρικό θαύμα που έχει συντελεσθεί στον Ηρακλή γιατί υπήρχε καλή χημεία μεταξύ διοίκησης και του τιμ , του κόσμου. Υπήρξε συνέπεια σε όσα υποσχεθήκαμε στους ανθρώπους που ήρθαν στην ομάδα για να γίνουν όλα αυτά και είχαμε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα».

Για το αν προχωρούν οι διεργασίες για σύσταση νέας ΠΑΕ:

«Όσον αφορά για το πως θα στηθεί όλο αυτό το εγχείρημα, γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία εκκαθάρισης μίας ΠΑΕ, χρειάζονται εξειδικευμένοι άνθρωποι για να αναλάβουν τα πόστα, ο εκκαθαριστής. Είμαστε σε διαδικασία ζυμώσεων για να φτιάξουμε το πλάνο αυτό. Είναι αλληλένδετη η επόμενη μέρα με την εκκαθάριση».

Για το αν έχει κάποια σχέση ο Παπαθανασάκης με όλο αυτό:

«Δεν έχει καμία σχέση πλέον. Από τη στιγμή που η ομάδα υποβιβάστηκε λόγω κακής διαχείρισης υπάρχει και από το νόμο απαγόρευση για τον συγκεκριμένο για να ασχοληθεί, όχι μόνο ο ίδιος αλλά και τα μέλη του, τότε, διοικητικού συμβουλίου».

Για το αν θα υπάρξει οικονομικό υπόβαθρο:

«Για να βρεθεί επενδυτής θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει ποια μέρα ξημερώνει, οι επενδυτές δεν πετούν τα λεφτά τους. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και είναι έκκληση και του τμήματος και των αρχηγών του , να είναι την Κυριακή στο γήπεδο, για να χειροκροτήσει την προσπάθεια. Από τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει επενδυτής, και γίνεται διαχείριση των χρημάτων από το υστέρημα που μας δίνουν , καλούμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο την Κυριακή, να έρθει μαζικά στο γήπεδο, να στηρίξει οικονομικά, χρειάζονται αρκετά λεφτά γιατί είναι πολυέξοδη διαδικασία. Θέλουμε να τελειώσουμε χωρίς να χρωστάμε ούτε ένα ευρώ και έχουμε φτάσει κοντά, έχει πληρωθεί ο Απρίλιος και αφού φτάνουμε στο τέλος θα πρέπει να δοθεί κι ένα πριμ. Χρειαζόμαστε λεφτά για τις μισθοδοσίες, για το πριμ , για την εκκαθάριση, όλοι αυτά είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που θα πρέπει να τα βάλει η οικογένεια του Ηρακλή για να φτάσουμε στην επόμενη μέρα στην οποία θα μπούνε οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως , όπως με τον Παπαθανασάκη. Σίγουρα δε θα γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, το 10% θα πάει στον Ερασιτέχνη, θα υπάρχει εκπρόσωπος του στην ΠΑΕ, δε θα πέσουμε ξανά σε χέρια που δεν έκαναν καλό στην ομάδα και με την παρουσία τους, μας κατέστρεψαν. Έχει γίνει ξανά στο παρελθόν, δεύτερη φορά σε κοντινό χρονικό διάστημα και να γίνουμε όλοι πιο σοφοί.

Όταν γίνει η νέα ΠΑΕ, καλό θα ήταν να μην μπορεί κάποιος να πάρει το 80% αλλά πιο μικρό ποσοστό και να έχει πιο ενεργή συμμετοχή ο κόσμος και να υπάρχει το αδιάβλητο, εισήγηση μετόχων. Να μην υπάρχουν 5-10 άτομα που θα απαλλάσσουν τις διοικήσεις. Να είναι τα συστήματα αδιάβλητα. Μιλάμε για διαδικασίες σε μία ανώνυμη εταιρεία, να υπάρχει έλεγχος, να έχουμε αμυντικό μηχανισμό, για να μη έρχονται τυχάρπαστοι στον Ηρακλή».

Για το αν ξέρει που βρίσκεται ο Σ.Παπαθανασάκης:

«Δεν έχουμε νέο, δεν ξέρω που βρίσκεται άλλοι λένε ότι είναι στον Καναδά για να κάνει ακαδημίες. Τότε που ήταν εδώ και δεν ξέραμε τι έκανε. Μας ενδιαφέρει μόνο να βρεθεί λύση και ο Ηρακλής να αποκομίσει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Να γίνει πιο ελκυστικός για να έρθει επενδυτής. Μέχρι να γίνει η εκκαθάριση αυτή η διοίκηση θα επιφορτιστεί και με κομμάτια, άλλα όπως το ποιοι παίκτες θα μείνουν, σε μία δύσκολη κατηγορία που υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμό αλλά αν παρουσιαστεί ο Ηρακλής και έρθει άνθρωπος που είναι συνεπής και θέλει να βοηθήσει δε θεωρώ ότι θα είναι δύσκολη κατηγορία. Ο Ηρακλής ξέρει πως να αποφύγει τις κακοτοπιές εδώ τα κατάφερε φέτος με πενιχρά μέσα. Αν βρει τρόπους να έχει οικονομική αυτάρκεια για να λειτουργήσει θα τα καταφέρει.

Το σημαντικό όλων είναι ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι ως αδιάφορο και να πέσει στην παγίδα ότι ο Ηρακλής βγήκε. Είναι το τελευταίο εντός έδρας, θέλουμε από ανθρώπους που ακόμη κι αν το σκέφτονταν, να έρθουν δε μιλάω γι’ αυτούς που έρχονται συνέχεια, που φυσικά τους ευχαριστούμε αλλά η πλατιά μάζα απουσιάζει . Όσοι έχουν έρθει και είναι εθελοντές, είναι ζωντανές ιστορίες του συλλόγου. Να στηρίξει ο κόσμος την προσπάθεια παιδιών, αυτός την έφερε εδώ που την έφερε, τη χρηματοδότησε, πήγε στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top